Модні кольори волосся в 2024 році: який вибрати

Статті
29 Грудень 2023
7407
  1. Модний колір волосся: основні тенденції
  2. Модна техніка AirTouch
  3. Балаяж для прихильниць натуральних відтінків
  4. Опалове фарбування
  5. Мелірування: техніка, яка досі в моді
  6. Фарбування бебілайтс: ще одне рішення для прихильників натуральних відтінків
  7. Оригінальне фарбування діп-дай
  8. Dirty Brunette для стильних брюнеток
  9. Який колір волосся модний у 2024 році
  10. Який колір волосся модний у 2024 році серед яскравих
  11. Як вибрати модний колір волосся 2024 року
  12. Як знайти хорошого майстра для фарбування

Хочеш змінити імідж або зробити натуральний колір більш насиченим і яскравим? Цікавишся останніми трендами у фарбуванні, щоб створювати завжди доречні й актуальні образи? Вибирай модний колір волосся 2024 з підбірки від Аврори, шукай той, який сподобається саме тобі.

Перш ніж визначитись із відтінком, пам’ятай, що він має пасувати до твого повсякденного стилю й типу зовнішності. Будь-який трендовий колір виглядатиме привабливо, якщо не шкодитиме твоїй шевелюрі, тому зверни увагу й на виробника і склад фарби. Топові експерти пропонують все більше цікавих технік – ти можеш вибирати не тільки звичайне однотонне фарбування.

Модний колір волосся: основні тенденції

Навіть якщо ти не змінюєш кольори часто й віддаєш перевагу одному, можливо, настав час трохи змінитися. Модні відтінки цього сезону передбачають підкреслену натуральність – саме на ній стилісти акцентують. Серед представлених тонів є цікаві для брюнеток, блондинок, шатенок, а також прихильниць більш яскравих рішень.

У 2023 році залишається трендовою техніка розтягування волосся під час фарбування. Це неординарний спосіб освіжити зачіску, не змінюючи її кардинально. Серед модних варіантів – наступні:

  • відблиски карамельного. Гарно виглядають на каштановому волоссі, передбачають створення коричневого, золотистого, мідного тонів;
  • ледь помітні контрасти у грі кольорів. Якщо саме такий спосіб – твій вибір, майстер освітлюватиме пасма від коренів до кінчиків, створюючи стильну комбінацію з темним відтінком;
  • мелірування пасм спереду.

Останній варіант – чудове рішення, коли хочеться освіжити зачіску, проте ти не готова фарбуватися повністю. Вибираючи будь-який із кольорів, не забувай про засоби для догляду за волоссям. Спеціальні шампуні для фарбованої шевелюри допоможуть довше зберегти яскравість і насиченість відтінку. А щоб тобі було простіше визначитися, розглянемо основні техніки, якими цьогоріч користуються стилісти.

Модна техніка AirTouch

Це один із найпопулярніших способів освіжити імідж без кардинальних змін у 2024 році. У буквальному перекладі її назва означає «дотик повітря». AirTouch підходить для жінок, які хочуть підкреслити красу натурального кольору – стиліст виконує цю техніку в декілька етапів:

  • поділяє волосся на пасма;
  • обдмухує струменем із фену так, щоб лишилося близько 30% локонів від загального об’єму шевелюри;
  • наносить фарбу, залишаючи відступ від коренів;
  • розташовує межі сухою щіткою.

AirTouch передбачає створення відблисків на волоссі з обробкою не всієї маси, а тільки окремих пасм. Саме тому вона вважається більш безпечною у порівнянні зі звичайним однотонним фарбуванням. Відростаючи, корені виглядатимуть природно, тому тобі не доведеться дуже часто звертатися до майстра чи згодом користуватися спеціальними шампунями для відновлення.

Балаяж для прихильниць натуральних відтінків

Це також модна техніка, яка залишається актуальною протягом кількох років. Вперше її використали в середині 20 століття в образі Бріжит Бардо. В перекладі з французької назва методики означає «змітати» або «мести». Балаяж універсальний, чудово пасує як юній дівчині, так і жінці будь-якого віку.

При використанні цієї техніки створюють візуальний ефект пасм, які вигоріли на сонці. Методика передбачає роботу тільки з двома відтінками одного тону, тому дозволяє створити трендовий натуральний образ. Серед переваг – наступні:

  • можна застосувати як для довгого, так і короткого волосся;
  • візуальне збільшення об’єму – це особливо актуально, якщо тобі не пощастило мати густу шевелюру;
  • збереження природного блиску й еластичності волосся. Проте не забувай після фарбування користуватися відповідними шампунями, кондиціонерами та масками;
  • немає потреби регулярно оновлювати колір.

Відтінок можна підібрати як для брюнетки, так і блондинки. Наприклад, до світлого волосся добре пасують медові, пшеничні відтінки, каштановий чудово поєднується з бурштиновим або мідним.

Опалове фарбування

Ця техніка активно використовується стилістами вже не перший рік – її вибирають ще з 2018 року, саме тоді в Instagram з’явились перші фото результатів. Вона подобається й сучасним жінкам, адже виглядає дуже стильно і яскраво. Назва методики походить від дорогоцінного каменю, в якому поєднуються відразу декілька відтінків:

  1. Зелений.
  2. Фіолетовий.
  3. Червоний.
  4. Рожевий.

Використовуючи ці тони, виходить отримати забарвлення, що майже на 100% точно відтворює дорогоцінний камінь. Таке рішення найкраще пасує блондинкам, адже саме на світлому фоні найкраще відображаються блискучі переливи. Під час відтворення базу максимально висвітлюють, що волосся видається напівпрозорим. Опалове фарбування привертає увагу особливою казковістю й чарівністю.

Мелірування: техніка, яка досі в моді

Цей різновид фарбування передбачає часткове знебарвлення або освітлення шевелюри. Можна вибрати будь-який модний колір волосся, проте найчастіше передбачається використання натуральних. Можуть брати світліший або темніший за натуральний колір – наприклад, відтінки золота, міді, світлі й темні каштанові, русяві тощо.

Мелірування пасує як блондинкам, так і брюнеткам, і рудоволосим. Ця техніка популярна тому, що робить волосся більш фактурним і «живим», додає об’єму. Якщо майстер використовує якісні перукарські матеріали й точно дотримується техніки, загальний результат залишиться надовго, й часто оновлювати його не буде потреби.

Фарбування бебілайтс: ще одне рішення для прихильників натуральних відтінків

Це одна з версій мелірування, яка стала особливо популярною у 2023 році. Це ще один спосіб оновити імідж без кардинальних змін і шкоди для волосся. Техніка передбачає освітлення пасм тільки верхнього шару, це робиться дуже дбайливо та акуратно. Стиліст відбирає невелику кількість локонів, обов’язково тонких.

Бебілайтс передбачає використання плівки або термопаперу замість фольги, яку, як правило, застосовують під час мелірування. Такий варіант вибирають жінки, які хочуть уникнути негативного впливу фарби. Цей спосіб фарбування підходить майже всім, окрім платинових блондинок і дівчат із дуже світлим волоссям.

Особливо привабливо бебілайтс виглядає на:

  1. Темноволосих. Важливо, щоб контраст між основною масою та висвітленими пасмами був не дуже помітним, інакше не вдасться досягти бажаного ефекту. Пасма, що відливають золотом, найкраще пасують до теплого кольоротипу.
  2. Русявих. У таких дівчат бебілайтс виглядає особливо природно, адже вони чудово знають, як виглядає волосся, що вигоріло на сонці. Для мелірування варто використовувати нейтральну палітру.
  3. Рудих. Створити вдалий образ вийде, якщо вибрати відтінок фарби на один-два тони світліший за натуральний. Результат вийде захопливим – привабливі відблиски мідного або золотого.

Бебілайтс – гарний вибір для блондинки, яка висвітлила лише корені й середню частину не до краю.

Оригінальне фарбування діп-дай

Ця техніка вважається різновидом обмре або шатуш, проте виглядає більш незвичайно за рахунок кінчиків, ніби опущених у банку з фарбою. Їх завжди роблять яскравими, щоб створити привабливий контраст із натуральною основною масою. Можна використовувати будь-яку палітру – від червоного, фіолетового, зеленого до природних відтінків.

Діп-дай в моді вже багато років, цей спосіб фарбування часто вибирають такі знаменитості, як Кеті Перрі та Кристина Агілера. Готовий образ виходить бунтарським і сміливим, тому подобається не всім. У процесі майстер створює плавний градуйований перехід від звичайного кольору до яскравих, часто навіть кислотних кінчиків. Можна додати стильних акцентів за допомогою шпильок – так вийде створити оригінальний образ.

Dirty Brunette для стильних брюнеток

Цей спосіб фарбування став трендовим у 2019 році й досі користується попитом. Передбачає створення на волоссі «димного» ефекту, готовий відтінок виходить середнім між платиновим, попелястим і теплим мідним. Кольори виходять дуже привабливими і разом з тим нейтральними, лаконічними.

Dirty Brunette – контрастна й водночас гармонійна техніка, яка заснована на створенні складної палітри за допомогою темного блонду, доповненого коричневими відтінками. Цей спосіб фарбування варто вибрати, коли ти точно не знаєш, якою хочеш бути – брюнеткою або блондинкою. Чудово пасує для волосся середньої довжини або довгого, при цьому краще скористатися засобами для стайлінгу, щоб створити м’які «хвилі» або трохи розпатлані кучері.

Який колір волосся модний у 2024 році

Важливо, щоб цей відтінок не просто був трендовим, а й пасував до твого стилю, зовнішності, кольоротипу. Перш ніж фарбувати, проконсультуйся з перукарем-стилістом – можливо, саме твоїй шевелюрі більше підійде щось інше. Ось підбірка найтрендовіших кольорів:

  • соковитий карамельний та медовий, глибокий каштановий – найпопулярніші серед натуральних;
  • шоколадний – сподобається тобі, якщо хочеш стати брюнеткою;
  • мідний – личить вольовим та сміливим жінкам;
  • попелястий холодний блонд – універсальний відтінок, його можна вибирати в будь-якому віці;
  • насичений вишневий.

Серед інших відтінків, які зараз у моді, є також яскраві та неординарні, які вибере не кожна дівчина або жінка. Це, наприклад, небесно-блакитний, рожевий, синій та інші. Якщо не хочеться фарбувати повністю в такий тон, можна оформити окремі пасма на темному або світлому фоні загальної маси.

Який колір волосся модний у 2024 році серед яскравих

Якщо ти не боїшся виділятися серед інших і експериментувати з зовнішністю, вибирай палітру з таких кольорів:

  • ніжно-блакитного або яскравого синього;
  • фіолетового – у тому числі й в опаловому варіанті;
  • яскравого червоного;
  • пастельного рожевого;
  • чорного із синім підтоном.

Перш ніж вибрати яскравий чи кислотний модний колір волосся 2023 року, пам’ятай, що він змивається і стає менш насиченим швидше за натуральні. Якщо в тебе від природи темне волосся, а пофарбувати його хочеться в синій або блакитний, доведеться скористатися висвітлювачем. Це небажано для дуже ослаблених та пошкоджених локонів.

Як вибрати модний колір волосся 2024 року

Перше, на що потрібно звернути увагу, – кольоротип твоєї шкіри. Він буває холодним, теплим і нейтральним. До першого більше пасує попелястий блонд із відтінком блакитного або рожевого, а також відтінки сірого, чорного без додаткових акцентів. Додати «родзинки» образу допоможуть аксесуари, наприклад, обручі або різноманітні гумки для волосся.

До теплого кольоротипу найкраще пасує коричнева, каштанова палітра або шоколад у техніці балаяж із поєднанням кількох відтінків. До нейтрального найкраще вибирати кольори, які мають відблиски золота або срібла. Перш ніж фарбувати, звертай увагу і на стан свого волосся. Знебарвлення чи висвітлювання здатна витримати не кожна шевелюра. Кучеряві й пухнасті пасма дуже пористі від природи, тому фарба на них лягає гарно, проте якщо бажання з блондинки стати брюнеткою не нашкодить.

Як знайти хорошого майстра для фарбування

З’ясовуючи, який колір волосся модний у 2024 році, не забудь знайти «свого» стиліста. Справжній професіонал не просто завжди зможе порадити те, що пасуватиме саме тобі. Він знає особливості твого волосся, підбирає та рекомендує найкращі засоби для догляду. Перш ніж звернутись до салону, прочитай відгуки про нього в інтернеті, зокрема у соціальних мережах.

Має значення також зовнішній вигляд стиліста. Професіонал, який зможе підібрати гармонійний образ для будь-якої жінки, сам має виглядати на всі сто. Це стосується як зачіски, так і кольору волосся, одягу, в цілому охайного зовнішнього вигляду. Хороший майстер знаходить індивідуальний підхід – користується гребінцями, що підходять саме для твого волосся, засобами для стайлінгу тощо.

Замовляй засоби для догляду і багато іншого в Аврорі з доставкою до магазинів мережі в Одесі, Львові, Полтаві та інших містах України або до відділення компанії-перевізника.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар