Твій вірний товариш у спеку й холоди: огляд популярних моделей термосів

Статті
1 Грудень 2023
359
  1. Чому гаряче залишається гарячим, а холодне — холодним, або Як влаштований термос
  2. Властивості термоса: коли та кому знадобиться термофляга
  3. Який термос найкращий? Усе про популярні моделі та асортимент Аврори
  4. Лідери продажів в Аврорі: популярні моделі термосів
  5. Чому термос не тримає тепло? Найпоширеніші помилки та правила користування термопосудом

Погодься, яка б погода не стояла за вікном, хочеться пити. У теплу пору року, щоб трошки охолонути від спеки, освіжитись. У прохолодну, навпаки, аби зігрітися. А якщо в тебе є малі діти, ти багато подорожуєш або активно працюєш, то без термосів взагалі не обійтись. Куди б не доводилось йти чи щось робити, гаряча або холодна рідина мають бути завжди під рукою.

У цій статті поговоримо про важливе:

  • з чого складається термос та коли він потрібен;
  • які види термокухлів бувають;
  • які термоси мають найбільший попит серед покупців Аврори.

Читай до кінця. Вибрати товар, що відповідає твоїм потребам, буде просто.

Чому гаряче залишається гарячим, а холодне — холодним, або Як влаштований термос

Здавалося б, усе просто: міцний корпус, у ньому — колба з пробкою, зверху — кришка. То в чому ж секрет збереження температури гарячої або холодної води? Якщо просто взяти менший металевий циліндр і помістити його в більший, нічого не вийде. Така поробка швидко нагріється і так само швидко охолоне — разом з усім своїм вмістом.

Натомість термопляшка, виготовлена з дотриманням усіх технологічних процесів, практично позбавлена теплопровідності. З чого складається термос? Повітря між двома циліндрами (колбою та корпусом) відкачують, замість нього утворюється вакуум. Звісно, досягти ідеальних умов складно, але виробники роблять усе, аби покращити теплоізоляцію:

  • дзеркальна внутрішня поверхня відбиває тепло або холод всередині;
  • спосіб закриття (пробка з безпечних матеріалів із низьким рівнем теплопровідності) відповідає за герметичність.

Колбу зазвичай роблять зі скла або нержавіючої сталі. Другий варіант практичніший.

Іншими словами, термосу вдається зберігати свій вміст гарячим завдяки тому, що тепло з нагрітого продукту не потрапляє в довкілля. Збереження низьких температур відбувається за тим самим принципом: холод утримується всередині, а тепло ззовні в посуд не проникає. От і все, завдання виконано!

Властивості термоса: коли та кому знадобиться термофляга

У термопляшках можна зберігати не тільки гарячу воду. Розмірковуючи над тим, який термос купити, подумай, яку носитимеш у ньому їжу та в якій кількості. Перші страви, смузі, лід — загалом будь-які харчові продукти. Це доречно, якщо ти:

  • багато подорожуєш або любиш довго гуляти містом;
  • обожнюєш походи, їздити на природу;
  • не маєш можливості повноцінно харчуватися на роботі;
  • ведеш активний спосіб життя, займаєшся спортом;
  • маєш малих дітей і мусиш брати з собою напої і їжу на кожну прогулянку чи вихід «в люди».

Одна з неочевидних переваг термофляги — це турбота не тільки про себе, а й про довкілля. Екоактивісти підрахували: щороку люди викидають понад 200 мільярдів пластикових пляшок та майже 60 млрд стаканчиків із пластику. Знаєш, скільки вони розкладаються? Щонайменше 450 років! Якщо не купувати кожного дня пляшку водички та стаканчик кави, а завжди брати з собою термос, можна хоч трошки зменшити кількість відходів.

Тримай лайфхак для економії: якщо любиш пити теплий чай, носи з собою декілька пакетиків і термопляшку. Коли вип'єш усю порцію, просто попроси окропу в найближчий кав'ярні. У багатьох закладах тобі без питань наллють гарячої води — улюблений напій знову з тобою!

Який термос найкращий? Усе про популярні моделі та асортимент Аврори

Розбираймося, які види термосів існують, на що звернути увагу при покупці, оглянемо топові товари в Аврорі. Виробники пропонують:

  1. Класичні термоси. Металеві пляшки з неширокою горловиною підходять для теплих і холодних рідин: кави, чаю, компоту, квасу тощо. Відрізняються об'ємом, вагою, матеріалом зовні корпуса, типом корока (глухий або кнопковий). Кришка виконує функцію горнятка.
  2. Термокухлі. Мають невеликий об'єм, призначені для пиття безпосередньо з шийки. Це посуд індивідуального використання, не розрахований на тривалу підтримку температури. Ідеальний варіант для офісу чи невимушеного заміського відпочинку.
  3. Термопляшки. Нагадують попередню модель, але мають більшу місткість. Можуть бути розраховані на зберігання газованих напоїв, про що вказується в інструкції. Незамінні під час прогулянок, поїздок, туристичних походів.
  4. Харчові термоси. Місткий посуд із широкою шийкою підходить для зберігання їжі різної консистенції. Замість вакууму має прокладку з теплоізоляційних матеріалів, тому зберігає температуру не дуже довго.

У продажу можна знайти також великі помпові термоси та термофляги. Це специфічний товар, їх здебільшого беруть з собою на вахту, рибалку, подорожі. Як бачиш, відповідь на питання, який термос найкращий, залежить від мети покупки. Визначся, для чого він тобі потрібен, а потім вибирай.

Лідери продажів в Аврорі: популярні моделі термосів

У розділі «Посуд для зберігання» знайдеш окрему категорію — термоси. Товар ходовий, тому асортимент змінюється. Аврора прагне, аби для замовлення постійно були доступні різні моделі термопосуду, зокрема термокухлі, термочашки. Ось перелік топових позицій:

  1. Термос металевий, об'єм — 0,75 л. Виріб класичної форми виготовлений із міцної нержавіючої сталі. Має традиційну конструкцію з кнопковим корком і кришкою, може використовуватися як горнятко. Дизайн універсальний, мінімалістичний, вага виробу невелика — він запросто поміститься в боковій кишені рюкзака або сумочці. Кришка герметична, навіть у перевернутому стані гаряча або холодна рідина надійно утримується всередині. Ця сама модель доступна також у трохи меншому розмірі — термос металевий об'ємом 0,5 літрів. Цікавлять деталі? Скористайся кнопкою «Дивитися 360°», аби оглянути товар з усіх боків.
  2. Термочашка кольорова з пластиковою ручкою, об'єм — 400 мл. Зручна ємність із пластиковою ручкою знадобиться на кухні, в офісі, у заміському будинку. Виріб доступний у трьох кольорах: червоному, зеленому, синьому. Колба виготовлена з нержавіючої сталі, корпус пластиковий, між ними — вакуум. Матеріали безпечні, не виділяють шкідливих речовин при нагріванні. Всередині можна зберігати як холодні, так і гарячі напої. Вага термочашки невелика, тому її зручно носити з собою. Складного догляду не потребує, достатньо миття після використання. Щоб всередині не залишався кавовий або чайний наліт, заварюй напій в окремому посуді.
  3. Термопляшка з кольоровим написом, на защіпці. Об'єм — 400 мл. Пляшечка класичної форми представлена в декількох варіантах дизайну, запропоновані моделі сподобаються як жінкам, так і чоловікам. Може використовуватися для дітей. Займає мінімум місця, запросто розміститься в боковій кишені рюкзака. Кришка закривається зручною защіпкою — не треба докладати багато зусиль, достатньо зробити кілька рухів. Виготовлена з нержавіючої сталі та нетоксичного пластику, без запаху.
  4. Термопляшка дитяча з малюнком, на защіпці. Об'єм — 380 мл. Ергономічна форма, характерний дизайн, зручна кришка на защіпці — ось що вирізняє термопляшку з-поміж інших товарів. Діткам сподобається миле ведмежа, зайченя, динозаврик та інші малюнки. Кольори універсальні, підійдуть і дівчаткам, і хлопчикам. Защіпка відкривається натисканням. Під кришечкою — зручний носик для пиття. Отвір доволі широкий; якщо треба, можна поставити соломинку й пити в такий спосіб. Пляшечка легка та міцна, виготовлена з тритану. Це полімер, дозволений для використання в харчовій промисловості — нетоксичний, без смаку та запаху.
  5. Термос кольоровий з ручкою та ремінцем. Об'єм — 930 мл. Модель має найбільший об'єм серед запропонованих. Підходить для зберігання гарячих рідин: чаю, компоту, кави, води. Для зручності транспортування термос оснащений ручкою та міцним знімним ремінцем, довжина регульована. Ємність широка, невисока, поміщається в сумку або рюкзак. Конструкція запобігає протіканню. Виріб доступний у чотирьох стильних кольорах: синьому, зеленому, помаранчевому, бежевому.

Скільки коштує термос?

В інтернет-магазині Аврора ти легко можеш знайти модель за доступними цінами, якість від виробника гарантована. Додавай у кошик потрібний товар і чекай на безкоштовну доставку в найближчий роздрібний магазин або скористайся послугами поштової служби (вартість — за тарифами перевізника).

Пам'ятай: вибрати термос — половина справи. Попри те, що річ проста, нею потрібно правильно користуватися. На завершення — декілька порад, які точно стануть тобі у пригоді.

Чому термос не тримає тепло? Найпоширеніші помилки та правила користування термопосудом

Коли замислюєшся над тим, як вибрати термос, закономірно постає питання щодо того, чи всі моделі однаково довго тримають тепло. Це значно мірою залежить від об'єму. Візьми дві термофляги одного бренду: півлітрову та літрову — перша охолоне вдвічі швидше.

Ось усереднені показники:

  • моделі, розраховані на 0,3–0,5 л рідини, можуть утримувати температуру до 8–12 годин;
  • термокружки об'ємом 0,75–1 л — майже добу.

Більший термопосуд тримає температуру ще довше. Та для щоденного використання він навряд тобі знадобиться.

Незалежно від того, який вид термоса вибираєш, може трапитись неприємне: тепло чи холод не зберігаються так довго, як заявлено. Ймовірні причини за умови, що виріб належної якості:

  1. Всередині — не окріп. Навіть якщо ти не любиш гарячі напої, не бійся налити рідину максимальної температури. Температура вмісту все одно знизиться, але вакуумна теплоізоляція сильно сповільнює цей процес. Тепле стане холодним швидше, ніж охолоне гаряче. Отже, чим вища температура рідини, тим довше вона грітиме стінки внутрішньої колби, а вони, своєю чергою, будуть утримувати тепло. Щоб не втратити кілька градусів на початку, залий у термос гарячу воду та зачекай, поки стінки нагріються. Потім додавай рідину максимальної температури, близької до кипіння. З холодним — усе те саме, тільки навпаки.
  2. Вміст термоса займає лише частину об'єму. Навіть у перевіреному роками термокухлі рідина охолоне швидше, якщо залити її лиш наполовину. Завжди заповнюй термос повністю: чим більше води, тим довший час утримання температури. Якщо зайнято лише 50% об'єму, посуд «працює» напівсили — тепло витрачається на обігрів порожнечі. Не впевнена, що зможеш подужати велику кількість? Купуй один термос трохи менший чи два — напій буде, як треба, навіть якщо вирішиш випити лише половину.
  3. Різке температурне коливання. Час утримання тепла, вказаний на пакуванні, актуальний при кімнатній температурі. На вулиці він може змінюватися. Варто стовпчику термометра опуститися трохи нижче нуля, «потужність» термоса падає на 30–40%. Також температура вмісту залежить від кількості відкриттів. Щоб гаряче довше залишалося таким же, вибирай термос зі гвинтовою пробкою. Її не треба повністю відкручувати — вистачить одного обороту.

Стеж за тим, аби улюблена термокружка не падала — навіть найменший удар може зіпсувати вакуум. Не залишай всередині напої та їжу протягом тривалого часу. Доба або дві — це максимум, далі продукти починають псуватися, посуд вбирає характерні аромати. Порожня ємність не повинна бути щільно закритою — так теж утвориться неприємний запах. Після кожного використання мий термокухоль спеціальним засобом, содою чи лимонною кислотою — буде як новенький. Утримайся від миття в посудомийній машині.

Багато перебуваєш на холоді? Поший чи зв'яжи для класичного термоса або термопляшки чохол. Тоді й температура довше триматиметься, і тобі буде зручніше — флягу в такому разі можна носити на плечі як самостійний аксесуар. Це виручає, якщо місця в сумці або рюкзаку обмаль. Але спочатку, замов відповідний твоїм бажанням та вимогам термос в нашому інтернет-мгазині.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар