Ідеї їжі до кіно

Статті
24 Січень 2024
741
  1. Смачні рецепти до кіно
  2. Ідеї їжі до кіно: хай твої вечори будуть затишні
    1. Гарбузові пиріжки з Гоґвортсу, «Гаррі Поттер»
    2. Лимонний пиріг місис Візлі, «Гаррі Поттер»
    3. Піца «Пепероні» з серіалу «Друзі»

Погодься, дивитись кіно — суцільне задоволення. Але під час сеансу (неважливо, вдома чи в кінотеатрі) завжди хочеться їсти. Найдоступніший варіант закусок до кіно — це снеки: попкорн, смажене соняшникове насіння тощо. Звісно, ідеї на цьому не вичерпуються. Зібрали для тебе рецепти простих, але смачних страв. Приготування займає мінімум часу, а закусочки смакують класно. Запрошуй у гості друзів та близьких, їм сподобається.

Смачні рецепти до кіно

Якщо хочеш чогось оригінального, записуй, що купити до фільму. Потрібні інгредієнти знайдеш за посиланням продукти та напої. І не забудь про соуси, з ними життя яскравіше! Отже, топові рецепти:

  1. Чипси з лаваша. Якими б смачними не здавались класичні картопляні, ці кращі, бо абсолютно нешкідливі. До того ж рецепт бюджетний. Як зробити чипси з лаваша? Розріж лист тонкого лаваша на квадратики, збризни рослинною олією, додай улюблені спеції. Запікай у духовці 5–7 хвилин, поки не стануть хрусткими.
  2. Запечений нут. Набрид попкорн? Не біда, спробуй ось цю закуску. Як швидко зварити нут? Приготуйся заздалегідь, боби мають ніч пролежати у воді і розпухнути. Тепер варіння не займе понад 80 хвилин. Далі пересип нут у деко, запікай при 200 градусах у духовці пів години.
  3. Картопляні снеки в домашній кінотеатр. Перекус дуже ситний, а головне, здоровий! Відвари близько одного кілограма картоплі, злий воду. Додай 10 ложок кукурудзяного крохмалю чи рисового борошна, улюблені спеції (наприклад, суміш італійських трав та суміш перців) та 150 грамів тертого сиру. Сформуй палички та виклади на деко, запікай у духовці до готовності, температура – 180°. Соус — сметана, свіжий часник та зелень. Смачно, не відірватись!
  4. Цибулеві кільця. Поріж цибулю кружальцями, вибери тільки найбільші та найтовстіше. У три тарілки поклади: збиті яйця, борошно, панірувальні сухарі. Бери порізану цибулю, занурюй у яйце, борошно, сухарі. Потім ще раз, але тільки яйце і панірувальні сухарики. Тепер обсмаж на сковорідці. Снеки готові!
  5. Сирні кульки. Візьми зернистий сир, подрібни зелень і часник, перемішай ложкою. Щоб було смачніше, можеш додати трохи сметани. Зроби сирні кульки і подавай просто так або виклади на чипси, лаваш, кошики з пісочного тіста тощо.

Серед інших простих ідей закусок до кіно: роли з лаваша, йогурту, банана та горіхової пасти, різноманітні мініканапки, нарізка з фруктів та овочів. Якщо зовсім не хочеш готувати — фруктові чи овочеві чипси, цукати, горішки та сухофрукти.

Ідеї їжі до кіно: хай твої вечори будуть затишні

Перегляд кіно вдома — завжди класна ідея. А щоб отримати від активності ще більше задоволення, приготуй страви з нашого списку. Це не аби які рецепти, а ідеї їжі до кіно, що з’являлася на екранах. Це їли твої улюблені персонажі, спробуй і ти!

Гарбузові пиріжки з Гоґвортсу, «Гаррі Поттер»

Гарбузовий пиріг завжди подавали в Гоґвортсі на церемонії, присвяченій початку навчального року. Але хіба щось заважає їсти ті самі ласощі на твоїй кіновечірці? Аби приготувати пряний варіант закуски до кіно — гарбузові пиріжки із часником та сиром, знадобляться:

  • бездріжджове тісто;
  • пів гарбуза середнього розміру;
  • 4 столові ложки вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. сушеного часнику (шукай у розділі спеції, загусники, топінги) або кілька зубчиків свіжого;
  • пів склянки тертого сиру чедер;
  • сіль та перець (на свій смак);
  • жовток.

Розігрій духовку до 190 градусів. Гарбуз дрібно поріж, обсмаж на сковороді та розімни з олією. Додай часник, сир та спеції. Тепер сформуй пиріжки, зроби в кожному 2-3 отвори зубочисткою, змасти жовтком і випікай у духовці 25–30 хвилин — до золотистої скоринки.

Лимонний пиріг місис Візлі, «Гаррі Поттер»

Саме цим смаколиком місис Візлі любила пригощати мешканців та гостей Нори. Тобі знадобляться інгредієнти:

  • лимонний фреш — пів склянки (знадобиться від одного до трьох лимонів, залежно від розміру);
  • 3 жовтки;
  • 1 банка згущеного молока;
  • 1 пачка печива;
  • 6 ложок цукру;
  • 3 яєчні білки.

Для приготування потрібно змішати пів склянки лимонного соку, 3 жовтки та 1 банку згущеного молока. Суміш виклади у форму для випічки, де вже знаходяться заздалегідь подрібнені крекери.

Для крему змішай і збий 6 ложок цукру з 3 яєчними білками. Меренгу виклади поверх тіста та постав у розігріту до 260 градусів духовку. Виймай десерт, коли на ньому з'явиться золотиста скоринка, а на стіл подавай охолодженим.

Піца «Пепероні» з серіалу «Друзі»

Герої популярного сіткому 90-х постійно готували вдома щось незвичайне або замовляли піцу. Приготуй таку саму! В якості закуски до фільму ну дуже круто. Якщо пепероні поблизу не виявиться, заміни її на салямі або на іншу улюблену копчену ковбасу з гострим смаком. Крім того, тобі потрібні продукти із розділу бакалія:

  • 160 г пшеничного борошна;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 1/2 ст. л. рослинної олії;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. цукру;
  • 70 мл теплої води;
  • 3 ст. л. томатного соусу;
  • 100 г пепероні;
  • 170 г моцарели.

Підігрій воду до 30–35 градусів (коли занурити палець, відчуваєш приємне тепло) та вилий у глибоку чашу. Висипи цукор, сухі дріжджі та перемішай, залиш на 10–15 хвилин.

Тепер додай рослинну олію, сіль, просіяне борошно й перемішай до однорідності, а потім заміси тісто. Сформуй з нього кулю, накрий харчовою плівкою чи рушником і залиш в теплі на 40–60 хвилин. Поки наріж пепероні та моцарелу кружальцями.

Посип стіл борошном і виклади тісто, виміси його й розкачай або розтягни руками, має утворитися коло завтовшки 5 міліметрів.

Змасти пергамент олією й акуратно переклади на нього основу для піци. Зверху — томатний соус, моцарела, пепероні. Розігрій духовку до максимальної температури й випікай до готовності. Залежно від плити це може зайняти від 10 до 30 хвилин.

Рецептів за мотивами кіно доволі багато. Пошукай їх, якщо маєш ідею провести кіновечір. А серветки, паперові рушники та інше кухонне приладдя купуй в Аврорі. Доставка у роздрібні магазини безкоштовна, так що складай список потрібного і гоу на шопінг!

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар