Модні чоловічі стрижки 2024: яку вибрати

Статті
8 Січень 2024
8167
  1. Якими будуть модні чоловічі стрижки в цьому сезоні
  2. Вибір чоловічої стрижки: на що звернути увагу
    1. Елегантне модне каре
    2. Напівбокс і бокс
    3. Теніс і кроп: універсальні варіанти для чоловіків будь-якого віку
    4. Класична полька
    5. Преппі: ще один класичний різновид зачіски
    6. Помпадур: стрижка як у знаменитостей
    7. Фейд або андеркат: вибирай, що тобі більше до вподоби
  3. Модні короткі стрижки чоловічі
  4. Модні чоловічі стрижки на довге волосся
  5. Чоловічі модні стрижки: особливості вибору
  6. Чоловічі модні стрижки для тих, кому за 40 років
  7. Яку стрижку вибрати залежно від структури волосся
  8. Загальні рекомендації щодо вибору стрижки
  9. Як знайти професійного майстра для стрижки

Вважаєш, що кожна складова образу сучасного чоловіка має виглядати бездоганно як вдома, так і на роботі або вечірці? Хочеш кардинально оновити імідж? Переглянь модні чоловічі стрижки в добірці від Аврори, почитай корисні поради та записуйся до барбера.

Виглядати стильно – необхідність для сучасного представника сильної статі. І зовсім не обов’язково платити великі гроші, адже будь-який хороший чоловічий майстер володіє відразу декількома техніками. Можна підібрати крутий образ для волосся різної довжини, кольору, густоти й при цьому врахувати твої побажання.

Якими будуть модні чоловічі стрижки в цьому сезоні

Трендовий стиль 2024 року передбачає акцент на природній красі й вибір рішень, які підкреслюють переваги зовнішності й приховують недоліки. Це стосується й чоловічих стрижок, які формують і створюють імідж. Підбираючи зачіску, перукар враховує не тільки довжину волосся, а й форму обличчя, зріст, звички в одязі тощо. У цьому сезоні в моді легка недбалість і хаотичність, створені за допомогою перукарського інструменту.

Основні тенденції для чоловічих зачісок у цьому сезоні:

  • зістрижені або повністю поголені скроні з «шапкою» волосся зверху на голові;
  • чубчик, який лягає на бік. Він не обов’язково має бути присутній, багато модних стрижок роблять взагалі без нього;
  • рваний зріз;
  • асиметричні зачіски;
  • плавні переходи довжини.

Якщо вибрати стрижку, яка точно підійде до стилю й зовнішності, вона створить гармонійний, завершений образ. Він може бути суворим, брутальним, мінімалістичним, класичним, з легким відтінком романтики – все залежить від побажань.

Вибір чоловічої стрижки: на що звернути увагу

Сучасні тенденції в роботі барберів передбачають індивідуальний підхід до кожного клієнта. В арсеналі майстра завжди декілька різних гребінців, він використовує їх під час підстригання, укладання волосся будь-якої довжини. Насамперед барбер звертає увагу на тип волосся, адже одна й та сама укладка не може виглядати однаково привабливо на прямих і кучерявих пасмах.

Другий важливий критерій вибору стрижки – форма обличчя. Якщо знайти оптимальне рішення, вдасться приховати асиметричні очі, відвернути увагу від занадто вузького або дуже високого лоба. Зачіска обов’язково має поєднуватися з вусами й бородою, коли ти носиш їх. Після 40–50 років актуальними стають техніки, що допоможуть приховати сивину або перетворити її на привабливу складову образу.

Розглянемо трендові зачіски для чоловіків, які будуть популярними у 2024 році. Серед них ти точно знайдеш ту, яка тобі до лиця.

Елегантне модне каре

Чудово вписалося в стиль сучасного хлопця у 2023 році. Крім того, залишиться модним і в наступному сезоні, тобто у 2024 році. Подовжена стрижка пом’якшує риси обличчя й робить їх виразнішими, помітнішими. Класичний варіант – каре з проділом посередині, виглядає мінімалістично, додає стриманості й чудово поєднується з будь-яким образом.

Стандартний тип зачіски підійде для густого волосся й обличчя прямокутної форми. Осучаснений варіант – каре з поголеними скронями, яке візуально подовжує квадратні риси. Круглолицим хлопцям краще вибрати гармонійну комбінацію – проділ, асиметрична стрижка та об’ємна верхня частина. Для такого рішення барбери використовують різні типи укладання (наприклад, стайлінг кучерів, гладкі пасма, легка недбалість).

Напівбокс і бокс

Ці назви добре знайомі кожному представникові сильної статі. Це досі модні чоловічі стрижки, які часто замовляють у салонах. Бокс – техніка, яку використовували в 90-ті й раніше, вона передбачає, що по всій поверхні голови знімається близько 3–4 сантиметрів шевелюри, а чубчик повністю зістригають або роблять дуже коротким. Якщо вибрати напівбокс, волосся на маківці залишають трохи довшим.

Ці типи зачісок вибирай тоді, коли не плануєш відрощувати волосся. Сучасні бокс і напівбокс набули нових рис:

  • помітний перепад між довжиною в одній стрижці;
  • поголені скроні;
  • вистригання візерунків на потилиці.

Через невелику довжину цю техніку називають також «мілітарі». Остаточний образ має бути охайним, доглянутим і суворим, потребувати мінімум часу на догляд та укладання щодня.

Теніс і кроп: універсальні варіанти для чоловіків будь-якого віку

Ці версії зачісок для чоловіків також вважаються класичними й залишаються модними вже багато років. Теніс передбачає, що для кожного клієнта майстер вибирає конкретну форму верхівки залежно від довжини, густоти й особистих побажань. Характерні риси цієї техніки – акуратно вистрижений верх, дуже короткі, проте не поголені повністю скроні й відсутність чубчика.

Кроп – зачіска, у якій гармонійно поєднуються елегантна хаотичність і зразкова лаконічність. Вона привертає увагу «рваними» пасмами й наявністю чуба, спрямованого до обличчя та поєднаного з усім волоссям в одному переході. Кроп буває не тільки коротким, а й довгим, передбачає стрижені або голені скроні, подовжену верхню частину з вираженою потилицею.

Теніс – універсальний варіант, його пропонують чоловікам будь-якого віку й типу зовнішності. Кроп менш популярний, адже в ньому присутні ледь помітні елементи бунтарства. Цей варіант найкраще пасує до обличчя овальної або квадратної форми.

Класична полька

Вибираючи чоловічі модні стрижки, багато хто звертає увагу саме на таку техніку, яка добре відома й нашим дідусям. Польку пропонують як дорослим чоловікам, так і хлопчикам та підліткам. Ця стрижка передбачає створення плавного переходу з коротких пасом на скронях і потилиці до довших, розташованих у верхній частині голови.

Якщо в тебе кучеряве волосся, тобі чудово підійде саме полька. Щоб виглядати стильно, роби легке недбале укладання за допомогою мусу. Якщо твій звичний образ здебільшого класичний і діловий, тоді надай перевагу повній версії цієї стрижки. У такому разі пасма зверху залишають довгими й під час укладання просто зачісують назад.

Преппі: ще один класичний різновид зачіски

Якщо хочеться створити бунтарський образ, особливо коли ти полюбляєш важку музику й надаєш перевагу байкерському стилю в одязі, вибирай саме такий варіант. Преппі передбачає, що волосся на маківці залишається довгим, тоді як потилицю та скроні голять, щоб вони були гладкими. Головні особливості – чіткий перехід від однієї довжини до іншої та проділ збоку.

Преппі вибирають не тільки рокери й байкери, ця стрижка чудово поєднується також із діловим образом. Укладання для неї буває різним – гладке волосся можна зачесати набік, або назад по діагоналі, або підняти наверх, створивши хаотичний безлад. Щоб завершити гармонійний образ, тобі знадобиться мус або гель.

Помпадур: стрижка як у знаменитостей

Цей різновид зачіски вважається одним із головних трендіву, його неодмінно носитимуть у 2024-му. Техніка з’явилася у 50-х, одним із її перших носіїв був всесвітньо відомий співак Елвіс Преслі. Класичну версію створюють із густою шевелюрою без ділянок, де було б видно шкіру голови – у цьому вона відрізняється від інших варіантів із виголеними скронями.

Для виконання зачіски використовують традиційну техніку. Остаточний вигляд залежить від вибраних засобів для стайлінгу та довжини волосся. Барбери роблять таку стрижку в декілька етапів:

  • миють волосся шампунем, трохи підсушують його рушником;
  • на довгу частину наносять текстурний спрей або мус;
  • пасма висушують феном, витягуючи їх вгору й трохи назад;
  • якщо не вистачає об’єму, роблять начісування, а потім пригладжують за допомогою гребінця.

Останній етап – скористатися лаком, щоб закріпити зачіску. Техніка проста, її можна виконати вдома, проте для цього знадобляться засоби для догляду за волоссям.

Фейд або андеркат: вибирай, що тобі більше до вподоби

Останні тенденції передбачають багато цікавих варіантів для власників короткого волосся. Один із них – Fade, це універсальна техніка, яку можна запропонувати кому завгодно. Вона передбачає створення плавних м’яких переходів і точних ліній окантовки. Барбери рекомендують такий тип зачіски чоловікам із квадратною формою обличчя й широкими вилицями.

Фейд можна поєднувати з іншими техніками. Наприклад, він прекрасно виглядає в комбінації з такими стрижками, як кроп, напівбокс або бокс. Якщо ж ти полюбляєш довге волосся, майстер точно порекомендує тобі подовжений андеркат. У цьому разі на скронях вистригають коротко, а верх роблять видовженим і акуратним без плавного переходу між довжинами.

Серед версій Undercut можна вибрати наступні:

  1. Короткий. У цьому разі скроні залишаються виголеними, а верхню частину зазвичай зачісують на бік і теж трохи підстригають. Такий варіант точно підійде тобі, якщо ти не любиш голитися під нуль, надаючи перевагу легкій щетині.
  2. Класичний. На маківці залишають середню довжину, а волосся роблять гладким і зачісують назад.
  3. З довгим чубом.
  4. На бік. Підходить як для коротких, так і для довгих пасом.

У процесі для укладання стрижки андеркат використовують муси, лаки, гелі на водній основі.

Модні короткі стрижки чоловічі

Вибираючи тип зачіски, ти завжди керуєшся довжиною свого волосся. Майстер теж враховує цю особливість твоєї зовнішності. Зверни увагу на такі модні короткі чоловічі стрижки:

  • градуйована. Дуже популярний варіант, передбачає довгу верхню частину на маківці та короткі боковинки. Коли хочеться створити сміливіший і сучасніший образ, замов барберу декілька різновидів градієнтів з обох боків;
  • військова. Дуже коротка, проте допускає трохи більше довжини у верхній частині голови та по боках. Найважливішою для такої зачіски є висота боковинок (якщо створити її правильно, вона надасть образу суворості);
  • багатошарова. Найкращий варіант для тебе, якщо ти звик одягатися стримано за класичними традиціями. У цьому разі довжина верхньої частини зберігається, а бічні сторони трохи вкорочують.

Для короткого волосся також часто пропонують описаний вище андеркат. Ця техніка чудово поєднується з бородою.

Модні чоловічі стрижки на довге волосся

Представникам сильної статі зовсім не обов’язково стригтися коротко, щоб виглядати мужніми та стильними. Зараз довге волосся носять не тільки представники субкультур, а й усі, кому подобається доглядати за ними й підкреслювати красу. Якщо ти з таких, не забувай користуватися маскою, щоб уникнути ламкості, пересихання та посічених кінчиків.

Ось популярні модні чоловічі стрижки на довге волосся:

  • вояж. Подовжений варіант – вибравши його, тобі не доведеться витрачати багато часу й зусиль на укладку. Внаслідок акуратного переходу від довгої до короткої частини зачіска добре тримає форму сама по собі;
  • боб. Екстравагантний варіант із популярними зараз рваними пасмами, додає об’єму і допомагає приборкати неслухняне волосся. Якщо потрібно скоригувати недоліки обличчя, можна додати чубчик;
  • драбинка. Створюючи такий варіант, барбери роблять стрижку спереду коротшою, а ззаду – довшою. Драбинка особливо пасує брюнетам і шатенам із густими, щільними пасмами. Блондинам доведеться витрачати більше часу на укладку;
  • каскад. Верхня та нижня частини мають різну довжину. Така техніка не пасує кучерявим, оскільки щодня доведеться користуватися мусами, лаками й іншими засобами для стайлінгу;
  • топ-кнот. Цій стрижці часто надають перевагу молоді хлопці. Вона дає можливість зібрати пасма, що знаходяться на маківці, у пучок або хвіст та ефективно відкрити скроні. Для створення такого образу тобі знадобиться резинка та гребінець.

Якщо хочеш носити довге волосся, пам’ятай, що воно потребує ретельнішого догляду. Не забудь придбати якісні шампунь, бальзам, не нехтуй масками й іншими засобами для живлення та зволоження.

Чоловічі модні стрижки: особливості вибору

Важлива характеристика, на яку звертає увагу будь-який майстер, – форма обличчя й черепа. Зрозуміти свій тип просто: достатньо підійти до дзеркала та відкинути волосся до потилиці. Якщо правильно вибрати чоловічу стрижку, вдасться візуально приховати недоліки, підкреслити переваги зовнішності й навіть омолодитись на декілька років.

Кожна форма обличчя має свої особливості:

  • овальна. У такому разі щелепа плавно заокруглена, а довжина черепа більша, ніж ширина чола. До овалу найкраще пасують класичні варіанти, без дуже великого начісування чи зайвої густоти в області скронь;
  • кругла. Це обличчя з невиразним підборіддям, яке варто візуально зробити довшим. Досягти такого ефекту допоможуть витягнута маківка та згладжені скроні. Головне – відсутність прямого чуба, бо він тільки додасть непропорційності;
  • квадратна. Таке обличчя має виразні контури щелепи й однакову довжину та ширину. Під час створення зачіски важливо робити плавні форми без різких переходів і незграбності. Приховати квадратне підборіддя допоможе легка щетина або невелика борідка;
  • трикутна. Найкращий вибір – укорочені скроні, довге волосся на маківці та косий чуб;
  • серцеподібна. Така голова нагадує трикутну, проте має більш загострене підборіддя. Під обличчя цієї форми стилісти вибирають зачесані назад пасма, трохи зволожені гелем.

Головне – знайти хорошого майстра, який не тільки підбере гарний образ, а й створить його.

Чоловічі модні стрижки для тих, кому за 40 років

У цьому віці представники сильної статі часто стикаються з такими проблемами, як сивина й випадіння. Сивина не має бути перешкодою для того, щоб виглядати стильно – зараз дуже популярна послуга камуфлювання. Серед чоловічих стрижок можна вибрати такі:

  1. Buzz Cut. Універсальна зачіска, за допомогою якої посивілі місця стають менш помітними. Зробити її можна навіть у домашніх умовах, скориставшися машинкою, – підійде насадка 3 або 6 мм.
  2. Цезар. Коротка зачіска з чубчиком спереду, може передбачати наявність окантовки.
  3. Бокс. Як уже писалося вище, це універсальна стрижка, яка пасує чоловікам будь-якого віку, у тому числі й 40+.
  4. Сайд парт. Підійде, якщо тобі пощастило мати густе волосся, і ти не лінуватимешся щодня робити укладку. Це стиль із бічним проділом, який виглядає трохи ексцентрично.

За наявності проблеми випадіння та облисіння варто вибирати класичні техніки зі створенням чітких і простих форм. Все залежить від лінії росту волосся й типу алопеції. Якщо пасма ростуть у середині чола, приховати порідіння допоможе яскраво виражений бічний проділ. Класичним та ефективним варіантом стане також андеркат, тільки якщо правильно вибрати довжину.

Яку стрижку вибрати залежно від структури волосся

Якщо не врахувати цей фактор, зачіска може виглядати неохайною, непривабливою або навіть додавати віку. Якщо точно знати, як вибирати образ з урахуванням типу волосся, вийде завжди залишатися стильним. Ось декілька рекомендацій стилістів:

  • до кучерявих локонів чудово пасує градуйована чоловіча зачіска. Можна вибрати, наприклад, драбинку, каскад або каре. Головне – уникати лінійних зрізів, інакше стрижка виглядатиме занадто пишною;
  • андеркат – гарний варіант, якщо в тебе кучеряві великі локони;
  • для тонкого волосся варто вибрати багаторівневу стрижку з начісуванням або укладку, яка надає об’єму. Додати пишності допоможе філірування.

Тобі пощастило, якщо ти маєш густе волосся. Можна вибрати будь-яку зачіску, але треба ретельно доглядати за нею.

Загальні рекомендації щодо вибору стрижки

Майстри рекомендують звертати увагу не тільки на модні тенденції, а й на власні уподобання, зокрема в одязі та стилі. Вдала стрижка – насамперед така, з якою ти почуватимешся комфортно. Молодим хлопцям часто хочеться виглядати мужнішими та серйознішими – у цьому допоможе зачіска, яка передбачає коротке або виголене волосся на скронях.

Вибирай класичний короткий бокс або напівбокс, коли немає бажання робити щоденну укладку й працювати над формою. Візуально приховати залисини вдасться, якщо відростити волосся на верхній частині голови й укласти його з легким безладом. Зачісування набік та асиметричні рішення найкраще підходять худорлявим хлопцям. Класичні короткі також часто вибирають чоловіки, які носять окуляри.

Як знайти професійного майстра для стрижки

Сучасні чоловіки частіше звертаються не до звичайних перукарень, а до барбер-шопів. Це не просто місце, де можна кардинально змінити свій стиль, підкреслити переваги й приховати недоліки зовнішності. Щоб вибрати справжнього професіонала, робота якого точно задовольнить, звертай увагу на такі моменти:

  • вигляд барбера. Людина, яка працює в б’юті-сфері, повинна бути охайною та стильною. Якщо фахівець сам не здатен привести себе до ладу, швидше за все, ставлення до клієнтів у нього аналогічне;
  • спілкування. Хороший майстер не просто виконує свою роботу, а слухає побажання клієнта. Перш ніж звернутися до барберів, знайди в інтернеті декілька варіантів стрижок, які подобаються, збережи, покажи й вислухай поради;
  • ціни. У найдешевшій перукарні точно не буде вау-ефекту, адже в таких закладах зазвичай працюють майстри, які володіють стандартними техніками. Отримати неординарний та оригінальний образ там точно не вдасться;
  • відгуки реальних клієнтів. Ти знайдеш їх у соціальних мережах і на сайті самого закладу. Зверни увагу також на фотографії робіт, описи, розповіді про майстрів.

Важливо знайти не просто людину, яка допоможе підкреслити твій стиль, а відшукати майстра, якого захочеться відвідувати постійно. Професіонал, який працює з тобою, завжди знайде найкращий саме для тебе варіант – він знає тип і особливості твого волосся.

Модні зачіски для чоловіків, які в тренді у 2024 рр., пасують до різних образів: ділового, повсякденного, бунтарського, спортивного. Вибираючи будь-який із варіантів, не забувай про догляд за волоссям. Замовити необхідні засоби зручно в інтернет-магазині Аврора з безкоштовною доставкою в торгові точки в Житомирі, Львові, Києві чи інших містах, а також можна скористатися послугами служб компаній-перевізників.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар