Огляд наборів посуду для дому

Статті
13 Листопад 2023
554
  1. Купівля посуду в наборах: переваги та недоліки
  2. Якими бувають набори посуду
  3. Як вибрати набір для сервірування
  4. Як вибрати набір посуду для приготування
    1. Склад набору
    2. Матеріали внутрішнього покриття
  5. Особливості побутової техніки
  6. Важливі деталі, що додають зручності

Вони такі різні, але всі без виключення приваблюють господинь єдиним дизайном… Це набори посуду, що складаються з кількох предметів. Проте хіба справа лише в гарному вигляді каструль на плиті та моральному задоволенні? Насправді існують цілком логічні причини мати ідеальний комплект. Тож сьогодні з’ясуємо, чи дійсно тобі потрібен новенький набір каструль, гарних тарілок чи посуду для сервірування та навчимо робити вигідні покупки в Аврорі.

Купівля посуду в наборах: переваги та недоліки

Любиш імпульсивні покупки? Можеш купити салатник або цікаву кружку просто тому, що вони сподобалися? Тоді, ймовірно, твоя кухня виглядає доволі яскраво. Різноколірні тарілки, лопатки, каструлі та сковороди можуть створювати ефект хаосу навіть тоді, коли вони акуратно розташовані на своїх місцях. Купувати однаковий посуд для кухні – простий спосіб досягти гармонії. Проте, окрім естетичного задоволення, вибір на користь наборів має декілька важливих переваг:

  • приємна економія. Зазвичай комплекти коштують дешевше, ніж загальна вартість всіх взятих окремо елементів. Тож це вигідно, коли потрібно оновити багато приладдя одночасно;
  • простота вибору. Придбання набору може бути відмінним рішенням для господинь, які не мають особливих потреб та побажань. Це набагато зручніше, ніж шукати окремо каструлі кількох розмірів, сковорідки та кришки до них;
  • зручність використання. Завдяки тому, що посуд у наборах виготовлений за єдиним принципом та технологією, тобі не доведеться пристосовуватися до того, що одна каструля нагрівається довше за іншу;
  • набір посуду – чудовий подарунок. Якісний комплект заведено дарувати молодятам або зробити такий презент на новосілля. Йому буде дуже рада господиня.

А як щодо недоліків? Звісно, не кожному потрібно купувати цілий набір посуду. Зокрема, ми не будемо рекомендувати робити подібну покупку, якщо ти шукаєш лише один певний товар, скажімо, сковорідку чи маленьку каструльку. Тоді краще замовити їх окремо, вибравши виріб із потрібними характеристиками.

Якими бувають набори посуду

Виробники давно знають про споконвічне жіноче прагнення до досконалості. Саме тому асортимент наборів посуду для дому, який ти можеш придбати сьогодні, є доволі широким. До нього входять:

  • столове приладдя;
  • посуд для подачі їжі – набори салатників, тарілок, комплекти для чаювання тощо;
  • форми для випічки – зазвичай це кілька виробів різних розмірів;
  • набори для приготування – каструлі, сковорідки, кришки;
  • комплекти аксесуарів – різноманітні шумівки, лопатки, черпаки, пензлики тощо.

Використовувати посуд із набору можна кожного дня для приготування та вживання їжі.

Як вибрати набір для сервірування

Здається, що тарілки та чашки можна сміливо вибирати лише за зовнішнім виглядом. У них немає великого переліку критеріїв, які можуть вплинути на смак твоїх страв та зручність використання. Проте декілька важливих характеристик посуду для сервірування столу все ж таки варто врахувати:

  • дізнайся, чи можна мити його в посудомийній машині. Для цього деякі типи декоративного покриття не призначені;
  • переконайся, що вироби дозволено розігрівати в мікрохвильовці. Якщо вони не є стійкими до такого способу нагрівання, варто це враховувати при використанні – інакше посуд може просто розколотися;
  • матеріал. Наприклад, кришталь є тоншим та потребує більшої обережності при митті та використанні. Натомість набір скляних бокалів може слугувати тобі довше;
  • кількість предметів. Залежить від індивідуальних потреб кожної родини. Щоб купити набір з оптимальною комплектацією, треба враховувати, скільки родичів зазвичай збирається за столом та скільки гостей ти плануєш запросити.

Звісно ж, вибір посуду для сервірування столу залежить також від його призначення. Для щоденного використання зазвичай купують практичніші та простіші в догляді вироби. Натомість для особливої події можна застосовувати вишуканий посуд.

Як вибрати набір посуду для приготування

Коли ти купуєш посуд для дому, що призначений для готування, варто враховувати набагато більше важливих властивостей. Адже від особливостей конкретного виробу залежить повсякденна зручність та смак твоїх страв. Перелічимо основні та найважливіші характеристики, які тобі варто врахувати при купівлі комплекту посуду для приготування.

Склад набору

Насамперед потрібно визначитися, який саме посуд повинен бути у твоїй кухонній шафі. Насправді це здебільшого залежить від особистих вподобань та звичок. Проте до мінімального набору оснащення кухні має входити:

  • сковорідка для смаження. Діаметр треба вибирати залежно від кількості їжі, яку ти звичайно готуєш. Щоб насмажити картоплі на велику родину, краще шукати сковороди діаметром 28 см. Для однієї-двох осіб може вистачити 20 або 24 см;
  • каструлі різного літражу. У них зручно готувати гарніри, відварювати овочі на салат тощо. Для варіння бульйону краще купити велику ємність на 6 та більше літрів;
  • ківш. Доволі зручний, коли потрібно зробити небагато соусу, розігріти молоко тощо;
  • сотейник. Дозволяє тушити продукти на невеликій кількості олії. Є популярним серед кухарів завдяки своїй універсальності та зручності у використанні для приготування різноманітних страв на плиті.

Окрім найнеобхіднішого знаряддя, до складу набору можуть входити кришки, підставки під гаряче та інші аксесуари, що точно будуть у пригоді на кухні.

Матеріали внутрішнього покриття

Від них залежить зручність приготування, довговічність, а також вартість комплекту. Сьогодні найпопулярнішими матеріалами для виготовлення посуду є:

  • нержавіюча сталь. Має помірну ціну, стійка до подряпин та проста в догляді. Такий посуд не деформується під впливом високої температури, проте може довше розігріватися в порівнянні з аналогами;
  • алюміній. Відрізняється високою теплопровідністю, тому добре підходить для приготування їжі, коли потрібен рівномірний нагрів. Такий набір коштує дешево, проте є нестійким до подряпин та деформацій, не рекомендується допускати контакт поверхні з кислими та лужними речовинами;
  • антипригарний посуд. Характерна риса – простота очищення та додатковий захист від пригорання. На поверхню таких сковорідок та каструль не налипатиме їжа, тому вони дуже прості в догляді. Проте варто користуватися ними обачно, щоб не подряпати поверхню гострими предметами. Ціна посуду с антипригарним покриттям коливається від низької до середньої.

Для випікання в духовці гарною альтернативою може бути посуд із кераміки. Його перевагами є рівномірний розподіл тепла, простота очищення та безпека для здоров’я. Навіть за умови наявності мікроподряпин на кераміці, вона не виділяє жодних небезпечних речовин.

Особливості побутової техніки

Перед придбанням набору варто переконатися в тому, що дно виробів підходить для твого типу кухонної плити. Наприклад, не кожен тип посуду буде нагріватися на індукції.

Важливі деталі, що додають зручності

Якщо головні параметри вибору посуду враховано, але залишається декілька варіантів, варто звернути увагу на нюанси. Наприклад, на форму корпуса: чи буде вона зручною при розташуванні одразу кількох каструль на плиті, чи можна поміщати їх одну в іншу для компактного зберігання. Переконайся в тому, що ручки моделі, що сподобалася, достатньо міцні та зручні.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар