Що подарувати дитині на 3 роки: вибирай разом із Авророю

Статті
9 Серпень 2023
10679
  1. Особливості розвитку малюка 3 років
  2. Подарунок дівчинці на 3 роки: який вибрати
  3. Корисні дитячі аксесуари для дівчинки
  4. Подарунок хлопчику на 3 роки: корисні поради для вибору
  5. Подарунок на 3 роки хлопчику: вибирай серед корисних наборів
  6. Подарунок дитині на 3 роки для занять творчістю
  7. Розвивальний подарунок на 3 роки
  8. Що купити дитині на 3 роки для активного відпочинку
  9. Якісні іграшки в інтернет-магазині Аврора

Збираєшся на дитячий день народження до родичів чи близьких друзів? Губишся серед широкого асортименту іграшок і не знаєш, яку вибрати? Тематичні категорії від Аврори допоможуть визначитись, що подарувати дитині на 3 роки. Дивись фотографії та читай докладні описи до кожного товару, щоб правильно вибрати.

Подарунок для малюка має бути одночасно безпечним, корисним, з розвивальним ефектом та привабливим. Вибір залежить не тільки від віку, а й статі дитини. Звертай увагу на форму, матеріал, кольори, поцікався виробником, його репутацією. В нашому каталозі ти знайдеш багато цікавого на подарунок хлопчику або дівчинці.

Особливості розвитку малюка 3 років

Цей період фахівці називають першим кризовим у житті маленької людини. У 3 роки багато дітей починає ходити до садочка, через це поступово відокремлюються від батьків, ототожнюють себе з однолітками. Малюк прагне до більшої самостійності, вимагає слухати й поважати його точку зору. Отже, подарунок має враховувати його прагнення гратися, уявляючи себе справжнім дорослим.

Гарним сюрпризом стане іграшка-головоломка, для розв’язання якої потрібна певна кількість послідовних дій. Так, дитина матиме змогу самореалізуватися, навчиться зосереджуватися й концентрувати увагу на певному предметі. У 3 роки діти вже переходять до сюжетно-рольових ігор, де уявляють себе в певній ролі, тому добре, коли подарунок передбачатиме якийсь сюжет під час гри.

Для трирічки важливо підтримувати емоційний зв’язок з батьками, навіть якщо вона прагне бути самостійною. У цьому віці дитина стає ще більш допитливою, цікавиться усім навколо, тому варто переходити до активного формування навичок самообслуговування, купувати іграшки для розвитку сприймань і відчуттів. Перелік речей, які можна дарувати, широкий, адже дитина легко бере пальчиками дрібні предмети, складає їх, перегортає сторінки.

Подарунок дівчинці на 3 роки: який вибрати

Дівчатка прагнуть у всьому бути схожими на мам і багато в чому копіюють їх. Це стосується не лише зовнішнього вигляду, а й повсякденних справ – догляд за меншою дитиною, приготування їжі, прибирання тощо. Тому найкращий подарунок на 3 роки для дівчинки допоможе їй уявити себе дорослою під час гри. Найпопулярніші – це, звичайно, ляльки. Вони бувають різними:

  1. Пупси. Схожі на немовлят, тому виховують у маленької леді звичку піклуватися про когось.
  2. У вигляді дорослих дівчат. Це різноманітні аналоги Барбі в модному одязі з довгим, зручним для розчісування волоссям і гарно деталізованим, привабливим обличчям.
  3. Казкові персонажі. Наприклад, лялька-русалонька – гарний подарунок для маленької прихильниці цього мультфільму.

Ляльки – не просто героїні рольової гри, але й моделі, адже для них можна шити різноманітний одяг, робити зачіски. Таким чином формується естетичний смак, розвивається творча фантазія дівчинки.

Корисні дитячі аксесуари для дівчинки

Якщо вже є багато ляльок, варто вибрати додаткові товари, щоб зробити гру з ними цікавою та різноманітною. Ще один гарний подарунок на 3 роки дівчинці – іграшковий будиночок з меблями. Він складається з декількох кімнат із деталізованими речами, тому допоможе відтворити події на дачі, у квартирі, пентхаусі, готелі тощо.

Окрім будинку, є й інші набори, які допоможуть дівчинці відчути себе дорослою й грати, повторюючи дії мами. Наприклад, кухня зі світловими й звуковими ефектами навчить правильно користуватися кухонним приладдям. Крім того, для дочки можн азамовити:

  1. Касові апарати з продуктами.
  2. Комплекти лікаря.
  3. Іграшкові кухонні комбайни.
  4. Візочки для покупок, набори штучних фруктів та овочів.

Ці речі варто подарувати, щоб допомогти дитині опанувати базові навички в ігровій формі. Крім того, вони допоможуть у створенні різноманітних ігрових сюжетів.

Подарунок хлопчику на 3 роки: корисні поради для вибору

Майбутні чоловіки у всьому наслідують батька й теж прагнуть бути самостійними та дорослими. Хлопчики теж люблять рольові, сюжетні ігри, до яких можна долучити друзів такого ж віку. Крім того, їм хочеться почуватися сильними, ототожнювати себе з відомими супергероями, а також будувати, створювати нове своїми руками.

Гарний подарунок на 3 роки для хлопчика – це конструктор. Наприклад, пластиковий із великими деталями допоможе проявити максимум фантазії та будувати все що завгодно – як маленький будинок, так і величезний замок із баштами чи стіну. LEGO випускає окремі комплекти, що підходять для найменших діток, наприклад, де пропонується зібрати качечку. Бувають також трубкові та інші конструктори, з яких можна побудувати залізницю, дорогу, міст тощо.

Для цікавої гри та успішного вибору важливо, щоб у комплекті не було дуже дрібних та гострих елементів. Наприклад, комплекти від lego (Лего), де потрібно збирати різноманітний транспорт, розраховані на дітей старшого віку, більш вправних із невеликими частинами. Відсутність хімічного аромату – ще одна важлива вимога, адже дитина більш схильна до алергічних реакцій. Усі конструкції мають легко збиратися й надійно кріпитися, щоб малюк міг гратися з ними самостійно.

Подарунок на 3 роки хлопчику: вибирай серед корисних наборів

В інтернет-магазині Аврора ти знайдеш цікаві й корисні іграшки з розвивальним ефектом, які зможуть надовго зацікавити непосидючого хлопчика. Це різноманітні набори, розраховані на виконання послідовних дій для досягнення результату. Вибираючи подарунок для хлопчика на 3 роки, зверни увагу на такі ігрові комплекти:

  1. Спортивні комплекси. Містять усе необхідне, щоб зіграти у баскетбол, футбол або дартс. Це гарний сюрприз не тільки для хлопчика, а й дівчинки.
  2. Пістолет і качка. Завдання – стріляти у дзьоб іграшкового птаха, саме він є основною мішенню. Всередині знаходиться контейнер, де видно усі кульки, що потрапили в ціль.
  3. Килимок із машинками. Гарна основа для домашніх перегонів з батьками або друзями. Включає три машини у різних кольорах та поле, яке також можна використовувати для настільних ігор.
  4. Інструменти для ремонту. Розвивають фантазію і творчість, знайомлять хлопчика з однією з найнеобхідніших чоловічих справ – майструванням.
  5. Рятувальник на підвісці. Сприяє розвитку мови та інших важливих навичок.

Набори не тільки іграшкові, але й навчальні саме тому, що формують у дитини навички, які неодмінно знадобляться їй у дитячому садочку, школі й навіть дорослому житті. В процесі малюк вчиться взаємодіяти з іншими учасниками процесу – дітьми або дорослими, самостійно будує причинно-наслідкові зв’язки.

Подарунок дитині на 3 роки для занять творчістю

Самовираження – ще одна важлива необхідність у житті трирічки. Для малюка важливо дати вихід власній фантазії, хоча він ще й не орієнтується у розмаїтті відчуттів. Приділити увагу емоційному розвитку необхідно, адже вже в цьому віці потрібно розбиратися в базових почуттях і розуміти, що відбувається. Саме тому малювання, ліплення, створення різноманітних фігурок із підручних матеріалів – улюблені заняття маленьких дітей.

Для творчого самовираження варто придбати набори з олівцями й фломастерами, альбоми, розмальовки. Серед інших корисних подарунків – пластилін, наприклад, повітряний, його дуже просто й приємно розминати маленькими ручками. Є також творчі набори для ліплення, зокрема, де пропонується створити кухню самостійно за допомогою запропонованих матеріалів.

Творчий подарунок дитині на 3 роки – це також кінетичний пісок, термомозаїки для виготовлення фігурок тощо. В нашому інтернет-магазині є набори з яскравих деталей, які допоможуть створювати власні шедеври. Це, наприклад:

  • комплекти, що містять усе необхідне для отримання 3D-фігури. Робити власних симпатичних звіряток, написи – це саме те, що дозволить дитині отримати більше натхнення й розвинути фантазію;
  • комплекти для розпису. Набори з пронумерованими фарбами й тонким пензликом – простий варіант картини по номерах. Розвивають уяву й творче мислення;
  • набори для аплікацій. Складаються з наклейок, які потрібно розміщати на аркуші у вказаному порядку, щоб отримати голографічний ефект. Розвиває не тільки фантазію та логіку, а й допомагає вивчити фігури, кольори, цифри.

Займатися творчістю найкраще в супроводі батьків, проте не заважай дитині самостійно вибирати кольори й поєднувати так, як подобається.

Розвивальний подарунок на 3 роки

Будь-який сюрприз, розрахований на малюків у такому віці, спрямований на розвиток важливих навичок. Особливо необхідно у віці 3 років приділяти увагу дрібній моториці пальців, адже вона безпосередньо впливає на формування мовлення. Якщо під час гри дитина робитиме багато рухів руками, розминатиме різні предмети, складатиме чи збиратиме їх, вона простіше та швидше навчиться говорити.

Подарунок на 3 роки для розвитку дрібної моторики допоможе малюкові надалі не мати проблем і з письмом. Альтернативою пластиліну стане лизун із глітером, еластичний матеріал, з якого можна не тільки створювати фігурки. Його надувають, стискають, розтягують, працюючи при цьому маленькими пальчиками. Одразу захоплюють також:

  • інтерактивні іграшки зі світловим і звуковим супроводом. Іграшкові фени, дартси, машинки-катапульти перетворять звичайну гру на неймовірний, незабутній процес;
  • сортери. Така іграшка складається з елементів різних розмірів і кольорів, допомагає вивчити основні поняття, розвиває логічне мислення;
  • мозаїки з середніми та великими деталями. Створені з гіпоалергенного пластику, містять більше сотні елементів для створення різноманітних фігур.

Вибирай ці сучасні вироби для ефективних занять разом із малюком, адже він найкраще пізнає світ саме в ігровій формі.

Що купити дитині на 3 роки для активного відпочинку

Хлопчикам та дівчаткам подобається проводити багато часу на свіжому повітрі на березі водойми, басейна або у лісі, посадці. Роздумуючи, що купити дитині на 3 роки, зверни увагу на асортимент подарунків для активного дозвілля. Мильні бульбашки, наприклад, подобаються не тільки малюкам, а й дорослим. Якщо придбати спеціальне приладдя, можна разом готувати розчини.

Діти люблять довго бовтатися у воді, для цього їм необов’язково йти на берег річки або моря. Якщо день народження малюка планується святкувати на дачі або приватній садибі батьків, можна подарувати надувний басейн і на додаток до нього – водяний пістолет. Коли ж свято випадає на зиму, гарним доповненням до основного подарунка стане сніжколіп.

Якісні іграшки в інтернет-магазині Аврора

Вибираючи подарунок для сина або доньки, читай докладні описи на нашому сайті. Не всі товари підходять для трирічки – виробник завжди вказує вік на пакуванні. Подарунок дитині 3 років має бути з гіпоалергенних матеріалів, без гострих кутів та елементів, які можуть поранити. Мають значення також яскравість кольорів та відсутність різкого, неприємного запаху.

Вибирай якісні іграшки від відомих виробників у нашому інтернет-магазині й замовляй прямо зараз. Саме тут ти знайдеш усе необхідне, щоб порадувати маленького іменинника до свята або подарувати просто так, без приводу, для веселого дозвілля разом і ефективного розвитку. Замовляй безкоштовну доставку до одного з наших магазинів і забирай посилку без зайвих витрат. Якщо є потреба, можна замовити доставку компанією-перевізником, яку ти можеш вибрати при оформленні замовлення.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар