Фарбування волосся: що варто знати, аби змінити імідж у домашніх умовах

Статті
14 Травень 2024
7726
  1. Як пофарбувати волосся в домашніх умовах
  2. Як підібрати колір фарби для волосся
  3. Як підібрати фарбу для волосся
  4. Як правильно фарбувати волосся

Фарбування волосся має довгу історію. Упродовж століть люди використовували різноманітні речовини для зміни кольору локонів. Зазвичай така процедура вимагала складних маніпуляцій та не завжди була безпечною для здоров’я, проте не втрачала актуальності. Експерименти з іміджем, маскування сивини, можливість відповідати сучасним трендам, бути схожою на улюблену зірку — є багато причин, через які жінки вдавалися до фарбування волосся. Завдяки популярності процедури представники індустрії краси невпинно працювали над вдосконаленням формул, барвників, текстур, відтінків тощо.

Сьогодні ми маємо великий асортимент різноманітних стійких чи тимчасових фарб, тонувальних засобів, які не тільки пропонують розмаїття кольорів, а і є безпечними для здоров’я та піклуються про твої локони. Виробники розробляють як професійну продукцію для салонів, так і засоби для домашнього використання. Вони пропонують доступну, якісну косметику, з якою можна самостійно, легко та зручно змінити імідж.

Як пофарбувати волосся в домашніх умовах

Освіжити власний колір, замаскувати сивину, підкорегувати корені, що відросли, поекспериментувати з зачіскою — усе це можливо зробити власними руками вдома. Проте, аби процес пройшов гладко, варто врахувати всі нюанси та ретельно підготуватися, перш ніж братися до фарбування волосся. З чого ж почати? Є декілька етапів — від вибору типу й кольору фарби до закріплення відтінку. Якщо ти змінюєш забарвлення локонів вперше або плануєш спробувати щось нове, важливо приділити увагу кожному аспекту.

Як підібрати колір фарби для волосся

Вибір відтінку — це не випадкова лотерея. Він має пасувати до обличчя. Важливо розуміти, як визначити колір волосся відповідно до власного кольоротипу. Насправді це не так складно. Забарвлення зачіски має гармоніювати з відтінком шкіри. Є три основних тони: холодний, теплий та нейтральний, який поєднує властивості двох попередніх. Також важливо звертати увагу на природний колір шкіри: світлий, середній чи темний. Визначивши натуральне забарвлення обличчя, можна вибирати фарбу:

  • для білої шкіри з холодним тоном рекомендуються крижаний, платиновий блонд, попелястий, відтінки червоного, фіолетового;
  • світлошкірим із теплим підтоном варто вибирати золотисті, медові, шоколадно-коричневі, карамельні кольори тощо;
  • середній, холодний тон шкіри добре підкреслять насичені фарби блонд та брюнет із крижаними, попелястими або димчастими нотками;
  • поєднання середнього та теплого відтінків гармоніюватиме з медово- або золотаво-коричневим, м’яким рудим, карамельним тощо.

Колір волосся, який ідеально пасуватиме обличчю, допоможе підкреслити природні риси та покращити зовнішній вигляд. Варто розуміти, що кожна людина індивідуальна, а отже, пасма по-різному реагуватимуть на пігмент. Відтінок може відрізнятися від моделі на пакуванні, бути, наприклад, темнішим чи насиченішим.

Як підібрати фарбу для волосся

Крім кольору, є інші нюанси, які варті уваги під час вибору косметичних засобів для фарбування локонів. Така продукція може відрізнятися за різними аспектами:

  1. Склад. Це основний критерій вибору, який впливає на всі інші. Ключовою відмінністю серед косметики є вміст аміаку. Активна речовина допомагає досягти стійкішого, яскравішого кольору, проте може бути агресивною до шкіри голови та волосся.
  2. Стійкість. Виробники пропонують стійкі, напівстійкі та тонувальні фарби. Перший варіант тримається на шевелюрі 4–8 тижнів, тоді як останні 2 вимиваються шампунем упродовж меншого проміжку часу.
  3. Текстура. Найчастіше зустрічаються засоби з гелевою, рідкою консистенцією чи крем-фарби. Кожен варіант має свої особливості та переваги для процесу рівномірного фарбування волосся.

Вибір відповідної косметики залежить від цілей, потреб, вподобань. Аби не залишитися з наполовину забарвленою шевелюрою, важливо також звернути увагу на кількість засобу. Не впевнені, як розрахувати фарбу для волосся? Основним критерієм є довжина. Для короткої зачіски достатньо одного пакування, для шевелюри від плечей до 40 см знадобиться придбати два, для довгих пасом — три. Варто розуміти, що це узагальнені підрахунки. Локони різного об’єму, типу, текстури вбиратимуть фарбу по-різному. Читай інформацію від виробника, відгуки користувачів та експериментуй, аби знайти косметику саме для себе.

Як правильно фарбувати волосся

Процес зміни кольору може створити безлад. Аби уникнути псування хороших речей, варто виділити сорочку на ґудзиках або халат, які не шкода, або придбати спеціальну накидку. Не останню роль у зручності процесу відіграють інструменти: посудина для змішування фарби (пластикова або скляна, у жодному разі не беріть металеву), пензлики для нанесення засобу, гребінець для прочісування, шпилька-крабик для фіксації пасом. Тепер можна братися до фарбування:

  • вдягни целофанові рукавички, що йдуть у комплекті з засобом;
  • ретельно прочеши пасма (краще не мити голову за добу-дві до фарбування, не використовувати засобів для вкладання);
  • розділи волосся на проділи для зручнішого нанесення засобу;
  • починай наносити фарбу з коренів (це найменш пориста частина локонів);
  • рівномірно розподіли засіб по всій довжині;
  • залиш фарбу на пасмах на певний час (скільки треба тримати краску на волоссі, виробники зазначають в інструкції).

Аби закріпити результат, варто скористатися кондиціонером, який йде в комплекті. Виконавши всі ці етапи та дотримуючись інструкції до засобу, можна легко змінити зачіску вдома своїми руками.

Купуй косметику та аксесуари для фарбування волосся в інтернет-магазині Аврора за доступними цінами. Продукція надходить прямо від виробників, тому має відмінне співвідношення ціни та якості. Замовляй усе необхідне швидко, зручно та економно з безкоштовною доставкою до найближчого магазину Аврора, змінюй імідж легко, без зайвих турбот та проблем.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар