Історія вишивки стрічками

Статті
10 Травень 2024
227
  1. Історія вишивки шовковими стрічками
  2. Особливості вишивки стрічками
  3. Вишивка стрічками: базові товари для хобі
  4. Вигідні покупки матеріалів для вишивання

Споконвіку було заведено прикрашати одяг різноманітними візерунками, шматочками матеріалів, навіть монетами та коштовним камінням. Для поєднання різних елементів використовувалися вузькі смужки тканини, порізані по діагоналі. Вишивка стрічками в сучасному її прояві з’явилась значно пізніше. Однак є докази, які підтверджують використання схожої техніки ще в Давній Греції та Римі.

Історія вишивки шовковими стрічками

Застосування вузьких смужок тканин у декоруванні одягу практикувалося ще в Давній Греції. Однак історія виникнення вишивки саме стрічками має початок тільки з XIV століття. Вона стала популярною за часів правлінні Людовіка XV. Вважається, що ця техніка має королівське походження. Після того як у Франції почали виготовляли дорогі шовкові нитки, а отже, і стрічки, розпочалася історія вишивки з їх використанням.

В епоху рококо в тренді були сукні вільного крою. Їх прикрашали квітковими композиціями, які вишивали, застосовуючи стрічки. На корсетах, взутті, аксесуарах часто красувалися шовкові троянди.

З початку XVIII століття, вишивка стрічками на будь-якому одязі свідчила про те, що його власник має великі статки та є дворянином.

З часом дрібним декором почали прикрашати також предмети інтер’єру: штори, покривала, меблі, подушки. Саме з цього часу бере свій початок історія виникнення панно.

У музеях Європи й досі збереглися цікаві шедеври, аналізуючи які, можна побачити, як еволюціонувала техніка вишивання стрічками протягом багатьох років. З часом її почали використовувати в Англії, Старому Світі та Америці.

Особливості вишивки стрічками

Ця техніка поступово набирає популярності. Вишивання стрічкових елементів на одязі, сумках, гаманцях, шоперах, різноманітних аксесуарах тощо – це модний тренд, який активно набирає обертів і навряд втратить актуальність протягом найближчих років. Крім естетики готових виробів, техніка має низку особливостей:

  • можна отримати швидкі результати. Щоб стильно задекорувати елементи гардероба чи створити прикрасу, достатньо витратити на це 2–3 години;
  • не потребує особливих умінь. Достатньо опанувати декілька базових швів, а всі інші – їхні варіації;
  • можна використовувати різні тканини. Частіше вишивають на льоні, канві, натуральному шовку. Однак можна сміливо експериментувати. Головне – вибирати таку тканину, яка з часом не деформується.

Цей вид рукоділля не потребує значних фінансових витрат. Магію вишивання стрічками може опанувати кожен. Достатньо купити матеріали, навчитися робити базові стібки й витратити трохи часу на експерименти.

Вишивка стрічками: базові товари для хобі

Українці активно купують та виготовляють речі, які привертають увагу своєю ексклюзивністю.

Вишивка з використанням стрічок – один із модних трендів. Різноманітні об’ємні композиції прикрашають вбрання, сумки, аксесуари тощо.

Наприклад, достеменно невідомо, хто придумав вишиванку з декоративними елементами зі стрічок, але цей тренд наразі доволі популярний в Україні.

Хочеш створити щось ексклюзивне? Вибирай матеріали в інтернет-магазині Аврора! Зробити навіть найпростішу сукню, футболку чи шопер унікальними, можна швидко та недорого. Для цього потрібно:

  1. Купити голки, стрічки, ножиці.
  2. Ознайомитися з технікою вишивки (спробувати основні стібки).
  3. Вибрати тканину чи річ для вишивання.
  4. Підібрати оригінальну композицію.
  5. Реалізувати задум.

Новачкам у вишивці варто спробувати спочатку проекспериментувати на шматочку тканини, аби навчитися без помилок робити різноманітні елементи. Відштовхуючись від цього, вдасться підібрати максимально легку та стильну композицію.

Вигідні покупки матеріалів для вишивання

Замовити якісні, недорогі інструменти та стрічки можна, не виходячи з дому. В інтернет-магазині Аврора представлені різноманітні товари для рукоділля за доступними цінами. Онлайн можна замовити:

В інтернет-магазині Аврора навіть є готові набори для вишивки, які вже чекають на своїх власників. Вибирай найкращі матеріали для рукоділля на сайті за лічені хвилини. Аврора допоможе тобі реалізувати навіть найсміливіші ідеї!

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар