Аврора contact_centre for_partners [email protected] Instagram Youtube Facebook Tiktok Telegram Linkedin Viber

Аврора передала гігієнічні набори для захисників та захисниць

Попри те, що повномасштабна війна триває вже 5 місяців, досі залишається відкритим питання побуту в армії, який не пристосований для жінок. А за оновленими даними у лавах Збройних Сил України наразі працює близько 50 тисяч захисниць. Понад 38 тисяч військовослужбовиць безпосередньо служать у ЗСУ, з них 5 тисяч перебувають на передовій. Крім них є також цивільні жінки, які працюють у ЗСУ.

Саме тому громадський рух «Оборона Полтави» спільно з проєктом «Землячки.Ukrainian Front», який допомагає захисницям необхідними речами, запустили проєкт «Для неї». Його можна було підтримати як фінансово, так і передавши укомплектовані гігієнічні набори для жінок. Запити на такі комплекти є постійними, оскільки елементарні засоби гігієни мають здатність закінчуватись.

«Аврора» теж підтримала цей проєкт, зібравши близько ста гігієнічних наборів для жінок та чоловіків. Частину передали для аврорівців-військовослужбовців, іншу – проєкту «Для неї».
До складу комплектів увійшло найнеобхідніше:

Чоловічий – шампунь-гель для душу, зубна щітка, зубна паста, дезодорант, одноразові станки для гоління, гель для гоління, вологі серветки, шкарпетки, кава, енергетичний батончик.

Жіночий – дезодорант, мило, шампунь-кондиціонер, одноразові станки для гоління, вологі серветки, зубна паста, зубна щітка, крем для обличчя, крем для рук, пилочка для нігтів, тампони та прокладки гігієнічні, кава, енергетичний батончик.

Такі прості та звичні в повсякденному житті речі часто недоступні на війні. Тому питання забезпечення ними захисників й захисниць лежить не тільки на державі, а й на волонтерських, громадських організаціях та соціально відповідальному бізнесі. Тому «Аврора» й надалі продовжить комплектувати та передавати гігієнічні набори для захисників та захисниць.