Список речей для гігієни новонародженого

Статті
25 Жовтень 2023
882
  1. Список речей для новонародженого: те, без чого точно не обійтись
  2. Як правильно вибрати розмір перших підгузок для новонародженого
  3. Необхідні речі для новонародженого: список у пологовий будинок та на виписку
  4. Кілька слів про засоби гігієни новонародженого: корисні інгредієнти у складі
  5. Список інших корисних покупок для немовлят: плануй на майбутнє

Якщо ти читаєш цю статтю, значить, готуєшся вітати у світі нову людину. Мама, тато, бабуся, дідусь, тітка чи дядько — не так вже й важливо, хто ти. Інформація, опублікована тут, буде корисна всім. Спираючись на цей текст, молоді батьки зможуть скласти список необхідного, а родичі та друзі — вибрати корисні подарунки для малюка. Приготуйся, віднині категорія дитячі товари та іграшки стане місцем постійного шопінгу. Тут є необхідне у перші місяці життя: підгузки та гігієнічні пелюшки різних брендів і розмірів, креми для догляду за шкірою та багато іншого.

Давай разом складемо список, що потрібно новонародженому в перший місяць життя, та перетворимо його на список покупок! Аврора безплатно доставляє в офлайнові магазини по Україні, просто приходь і забирай. Якщо у твоєму населеному пункті точки продажу ще не має, скористайся послугами кур’єрських компаній.

Список речей для новонародженого: те, без чого точно не обійтись

Отже, у тебе заздалегідь вибрана модель коляски, ліжечко, перша постіль, м'які бортики, ванночка. Що ще потрібно? Звісно, засоби гігієни для новонароджених. Передусім це:

  • стерильна вата — щоб витерти носик, оченята або обробити пупок;
  • дитячі вологі серветки — бо можливість помити дитину просто зараз є не завжди, наприклад, на прогулянках;
  • підгузки — найзатребуваніший товар у категорії гігієна та догляд;
  • термометр для ванночки — у перші дні життя важливо контролювати температуру води при купанні;
  • суха присипка та догляд за шкірою у вигляді крему вбережуть ніжні сіднички від подразнення;
  • одноразові пелюшки потрібні і мамі в пологовому, і дитині років до трьох — підстелити у ліжечко чи коляску, аж поки малюк не почне проситись на горщик;
  • дитячі ножиці з закругленими кінцями або безпечні кусачки, а також м'який гребінець — найнеобхідніші інструменти для перших б'юті-процедур;
  • пральний порошок або інший безпечний мийний засіб для дитячих речей — у перші місяці життя нової людини запускати пралку доводиться частенько.

Це базовий гігієнічний набір для новонароджених, його вміст може мінятися. Головна вимога — на кожному товарі має бути позначка «0+», яка свідчить про те, що його дозволено застосовувати немовлятам.

Як правильно вибрати розмір перших підгузок для новонародженого

Дивлячись на результати УЗД, майбутні мами звертають увагу на зазначені там показники дитини. Закономірно виникає питання: як підібрати розмір перших одноразових памперсів.

У каталозі Аврори знайдеш різні бренди, та розмірна сітка в усіх приблизно та сама:

  • 0 — гігієнічні підгузки для немовлят вагою до двох кілограмів, такі використовують для недоношених діток;
  • 1 — розмір для малюків, що важать менш ніж п'ять кілограмів, підходять крихіткам віком до шести місяців;
  • 2 — для діток вагою від трьох до шести кілограмів, іноді розмір носять до восьмимісячного віку;
  • 3 — модель для хлопчиків і дівчаток, що важать від чотирьох до дев'яти кілограмів, розраховані приблизно до десяти місяців.

Наступні розміри призначені старшим діткам, тому їх не розглядаємо.

Як бачиш, для дитини в перші дні життя можуть підійти кілька варіантів, наперед не вгадаєш. Тож, коли збираєшся у пологовий, багато не купуй. Почни з маленької пачки. Розміри 1, 2 і 3 не так вже й суттєво відрізняються, почати не з початку або пропустити якийсь — звична справа. Обов'язково почитай відгуки та розпитай знайомих мам про вподобані товари, памперси можуть маломірити чи навпаки.

Необхідні речі для новонародженого: список у пологовий будинок та на виписку

Скоріш за все, у жіночій консультації тебе ознайомили з переліком потрібного, власне, на пологи та кілька днів після. Список речей для новонародженого зазвичай включає:

  • одяг для новонародженого з натуральних матеріалів — боді або комбінезон «чоловічок», шапочка, шкарпетки, кілька пелюшок, красивий комплект на виписку, якщо на дворі холодно – додавай теплі речі;
  • засоби гігієни — підгузки, присипка чи крем, серветки, аптечка (список медикаментів зазвичай дає педіатр).

Мамі теж потрібні простий одяг для годування, зручні трусики, змінне взуття, рушник, засоби гігієни, у тому числі післяпологові прокладки, накладки для грудей. Не забудь про документи, зарядку для телефона та косметичку. Необхідні речі для новонародженого та батьків склади у прозорі пакети та підпиши. Перевага підходу очевидна: будь-який співробітник медичної установи може відразу зрозуміти, що до чого, і за потреби швидко тобі допомогти.

На виписку звичайно готують окремий комплект одягу. Ти ж точно захочеш зробити фото і відео на згадку. Ці речі теж розклади окремо.

Кілька слів про засоби гігієни новонародженого: корисні інгредієнти у складі

Перш ніж додати той чи інший товар у кошик, переконайся, що він безпечний. Дитяча косметика повинна мати легкий, ледь відчутний аромат чи бути взагалі без запаху. Зазвичай для новонароджених дітей купують креми з:

  • пантенолом — речовина живить та дбайливо зволожує епідерміс, пришвидшує процеси відновлення шкіри;
  • календулою — має виражений протизапальний ефект, знімає почервоніння, свербіння, подразнення;
  • лавандою — засобам притаманні аналогічні властивості, легкий заспокійливий аромат;
  • іншими рослинними екстрактами — наприклад, яблуко та протеїни пшениці зволожують і пом'якшують ніжну шкіру, запобігають сухості, свербінню.

Якісні засоби догляду зі списку необхідних речей для новонародженого мають легку текстуру, швидко поглинаються шкірою, не залишають липкої плівки.

Список інших корисних покупок для немовлят: плануй на майбутнє

Новонароджений — це дитинка віком до чотирьох тижнів, далі говоримо про немовлят, хлопчиків і дівчаток до одного року. Увесь цей час гігієна потрібна та сама, дивись список на початку матеріалу. Але з кожним новим місяцем життя крихітки додаватимуться товари з інших категорій. Зберігай у закладки:

  1. Товари для годування — пляшечки та поїльники, ніблери, перший дитячий посуд. Звісно, краща їжа для новонародженого — материнське молоко. Якщо тобі потрібно буде вийти з дому без дитини, просто зціди його у пляшечку, родичі погодують. Для малят на штучному чи змішаному вигодовуванні товари з цього розділу каталогу вкрай необхідні. Ближче до шостого місяця життя, коли вводять прикорм, знадобляться тарілки, поїльники, безпечні ложки.
  2. Дитячі іграшки. Малятам подобаються усілякі забавки для купання, адже процес стає значно веселішим. М'які пазли великого розміру можна використовувати як ігрові килимки, коли дитина вже сидить або повзає. Конструктори — щоб познайомити з кольорами та формами. Ти здивуєшся, скільки іграшок буде в домі, коли святкуватимеш перший день народження дитини.
  3. Товари для дитячої кімнати. Тут знайдеш перші меблі та ємності для зберігання іграшок. Відразу після повернення з пологового навряд будеш цим користуватись, але ж так хочеться облаштувати дитячу заздалегідь!

Придбати усе необхідне в Аврорі зручно, потрібно зробити лише декілька кліків. Тоді сон, прогулянки, догляд та годування завдаватимуть тобі мінімум клопотів.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар