6 причин, чому волосся не тримає укладку

Статті
26 Квітень 2024
66
  1. Помилки в догляді за волоссям
  2. Надлишок стайлінгових засобів
  3. Неправильний вибір інструментів для укладання пасом
  4. Неправильний спосіб використання перукарських інструментів
  5. Неправильний напрямок завивки локонів
  6. Довжина волосся
  7. Висновок

Проводиш багато часу перед дзеркалом, створюючи ідеальні локони, а невдовзі після цього залишаєшся з невиразними пасмами? Нездатність волосся тримати форму насправді дуже засмучує. Особливо дратує, якщо ти вважаєш, що точно робиш все за правилами. Укладка волосся – це трудомісткий процес, що значною мірою залежить не лише від використання правильних інструментів, але й від твоїх дій на кожному з етапів. Тож пропонуємо дослідити весь процес створення стійкої зачіски та акцентуємо твою увагу на найпоширеніших помилках. Приділи трохи часу читанню цієї статті та вибору кращих товарів для краси та здоров’я в Аврорі.

Помилки в догляді за волоссям

Локони будь-якої довжини потребують правильного догляду. Проте використання шампунів, кондиціонерів та масок з ефектом розгладжування безпосередньо перед початком укладання пасом може зіграти не на твою користь. Захисна плівка, що утворюється на їхній поверхні, занадто обтяжує локони, робити їх гладшими та не здатними тримати форму.

Недостатнє очищення пасом від засобів стайлінгу є ще однією поширеною проблемою. Силікони здатні накопичуватися на поверхні волосків та призводити до того, що вони будуть мати млявий вигляд. Тож потрібно ретельно промивати локони та шкіру голови, приділяючи достатньо уваги не лише процесу нанесення шампуню, але також його змиванню.

Як укладати волосся після миття для отримання довготривалого ефекту? Ти можеш нанести стайлінгові засоби на ще вологі пасма, рівномірно їх розподілити та створити потрібну текстуру. Проте перед використанням спеціальних приладів для укладання волосся варто переконатися, що локони достатньо висохли. Залишки вологи призведуть до швидкої втрати форми.

Надлишок стайлінгових засобів

Довготривала укладка волосся зазвичай передбачає використання спеціальної косметики для фіксації та текстурування пасом. Занадто важкі продукти будуть контрпродуктивними та обтяжуватимуть локони, навіть якщо це спеціальний засіб для їх створення та фіксації. Однією з поширених проблем використання стайлінгу є розпилення надто близько до голови. У такому разі замість рівномірного розподілення утвориться одна велика мокра пляма. Висока концентрація засобу в одному місці може спричинити пошкодження пасом, щойно їх торкнеться гаряча плойка.

Як правильно укладати волосся? Зазвичай рекомендації щодо застосування конкретного засобу дає виробник. Зверни увагу на такі фактори, як-от:

  • призначення. Засіб для прямого тонкого волосся має бути легким, щоб не обтяжувати ніжні пасма. У цьому разі краще вибрати спреї та уникати важких формул. Якщо волосся жорстке або густе, сміливо використовуй спеціальний гель або мус для укладання;
  • спосіб застосування. Деякі види стайлінгу потрібно наносити перед нагріванням, а інші слугують для фіксації після завивки;
  • поради щодо нанесення. Треба намагатися розподілити засіб рівномірно та врахувати рекомендації виробника щодо того, на якій відстані та в якій кількості використовувати стайлінг.

Якщо пасма виглядають млявими та трохи жирними, оживити їх можна за допомогою сухого шампуню.

Неправильний вибір інструментів для укладання пасом

Укладка короткого волосся вимагає мінімальної кількості спеціальних інструментів. Здебільшого тобі вистачить одного фена, засобів стайлінгу та захисту пасом від високої температури.

Власницям довгих локонів варто ретельніше підходити до вибору інструментів. Наприклад, використання плойки великого діаметра дозволить створити гарну хвилю, проте щільних кучерів може не вийти. Іншим важливим фактором є температура, яку ти використовуєш для завивки. На тонких пасмах вона може бути нижчою, оскільки ті швидше приймають потрібну форму.

Неправильний спосіб використання перукарських інструментів

Одна з поширених проблем – неправильне розчісування. Для збереження форми та об’єму краще використовувати гребінці з рідкими зубчиками, які не будуть сильно розпрямляти кучері. Як укладати кучеряве волосся, щоб залишити завитки? Розправляй його пальцями. Однак при цьому вкрай важливо доторкатися до зачіски після того, як локони достатньо охололи. Якщо зробити це на гарячих, щойно завитих пасмах, можна на очах втратити всю красу.

Розпочинати укладання волосся потрібно після розподілення його на проділи. Хоча з такою процедурою твої ранкові збори займатимуть більше часу, проте вдасться приділити достатньо уваги кожній прядці. Щоб зробити укладку на середнє волосся, треба розподілити його на три частини та зафіксувати їх шпильками. Розділи прядки від маківки до потилиці над скронями та по лінії трохи вище вух. Нижня секція може залишатися вільною – з неї й потрібно починати процес укладання.

Неправильний напрямок завивки локонів

Ніколи не замислювалася над тим, як саме закручувати пасма? Настав час почати! Насправді лише укладка на коротке волосся робить вибір напрямку рівнозначним. Якщо ж завивати довгі пасма, то краще починати з верхівки, накручуючи довжину, доки не досягнеш кінчиків. Це додасть локонам більше текстури.

Один зі способів створення більшого об’єму – зміна напрямку завивки. Цей спосіб допоможе зробити різні візерунки локонів, щоб усі пасма не зливалися протягом дня. Такий варіант чудово підійде для укладки на середнє волосся з чолкою.

Довжина волосся

Створити довготривалу укладку на довге волосся складніше. Адже такі пасма є важкими. Ближче до коренів вони будуть гірше тримати форму, тож краще зосередити увагу на створенні завитків від середини довжини донизу. Підтримати укладку тобі допоможуть:

  • засоби для текстурування;
  • правильний спосіб завивки;
  • лак для фіксації;
  • шпильки, якими варто закріпити локони на декілька хвилин після стайлінгу.

Вберегти зачіску від псування під час нанесення макіяжу та приготування до виходу тобі допоможуть правильно підібрані аксесуари для волосся з Аврори.

Висновок

Генетика є однією з причин того, що один і той самий підхід до укладання волосся може для когось працювати, а тобі завдавати лише проблеми. Щільні та від природи в’юнкі пасма зазвичай є справжнім подарунком, коли потрібно швидко зробити зачіску з мінімальною кількістю аксесуарів та стайлінгу. Проте власниці прямого тонкого волосся також мають всі шанси, щоб отримати стильні та витривалі укладки. Користуйся порадами від Аврори та купуй у нашому інтернет-магазині якісні засоби та аксесуари для створення стійких та гарних зачісок.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар