Кращі набори Лего для дітей: короткий огляд топових комплектів в Аврорі

Статті
18 Жовтень 2023
1076
  1. Лего для дівчаток: топ продажів
  2. Чому не варто відмовляти дитині у покупці Лего: експертна думка
  3. Лего для хлопчиків: 5 найпопулярніших наборів
  4. Які серії «Лего» для дітей користуються найбільшою популярністю
  5. Як вибирати Лего для хлопчиків і дівчаток: корисні поради батькам і не тільки

Конструктори — чи не найпопулярніша дитяча іграшка. Уже у віці 18 місяців малюки залюбки граються яскравими наборами лего для дітей раннього віку, що містять великі деталі. Після 5 років діти запросто збирають класичні конструктори «Лего», користуючись інструкцією або мобільним застосунком. Судячи з відгуків батьків, найбільш допитливі та посидючі виявляють інтерес до подібних іграшок дещо раніше, але в цьому випадку бавитись обов'язково під наглядом дорослих — комплекти містять дрібні елементи.

Лего для дітей користується неабиякою популярністю. За інформацією, розміщеною на сайті виробника, компанія щорічно випускає понад 75 мільярдів деталей (для порівняння: одна невелика іграшка містить близько 100 елементів). Набори купують для власного користування, колекціонують, використовують для викладання навчального матеріалу у школі. Усе тому, що бренд може похвалитись відмінною якістю: безпечний пластик, надійне зчеплення елементів, цікаві моделі. Зібрати дитячі конструктори — значить побудувати цілий світ. Lego виходить серіями, набори між собою пов'язані, тому грати можна безперестанку. Фантазія, просторове мислення, дрібна моторика, вміння виконувати інструкції, творчі здібності — ось стислий перелік корисних ефектів від збирання «Лего».

Огляньмо топові конструктори лего для хлопчиків та дівчат на поличках Аврори. Інтернет-магазин пропонує безкоштовну доставку у роздрібні магазини або кур’єрськими службами по Україні (за тарифами перевізника). Вибирай, подаруй радість дітям! Для зручності ділимо товари на категорії за статтю та віком, хоча це доволі умовно. Усі різні: дівчатка можуть із задоволенням катати машинки, хлопчики — доглядати за іграшковими малюками. Тож при виборі не забудь враховувати особливості та вподобання конкретної дитини.

Лего для дівчаток: топ продажів

Комплекти можуть бути зовсім маленькі, як «Садова квітка, метелик» на 57 деталей. Або більші, як-от «Корабель і спа Габбі й нявки» на 88 елементів. Перший можна зібрати доволі швидко, це прекрасний декор до інших колекцій із серії «Френд». Прекрасний варіант недорогого подарунка на день народження, Різдво, Новий рік або без приводу. Цікаву гру гарантовано.

Другий розрахований на дітей віком від 4 років, Лего для дівчаток сподобається юним шанувальницям мультсеріалу «Ляльковий будиночок Габбі». У коробці — мініфігурка Габбі, кішки Нявки, корабель і спа-салон та аксесуари, без яких неможливо уявити жодного салону краси: дзеркала, щітки, перука, зірочки, окуляри і, звичайно, рятувальний жилет. Збирати зручно і просто завдяки яскравому ілюстрованому буклету або мобільному додатку від Лего. Чудова забавка для дівчаток віком до 8 років чи навіть усієї родини! У зібраному вигляді габарити іграшки становлять 6 сантиметрів у висоту, 15 см у довжину, 12 см у ширину.

Чому не варто відмовляти дитині у покупці Лего: експертна думка

Незалежні дослідження, проведені у Європі, свідчать: «Лего» — лідер у категорії іграшок, що розвивають. Причому використовувати його можна ледь не з народження: спочатку щоб продемонструвати кольори та форми, потім — навчити з'єднувати деталі. Звісно, робити це потрібно під ретельним наглядом, тому офіційна рекомендація виробника: перший набір — у півтора року. Оскільки на огляді комплекти, призначені для діток старшого віку, далі мова саме про них.

Отже, користь конструктору для дітей полягає у:

  1. Розвитку рухових навичок та дрібної моторики. Щоб поєднати між собою дрібні елементи, дитині доведеться добряче попрацювати пальчиками. Якщо деталі різних розмірів і форм, завдання ще цікавіше. Регулярна практика позитивно впливає на розвиток мислення та мовлення.
  2. Розвитку креативності, творчого мислення. Навіщо збирати конструктор Лего для дівчаток? Правильно, аби відтворити сюжет улюбленого мультфільму або зіграти свій. Кожного разу можна вигадувати нові сценарії, а сам процес складання перетворити на захоплюючий квест. Час пролетить непомітно!
  3. Розвитку логічного і структурного мислення. Щоб скласти з окремих плиток об'ємну модель, потрібно виконати чимало розумових операцій. Незалежно від того, збирають діти модель за інструкцією або користуються мобільним додатком, мозок включається на 100%.

Переваги на цьому не вичерпуються, заняття із конструктором «Лего» допомагають навчити малечу досягати поставленої мети (хай навіть найскромнішої) й не боятися помилок, терпляче переробляти. Тут тобі й дисципліна, і самоорганізація, й, звісно, уважність. Дитині доводиться думати над кожним кроком, інакше потрібну модель не побудувати. Класно і те, що можна збирати на власний розсуд — коли кілька разів виконаєш інструкцію, бажання поекспериментувати з дизайном і формами неодмінно виникне.

Чи є у наборів недоліки? Складно сказати. Пластик використовується безпечний, такий, що відповідає найсуворішим галузевим стандартам. Елементи між собою не проклеєні, а значить, загрози отруїтись токсичними речовинами немає. Гострих кутів теж нема. Єдина засторога — дрібні деталі, тому треба дотримуватися вікових обмежень і пояснювати дитині техніку безпеки (не куштувати на смак, не вдихати тощо).

В іншому до конструкторів немає зауважень. Вони міцні та довговічні. Якщо один елемент загубиться, можна взяти запасний або аналогічний з іншого набору — переважна більшість «цеглинок» мають типову форму, відрізняються тільки кольором.

Лего для хлопчиків: 5 найпопулярніших наборів

Машинки, техніка, фантастичні світи та популярні відеоігри — вибір Лего для хлопчиків великий, адже виробник прагне отримати симпатії якомога ширшої аудиторії.

В наявності комплекти, розраховані на різний вік:

  • «Поліцейський автомобіль» (5+) — прекрасна іграшка для дошкільнят від 5 років та старших хлоп'ят. Збирання машинного парку розпочинай саме з цієї моделі, адже поліціянти — перші герої з реального світу, з якими знайомиться малюк. Хлопчикам так подобається уявляти себе героями, що мчать вулицями міста за злодіями чи грабіжниками та знешкоджують їх. Поліціянти допомагають перехожим, знімають кошенят з дерев, знаходять тих, хто заблукав. Цікавих сценаріїв безліч, заодно можна детально обговорити професію, правила поведінки на вулиці та з незнайомими і ще купу корисних речей. Не дивуйся, якщо одного разу знайдеш себе на килимі посеред купи елементів, «Лего» вабить і дорослих;
  • «Лего Ніндзяго. Імперський гончак мисливця на драконів» (6+). Прекрасний комплект для юних поціновувачів серіалу «Ніндзяго. Повстання драконів». У комплект входять 3 мініатюрні фігурки: Ллойд та Джейн, кожен має по 2 катани, Генерал імперського кігтя, озброєний мечем. Чудовисько рухається, ворушить хвостом, лапами, головою. Має на спині сідло, призначене для Генерала. Розміри зібраної іграшки становлять 20 сантиметрів у довжину, 13 у ширину та 10 у висоту;

  • «Автомийка» — ще один товар, призначений для хлопчиків 6-7 років. Комплект розрахований на створення іграшкової автомийки з піною та щітками, що рухаються. У коробці кілька фігурок: водій, працівник сервісу. За бажанням можна використовувати фігурки з інших колекцій. У зібраному вигляді машинка їздить через автомийку під рухомими щітками, дитина може увімкнути іграшкову піну, налаштувати сушарку, вентилятор. Розміри становлять: висота 11 сантиметрів, ширина 15 сантиметрів, глибина 11 сантиметрів;
  • «Самоскид» (7+) — хороший конструктор Лего для хлопчиків із серії «Технік». Фактично це 2-в-1, адже із запропонованих деталей можна зібрати або самоскид, або екскаватор. Це бездоганний подарунок і для старших дітей, наприклад, від 9 років. Конструктор подобається хлопчикам, що люблять конструювати. Механізми рухаються реалістично, тому процес збирання приносить дитині багато радості. Це ніби магія поза Хогвардсом, Гаррі Поттер відпочиває! Хоча йому теж присвячена ціла серія.

Усі товари, представлені на сайті, оригінальні. Конструктори мають впізнаваний стиль, деталі проходять низку серйозних випробувань, зокрема на скручування, нагрівання, падіння, удари — в якості та безпечності можеш навіть не сумніватися.

Які серії «Лего» для дітей користуються найбільшою популярністю

Популярні конструктори класні тим, що виходять серіями. По-перше, колекцію іграшок можна поповнювати поступово. По-друге, зручно вибирати подарунки: коли знаєш, що в дитини є один набір, просто замовляєш інший з цієї ж лінійки.

Ти ніколи не прогадаєш, якщо купиш:

  • «Сіті». Хіба може бути щось цікавіше за будівництво міст з дитячого конструктору? Набори розраховані на вік від 6 до 12 років. Іграшки дозволяють відтворити типові сюжети з життя великого міста: робота поліції, швидкої допомоги та лікарів у госпіталі, будівництво, пожежна служба та багато іншого. Тематика загальна, кожен новий набір доповнює колекцію, а в місті розігруються нові сюжети. Окреме захоплення викликають мініатюрні фігурки: браслети-наручники, вогнегасники, сокири, лікарські приналежності. Світ в мініатюрі захоплює;
  • «Ніндзяго». Японські воїни ніндзя безстрашні, мов дикі звірі, та швидкі, наче блискавка. У наборах малеча знайде все необхідне для розігрування будь-яких сюжетів — навчання, життя в монастирі Кружитцу, битви. Дитина від 6 до 12 років проведе час із задоволенням та користю;
  • Серія «Технік» — це серйозні машини, що складаються з великої кількості деталей. Цей конструктор підходить для створення найскладніших видів транспорту: екскаваторів, самоскидів, монстер траків, снігоочисних машин з гусеницями;
  • Minecraft. Знаменита комп'ютерна гра користується неабиякою популярністю у хлопців різного віку, тож «Лего Майнкрафт» випускається з 2012 року. В асортименті фігурки Алекса, Стіва, деталі для будівництва фортець, піратських кораблів та інших локацій.

Не менший попит на конструктори серії «Зоряні війни», але космічного корабля поки немає в наявності. Як і Марвел. Але нічого не заважає дитині проявити фантазію та зібрати улюблених персонажів або іграшки з інших наборів, наприклад Disney. Ти ж купуєш іграшки, аби стимулювати творчість!

Як вибирати Лего для хлопчиків і дівчаток: корисні поради батькам і не тільки

Хочеш зробити подарунок до свята або потішити дитину без особливої нагоди?

Вибирай на сайті та врахуй:

  1. Найпростіший спосіб окреслити коло слушних наборів — вбудовані фільтри на сайті. Вибирай за статтю дитини, кількістю деталей, ціною. Для пошуку потрібного Лего для хлопчиків чи дівчаток знадобиться зовсім небагато часу.
  2. Тепер зверни увагу на серію та номер конструктора, вказаний на коробці. Якщо в одержувача презенту велика колекція, краще без повторів. В онлайн-магазині Аврора достатньо фото, щоб роздивитися коробку. В описі знайдеш усю необхідну інформацію про товар. Погодься, зручно.
  3. Вікові обмеження — характеристика дещо умовна. Буває, дітки виявляють інтерес до складніших конструкцій у ранньому віці. Тут головне – дотримуватися техніки безпеки при складанні.

Або вибирай конструктор Лего разом з дитиною. Так, подарунок не буде несподіванкою, але й радості не поменшає! Не забувай стежити за оновленнями на сайті. Одні товари закінчуються, у продаж надходять інші. Якщо прямо зараз не бачиш наборів з улюбленої серії, можливо, вони з'являться пізніше.

І наостанок. Коли в домі багато «Лего», його треба акуратно зберігати. Картонні коробки, в яких комплекти продаються, з часом мнуться, рвуться — детальки починають випадати, губитися. Щоб уникнути цієї проблеми, подбай про організацію дитячої ігрової зони. Шукай на сайті прозорі пластикові контейнери з кришками, ними зручно користуватися для зберігання окремих елементів, буклетів з інструкціями та навіть зібраних іграшок. Просто вибирай слушний розмір боксу. Заодно привчатимеш дитину до порядку й охайного ставлення до своїх речей. Краса та й годі!

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар