Як вибрати навушники для спорту, роботи, розваг: поради від Аврори

Статті
4 Березень 2024
127
  1. Які навушники купити: важливі характеристики
  2. Безпровідні або дротові навушники: які краще придбати
  3. Типи навушників: розбираємося в асортименті
  4. Які навушники вибрати за способом керування
  5. Які навушники купити: додаткові особливості
  6. Рекомендації щодо вибору безпровідних навушників: важливі характеристики
  7. Як вибрати навушники для спорту
  8. Які моделі краще вибрати для геймерів
  9. Як підібрати навушники для музики
  10. Які аксесуари придбати до навушників

Любиш слухати музику всюди: під час ранкової пробіжки, прогулянки, по дорозі на роботу? Не знаєш, що та на які випадки краще придбати – безпровідні навушники або класичні, маленькі чи великі? Читай корисні поради від Аврори, це допоможе тобі зорієнтуватися в асортименті електроніки.

Навушники – універсальний аксесуар, важлива складова не тільки молодіжного, а й ділового стилю. Раніше такі вироби були важкими й громіздкими, а тепер випускається величезна кількість моделей для занять спортом, спілкування за кермом автомобіля. Серед аксесуарів до смартфона саме цей девайс вибирають одним із перших.

Які навушники купити: важливі характеристики

Перш ніж ознайомитися з наявними різновидами та витратити гроші на той чи інший варіант, звертай увагу на наступні моменти:

  1. Спосіб підключення. Існують провідні моделі, що під’єднуються до комп’ютера, ноутбука та іншого обладнання, а також безпровідні (не мають дротів).
  2. Час автономної роботи. Мається на увазі кількість годин, за яку девайс працюватиме безперервно без підзаряджання (для бездротових).
  3. Особливості конструкції. Якщо ти плануєш брати з собою навушники в похід разом із туристичним приладдям, зауваж, що вони мають бути добре захищеними від пилу й вологи.
  4. Чутливість. Ця характеристика впливає на гучність музики. Якщо ти будеш користуватися пристроєм на вулиці, тобі знадобиться щонайменше 100 дБ.

Для геймерів, тих, хто часто спілкується онлайн, проводить заняття, конференції, бере участь у відеозустрічах, важлива наявність мікрофона. На нього звертають увагу й ті люди, котрі багато розмовляють через телефон, у тому числі за кермом.

Безпровідні або дротові навушники: які краще придбати

Під час вибору важливо керуватися власними вподобаннями та особливостями використання гаджета. Варто придбати бездротові навушники, якщо хочеться насолоджуватися улюбленою музикою під час:

  • тренувань у спортзалі, на вулиці, вдома;
  • прогулянки;
  • катання на велосипеді;
  • поїздки в транспорті тощо

Ці моделі не обмежують твоїх дій, з ними ти зможеш бігати, стрибати, займатися на тренажерах, керувати й робити що завгодно. Таку назву пристрої отримали через відсутність дротів, замість них підключення здійснюється за допомогою Bluetooth або Wi-Fi. Ці технології дають можливість під’єднатися до смартфона навіть на великій відстані.

Існують також бездротові навушники з обідком, їх найчастіше вибирають спортсмени. Вони не випадають із вушної раковини під час активних рухів і добре тримаються на голові в різних випадках. У тому разі, коли твій вибір – саме такий девайс, зверни увагу на комплектацію, а саме на наявність зарядного пристрою. Має значення також підтримка бездротової зарядки – тоді користуватися пристроєм буде простіше.

Провідні навушники вибирають ті, хто багато сидить за комп’ютером в офісі та вдома. Якщо твоя робота пов’язана зі спілкуванням, тестуванням ігор, ти часто проводиш конференції онлайн, це твій варіант. Дротові моделі не треба заряджати – достатньо підключити до спеціального роз’єму на ПК або ноутбуку за допомогою кабелю. Особливо зручні девайси з пультом керування на дроті для регулювання функцій.

Типи навушників: розбираємося в асортименті

У сучасної людини може бути декілька аксесуарів на різні випадки життя. Навіть якщо вибір уже зроблено, тобі не завадить дізнатися більше про види навушників, щоб вибирати завжди ті, що підходять найкраще. Вони бувають:

  • внутрішньоканальними. Такі моделі називають ще вакуумними, вони вставляються безпосередньо в слуховий канал вушної раковини й фіксуються в ньому за допомогою силіконових амбушурів. Випромінювач знаходиться глибоко у вусі, тому можна слухати музику не дуже голосно без втрати якості звуку;
  • у вигляді вкладки. Ці типи навушників також вставляють у вушну раковину, проте вони прилягають не дуже щільно й пропускають сторонні шуми. Через це виробники передбачили функцію шумоподавлення. Особливо популярні вироби, де може працювати тільки один навушник;
  • накладні. Закривають вуха, притискаючись до раковини так, щоб динамік знаходився близько до слухового каналу. Для піших прогулянок та катання на велосипеді підходять бездротові накладні навушники, адже дозволять чути все, що відбувається навколо, у тому числі наближення машини;
  • Bluetooth-гарнітура. Цей тип навушників використовують автомобілісти, оскільки він має вбудований мікрофон, до того ж дуже зручний, коли потрібно розмовляти по телефону. На деяких моделях встановлені потужні динаміки, отже, вони можуть працювати на великих відстанях;
  • напіввідкриті. Так називаються навушники з частковою шумоізоляцією та невеликим отвором у корпусі, що дає можливість чути все, що відбувається навколо. Відрізняються зручною формою для міцної фіксації у вушній раковині.

Великі навушники – це зазвичай повнорозмірні або закриті з амбушурами та оголів’ям. Саме такі моделі найчастіше вибирають геймери – вони вважаються класичними, хоча не завжди підходять для тривалого використання (через велику вагу та наявність обідка).

Які навушники вибрати за способом керування

Залежно від цього критерію виділяють механічні та сенсорні моделі. Перші передбачають натискання на клавішу, щоб переключити мелодію, збільшити чи зменшити гучність, відповісти на дзвінок. Тут усе залежить від твоїх власних уподобань за зручністю – загалом, щоб натиснути на кнопку, достатньо просто підняти руку.

Проте це не завжди можливо, адже натискання має бути сильним. Ті, хто любить багато їздити на велосипеді, мотоциклі чи вибирають навушники для авто, надають перевагу пристроям із сенсорним керуванням. Ці аксесуари реагують навіть на дуже легке, майже не відчутне для вушної раковини натискання.

Які навушники купити: додаткові особливості

Перш ніж придбати той чи інший девайс, звертай увагу на функції, що забезпечують зручність користування. Роздумуючи, як вибрати навушники, поцікався пристроями, у яких є:

  • активне шумозаглушення. Передбачає наявність вбудованого мікрофона для відстеження й подальшої фільтрації навколишніх шумів. Для цього застосовують цифрові або аналогові фільтри. Навушники, оснащені ними, мають покращені акустичні характеристики;
  • мікрофон. Користуватися девайсом, особливо бездротовим, без нього незручно. Навушник із мікрофоном дозволить відповісти на дзвінок і розмовляти, не дістаючи смартфон із кишені чи сумки. Сучасні моделі також дають можливість керувати голосовим помічником;
  • підтримка бездротової зарядки. Зручна функція, бо забезпечить прослуховування музики протягом тривалого часу через передачу енергії від іншого гаджета;
  • вбудована пам’ять. Це опція для справжніх меломанів, яка допоможе завантажувати улюблені композиції, не використовуючи для цього телефон чи інші додаткові пристрої.

Якщо тобі подобається сучасний стиль, ти неодмінно звертатимеш увагу й на дизайн гаджета. Як провідні навушники, так і бездротові випускаються в різних кольорах, тому будь-які здатні стати стильним аксесуаром. Керуйся власними вподобаннями, адже девайс має виглядати гармонійно в поєднанні з одягом.

Рекомендації щодо вибору безпровідних навушників: важливі характеристики

Завдяки універсальності, компактним розмірам та відсутності проводів саме такі моделі мають попит, особливо серед спортсменів та загалом прихильників активного способу життя. Усі бездротові види навушників: внутрішньоканальні, вкладки та інші – не заплутуються під час використання, не рвуться. Підключаються не тільки до смартфона, а й до планшета або ПК.

З’ясовуючи, як вибрати безпровідні навушники, варто згадати про технічні характеристики, що впливають на якість звучання. Має значення частотний діапазон звуків, які може відтворювати гаджет. Звичайний для людського вуха – 20–20000 Гц, потрібно вибирати моделі, де вказані цифри в таких межах. Гучність і загальна якість звучання залежать від показника опору (імпедансу), для мобільних пристроїв вважається оптимальним 16–32 Ом.

Ці параметри мають значення й тоді, коли потрібно вибрати провідні навушники. Ними зручніше користуватися, сидячи на одному місці (наприклад, за робочим комп’ютером або ноутбуком). Для онлайн-конференцій і занять вибирають моделі зі вбудованим мікрофоном. Коли тобі подобаються дротові моделі, враховуй їхню вагу – пристрій не має бути дуже габаритним, інакше стане причиною головного болю.

Як вибрати навушники для спорту

Полюбляєш слухати музику під час ранкової пробіжки чи тренування? Тоді поцікався характеристиками бездротових девайсів. У них зручно робити все що завгодно, бо не мають проводів, що можуть заплутуватися чи обмежувати рухи. Переглядаючи топ безпровідних навушників, пам’ятай, що будь-який такий пристрій потребує заряджання.

Спортивні розраховані на довготривале використання в складних умовах. Саме тому є стійкішими до зносу, можуть витримувати не тільки сильні удари, а й недовгий контакт із вологою. За умови наявності захисту від води в навушниках можна бігати навіть у дощ. Крім того, не зіпсуються, коли спортсмен буде активно пітніти. Щільна посадка, покращена ергономіка, невелика вага, шумозаглушення – основні показники хороших спортивних моделей.

Які моделі краще вибрати для геймерів

Якщо тобі потрібен пристрій для гри, насамперед він має передбачати можливість повного занурення у віртуальний світ. Більшість геймерів звертають увагу на повнорозмірні дротові гаджети зі вбудованим мікрофоном, які дозволять розмовляти з іншими гравцями в процесі, а завдяки мінімальній відстані до вуха забезпечать якісну шумоізоляцію.

Роздумуючи, які навушники вибрати для кіберспорту, поцікався такими показниками:

  • невелика вага. Важлива, адже пристрій буде довго знаходитись на голові;
  • чутливість. Від цього показника залежить гучність звуку. Оптимальним вважається діапазон 100–120 дБ;
  • наявність технології об’ємного звуку. Необхідна для геймерів, адже сприяє повноцінному зануренню в ігровий процес;
  • довжина кабелю. Найкращою вважається в межах 2–10 метрів. Зручно, коли дріт можна від’єднати – тоді в разі пошкодження його легко замінити на новий;
  • рівень спотворення звуку. Має бути мінімальним, не більше ніж 2%.

Геймери звертають увагу й на дизайн пристрою, хоча цей критерій не є найважливішим серед інших.

Як підібрати навушники для музики

Якщо тобі цей аксесуар потрібен для прослуховування улюблених композицій, поцікався типом його конструкції – саме від неї залежить, наскільки якісним і без перешкод буде звук. Для меломанів вважаються зручними накладні типи навушників із закритою конструкцією, які забезпечують чисте звучання без спотворень. Проте вони не ізолюють від сторонніх шумів так якісно, як внутрішньоканальні.

Але останні теж не варто вважати ідеальними, адже якщо ти ходитимеш у них по вулиці, то не чутимеш нічого навколо. І тоді ти можеш просто не помітити машину, потяг, мотоцикл, коли ті наближатимуться. Але багато залежить і від місця, де ти користуватимешся девайсом.

Які аксесуари придбати до навушників

Якщо ти вибираєш безпровідні аксесуари, тобі варто подбати про захист корпусу від вологи й механічних пошкоджень. Саме тому разом із девайсом купують чохол для бездротових навушників. Його виготовляють із пластику, металу, шкіри, силікону та інших матеріалів. Під час вибору важливо, щоб кейс за розмірами точно відповідав конкретній моделі.

Окрім чохла для накладних навушників, купують підставки, підсилювачі, подовжувачі, додаткові амбушури. Потреби відрізняються залежно від типів гаджетів та особливостей їх використання. Вибирай пристрої для спорту, роботи, гри чи прослуховування музики, а також купуй іншу електроніку в інтернет-магазині Аврора. Тут ти можеш замовити доставку посилки транспортними компаніями або до торговельних точок мережі (безкоштовно). Вони знаходяться в Чернівцях, Запоріжжі, Сумах та інших маленьких та великих містах України.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар