Аврора contact_centre for_partners [email protected] Instagram Youtube Facebook Tiktok Telegram Linkedin Viber

Аврора долучилася до облаштування центру для жінок, постраждалих від насильства

Полтава стала одним з перших міст, які задіяні у проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Тут відкрили перший Денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою цілодобового перебування для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Створення такого центру в Полтаві є важливим етапом розбудови повноцінної протидії насильству.

Денний центр – цілодобове доступне місце для людей, які зазнали різних форм насильства. Є можливість перебувати в ньому до 10 днів. Для кожної клієнтки складається індивідуальний план супроводу. Тут вони зможуть знайти прихисток, отримати психологічну, соціальну та правову допомогу від кваліфікованих спеціалістів.

Облаштували центр у комунальному приміщенні, на базі БО «Світло надії», з якою наша компанія має партнерську угоду та взаємодіє в рамках соціальної діяльності. За сприяння «Аврори» були відремонтовані будівля та внутрішні приміщення Денного центру.

Чому «Аврора» долучилася до проєкту?

У 2020 році наша компанія підписала Декларацію заради гендерної рівності та запобіганню домашньому насильству. Більшість співробітниць та клієнток «Аврори» – жінки, і ми усвідомлюємо актуальність гендерної рівності та проблеми домашнього насильства, від якого переважно страждають саме жінки. Тому ми долучилися до реалізації цього важливого для місцевої громади проєкту задля протидії гендерно-зумовленого та домашнього насильства, що передбачає одна з пріоритетних для компанії цілей сталого розвитку.