Подарунок дитині на 5 років

Статті
9 Серпень 2023
8143
  1. Хто такі п'ятирічки? Усе, що потрібно знати про цей вік
  2. Яким повинен бути подарунок дитині 5 років?
  3. Вибираємо подарунок дитині на день народження 5 років: підбірка цікавих ідей
  4. Варіанти подарунка хлопчику на 5 років
  5. Вибираємо подарунок дівчинці на 5 років
  6. Оригінальний подарунок на 5 років: кращі універсальні рішення
  7. Замість висновку
  8. Як вручити подарунок дитині на 5 років: найцікавіші способи

Здавалося б, ну що тут складного — вибрати подарунок дитині на 5 років? Але пошук презенту для малюка може виявитись не менш клопітким, ніж для дорослого. Якщо ти проводиш багато часу разом з хлопчиком або дівчинкою і знаєш все про їх риси характеру та уподобання, просто презентуй омріяну іграшку. Якщо бачитесь нечасто, доведеться розпитати близьких та виявити неабияку фантазію.

У цій статті ми дамо загальні поради щодо вибору презенту і розкажемо про хороші подарунки на 5 років на день народження. Класних ідей багато. От побачиш, вистачить і на інші свята.

Хто такі п'ятирічки? Усе, що потрібно знати про цей вік

Що ти знаєш про маленьких людей, яким виповнилося п'ять? Психологи запевняють: це — вік активного розвитку творчих здібностей. Малеча уже зовсім по-іншому дивиться на світ і себе в ньому, інакше сприймає дорослих. Діти багато фантазують, уявляють себе героями улюблених мультфільмів, відеоігор, книг, грають в рольові ігри та навіть мріють стати блогерами.

Перш ніж купити подарунок для дитини 5 років, розберімось, з ким маємо справу. Беремо до уваги, що від чотирьох до шести років основною діяльністю залишається гра. Важливу роль у пізнанні навколишньої дійсності грають емоції. Починається активне формування нових нейронних зв'язків, стрімко розвиваються мисленнєві здібності.

У п'ять років енергія б’є через край: діти багато бігають, стрибають, намагаються кудись залізти — спостерігаємо розвиток фізичних навичок. Разом з тим відбувається стрибок комунікабельності, дівчаткам і хлопчикам цікаво заводити нові знайомства, спілкуватись з однолітками та дорослими.

Психологічні особливості віку наступні:

  • прагнення до самостійності;
  • бурхлива фантазія, здатність вигадувати складні сюжети;
  • емпатія, співчуття до інших;
  • усвідомлення своєї статі;
  • інтерес до нових знань, більша посидючість у порівнянні з попередніми роками;
  • цікавість до світу — професій, природних процесів, явищ.

Про що говорять ці факти? Подарунки для дітей 5 років повинні сприяти розвитку названих особливостей. Дитячі іграшки (машинки і техніка, ляльки, роботи-трансформери, ігрові фігурки, м'які іграшки, конструктори) та товари для розвитку й творчості — саме те, що потрібно. Просто замовляй будь-що з названого, маєш всі шанси потішити дитину.

Не забувай про особливості фізичного розвитку, це не менш важливо:

  • покращується дрібна моторика рук;
  • розвивається здатність орієнтуватися в просторі, кращою стає координація;
  • на новий рівень виходять сенсорні здібності (сприйняття звуків, форм, кольорів, текстур).

У цей період гру поєднують з підготовкою до школи — складають картинки з геометричних фігур, розповідають про взаємозв'язок явищ (наприклад, колообіг води чи травну систему), вчать танці та роблять перші спроби театральних постановок. А значить, доречними будуть подарунки на кшталт настільних ігор, наборів для творчості, іграшок для активного відпочинку (повітряні змії, м'ячі, скакалки, настільний теніс, бадмінтон).

Яким повинен бути подарунок дитині 5 років?

Не бійся дарувати іграшки, навіть коли знаєш, що у малюка є для них окрема кімната — гра досі залишається основною діяльністю. Презент має викликати емоції, тому, якщо маєш ресурс, подбай, аби вручити його в небанальний спосіб: можна запросити аніматорів або разом з іншими гостями перевдягнутися у костюми улюблених персонажів чи влаштувати квест. Наприклад, пошук скарбів, космічну експедицію, бал у чарівному замку, челендж тощо.

Обережно з одягом та взуттям у якості подарунка. Діти навряд зрадіють колготкам, футболкам чи навіть кросівками. Хіба якщо самі просили купити річ із зображенням улюбленого персонажа. Практичний одяг цінують батьки, а діти отримують задоволення від іграшок та всіляких активностей.

Не соромся питати рідних, що подарувати дитині на 5 років. Це найпростіший спосіб дійти істини. Поговори з іменинником. Можна спитати напряму або в ігровій формі. Тільки не дивуйтеся, якщо тобі замовлять сміттєвоз, поїзд (не іграшковий, справжній!) або сукню принцеси. Вище йшлося про те, що фантазія у п'ятирічок відмінна. Твоя задача — здивувати, втілити бажання.

Вибираємо подарунок дитині на день народження 5 років: підбірка цікавих ідей

Запитай будь-кого з малюків, яке свято їх улюблене, у більшості випадків отримаєш однакову відповідь. День народження! А значить, до вибору подарунків треба підходити відповідально. Тим більше на 5 років!

Добре, якщо у батьків є список бажаних презентів. Тоді можна заздалегідь домовитись з іншими запрошеними й виконати різні побажання. Дитина буде щаслива.

Якщо немає, теж не біда! Зверни увагу, усі подарунки можна умовно поділити на категорії: для активних, для допитливих, для творчих діток. У цій статті ми не будемо так робити, а назвемо подарунки, що мають найбільший попит. Бо сьогодні дитя ганяє на роликах, а завтра увесь день малює. Таке теж буває.

Дещо з названого можеш купити в Аврорі, у каталозі є фото з різних ракурсів та детальні описи. Ціни від виробника низькі, доставка у магазини безплатна. Інше доведеться шукати у спеціалізованих точках продажу.

Варіанти подарунка хлопчику на 5 років

Чому зрадіють маленькі хлоп'ята? Усі діти різні, але існують універсальні ідеї, що подарувати хлопчику на 5 років.

Вибирай:

  • велосипед, самокат, скейт або ролики — щоб підтримати на належному рівні фізичну активність та відволікти від гаджетів;
  • просту машинку на радіокеруванні, іграшкового робота — щоб стимулювати інтерес до техніки і просторового мислення, але утримайтесь від покупки складних приладів;
  • бластери, іграшкову зброю — дитина має вчитись керувати агресією;
  • конструктори (Лего, магнітні тощо) — аби грати і розвивати дрібну моторику;
  • перегонові треки або іграшкову залізницю, хлопчик буде у захваті;
  • книги, комікси, розмальовки, розраховані на цей вік — для приємного проведення часу.

Урізноманітнити свято можна, якщо додати вражень: запросити аніматорів та влаштувати театралізовану вечірку (узгодь питання з батьками), перенести дійство в парк атракціонів чи аквапарк, квест-кімнату. Або просто подарувати квитки у розважальний заклад.

Вибираємо подарунок дівчинці на 5 років

Про що мріють маленькі принцеси? Знову ж таки, однакових дітей не існує, але коли шукаєш, що подарувати дівчинці на 5 років, зверни особливу увагу на:

  • велосипед, самокат, скейт або ролики — те саме, що й у випадку з хлопчиками, просто вибирайте дизайн, який сподобається доньці;
  • ляльковий будиночок — аби відігравати побутові сцени в мініатюрі;
  • куклу — підійде як «доросла» лялька, так і пупс, якого можна переодягати, купати, годувати;
  • сумочки, прикраси, дитячу косметику — в такому віці юна леді хоче бути схожою на дорослу жінку;
  • розвивальні настільні ігри, книги, набори для творчості — це цікаво, корисно, приємно;
  • твістер — буде цікаво грати всією родиною та запрошувати друзів;
  • ігровий намет — дитина зрадіє навіть найпростішому;
  • кігурумі — прикольні піжами до душі дорослим, що вже говорити про дітей;
  • прикраси — сережки, браслети, гумки для волосся, шпильки.

Як бачиш, купити подарунок для дівчинки 5 років нескладно, треба всього-на-всього приділити цьому процесу трохи більше часу.

Оригінальний подарунок на 5 років: кращі універсальні рішення

Відштовхуватися від статі дитини при виборі подарунків не завжди доречно. Як мінімум тому, що не всі дівчата мріють стати принцесами, так само як не всі хлоп'ята люблять ганяти м’яч. У продажу представлено багато товарів, які однаково подобаються дітлахам.

Топ універсальних подарунків для дитини 5 років:

  • батут — більшість дітей обожнюють стрибати, тож встановити безпечну модель на власному подвір'ї — класна ідея;
  • надувний басейн — влітку для води (сюди ж надувні іграшки та аксесуари для плавання), у прохолодну пору року для кульок, наче у розважальному центрі;
  • гойдалку або спортивний куточок — для дітей, які не можуть і дня без активності;
  • дартс, боулінг та інші активні ігри, в які можна грати сім'єю;
  • дитячий смарт-годинник (у таких гаджетах немає лічильника калорій або крокоміра, зате є кнопка екстреного виклику та інші функції безпеки);
  • нічник — різноколірний, з імітацією зоряного неба та інші сучасні моделі особливо сподобаються діткам, які бояться спати у темряві;
  • окуляри віртуальної реальності — для ігор та навчання;
  • 3D-ручка — багато хто з дітей просить їх подарувати;
  • дитячий фотоапарат — працює як і звичайний, але відрізняється яскравим дизайном;
  • ігрову приставку — радості не буде меж;
  • набори юного дослідника — простий та ефектний спосіб познайомити дітей з наукою, стимулювати інтерес до знань;
  • дитячий телескоп — дорослі теж із задоволенням розглядатимуть місяць та зорі;
  • ферма комах або метеликів — може стати хорошою альтернативою, якщо не готові заводити кота чи собаку на прохання дитини.

Порада: перш ніж вибирати, що подарувати дівчинці або хлопчику на 5 років, визначся із бюджетом. Великі подарунки можна купувати разом з іншими гостями. Якщо вирішиш презентувати гроші (наприклад, малюк накопичує на якусь річ), обов'язково додай якусь іграшку: кінетичний пісок, тісто-пластилін, пазл, ігровий набір, м'яку іграшку, ляльку, машинку. Інакше дитина не відчує цінності подарунка.

Замість висновку

Головне, що потрібно врахувати, — інтереси і особливості конкретної маленької людини. Творчий малюк може не зрозуміти, навіщо йому скейт, активний непосида — що робити із набором намистин. Найбільшу радість приносять бажані подарунки, речі, про які малюк мріє.

Не засмучуйся, якщо відразу дитина не виявить бурхливу радість. Якщо отримати багато подарунків одночасно, так легко розгубитися! Хіба ні, погодься. Тож не влаштовуй допити: сподобалось чи ні. У цьому віці малюки щирі, обов'язково дізнаєшся!

Як вручити подарунок дитині на 5 років: найцікавіші способи

Хоч малеча не така уважна до деталей, як дорослі, все ж не забувай: важливо не тільки те, що ви даруєте, а і як. Аби день народження і ваш подарунок запам'ятались, спробуйте:

  1. Якщо річ невелика, оригінально упакуй подарунок. Вибери тематичний паперовий пакет або поклади річ у кілька коробок. У кожну можна вкласти приємні дрібниці або картку із завданнями. Поки хлопчик чи дівчинка знайдуть головний презент, встигнуть розважитись.
  2. Якщо даруєш на день народження щось велике (наприклад, велосипед), зроби як в американських фільмах: треба зав'язати дитині очі та завести у кімнату, де стоїть подарунок дитині на 5 років. Домовся із запрошеними, щоб вигукнули «Сюрприз!» і аплодували.
  3. Знаєш, що на святі не буде аніматорів? Запитай в батьків, чи є сценарій. Можливо, планується костюмована вечірка? Приходь у відповідному вбранні!
  4. Малеча любить солодощі, але не всі дорослі схвалюють ідеї солодких подарунків. Ласунам сподобаються натуральні солодощі, букети із фруктів, сухофрукти.
  5. Надсилаєш подарунок поштою? Милі дрібнички не завадять. Хай це буде хоча б яскрава листівка.

Не забудь зняти на відео вручення подарунків. І родичам, відсутнім на святі, буде що показати, і дитина через кілька років подивиться цей ролик із задоволенням.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар