День Святого Валентина: як святкують у різних країнах світу

Статті
15 Січень 2024
1017
  1. Як святкують День Валентина в різних країнах
    1. Як відзначають 14 лютого в Італії
    2. Святкування Дня закоханих у Німеччині
    3. Романтичні звичаї в Південній Кореї
    4. Як відзначають свято закоханих у Китаї
    5. Святкування Дня Святого Валентина в Індії
  2. Традиції святкування Дня Святого Валентина в Україні
  3. Як провести День закоханих: що подарувати другій половинці

До Дня Святого Валентина всі ставляться по-різному. Хтось чекає цієї дати, щоб зробити своє освідчення особливим, а пари, що вже певний час разом, обмінюються подарунками на знак кохання. Деякі люди взагалі ігнорують існування свята. Але не можна не помітити, що атмосфера визначної дати для закоханих естетично прекрасна й дуже романтична. Традиції святкування Дня Святого Валентина в різних країнах світу доводять це. Кожен народ має свої звичаї. Якісь країни інтегрували 14 лютого у свою культуру, інші мають власні визначні дати для святкування кохання. Цікаві звичаї, оригінальні подарунки, фольклорні нотки роблять цей день унікальним для народів світу.

Як святкують День Валентина в різних країнах

Ніхто достеменно не знає, звідки з’явилася традиція відзначати особливу дату для закоханих. За легендою, Валентин — це священник, який допомагав одружитися римським воїнам, попри наказ імператора, що солдати армії мають залишатися самотніми. Першу «валентинку» приписують герцогу Орлеанському, який у XV сторіччі написав віршоване любовне послання своїй дружинні з лондонського Тауеру. Приблизно в ті самі роки з’явився звичай святкувати 14 лютого як день кохання, бо за повір’ями в кінці зими починався шлюбний період у птахів. Переплетіння цих легенд подарувало нам визначну дату, яку багато людей із задоволенням відзначають із партнерами, друзями чи родиною. День закоханих — це не тільки про квіти, цукерки та листівки у формі серця. Різні країни мають багато цікавих, унікальних звичаїв святкування Святого Валентина.

Як відзначають 14 лютого в Італії

Спочатку День Святого Валентина мав значення свята весни. Люди насолоджувалися природою, гуляли, читали одне одному вірші. Неодружені панянки вставали вдосвіта, щоб виглядати з вікна. За повір’ям, перший перехожий стане чоловіком або буде дуже на нього схожий. Сьогодні італійці обмінюються солодощами (найчастіше горіхами в шоколаді), словами кохання, влаштовують романтичні вечері.

Святкування Дня закоханих у Німеччині

Німці не дуже шанують це свято, вважаючи його імпортованою традицією США. Проте серед молоді все більше закоханих відзначають цю дату. Так само як і в багатьох країнах, пари обмінюються листівками, солодощами, дарують квіти. Особливою родзинкою є те, що німці вручають один одному шоколадні фігурки порося. І це не образливий натяк, а побажання удачі.

Романтичні звичаї в Південній Кореї

В азійській країні стосункам віддається важлива роль. Пари уважно ставляться до святкування кожної річниці, починаючи зі 100 днів. Тому зовсім не дивно, що День Святого Валентина набув тут неабиякої популярності. Проте 14 лютого має трохи інше значення, аніж у європейських країнах. У цей день кореянки дарують шоколад обранцю, аби висловити свої почуття. Власноруч приготований десерт символізує сильне кохання. 14 березня має назву «Білий день». Чоловіки дарують подарунки жінкам у відповідь. Для одинаків у квітні є «Чорний день», у який можна вдягнутися в одяг темних кольорів і відзначати свою самотність, поїдаючи локшину з соусом із чорних бобів. Також 14-го числа кожного місяця пари з задоволенням святкують своє кохання.

Як відзначають свято закоханих у Китаї

У країні є декілька визначних дат, які присвячені романтичним стосункам. Пари відзначають свято кохання Цісіцзе в 7-й день 7-го місяця за китайським календарем. Воно базується на легенді про нещасливу любовну історію Небесної Принцеси та пастуха. У цей день одинаки готують фрукти, сподіваючись на майбутні стосунки, а пари просять богів про процвітання. Відоме з давнини свято Ліхтарів також залишається актуальним. Проте 14 лютого теж набирає популярності серед молодих китайців. Як і на інші свята, пари обмінюються червоними конвертами з грошима.

Святкування Дня Святого Валентина в Індії

Закоханих з усієї країни та за кордоном сколихнула нещодавня новина, що уряд замінив свято кохання на день обіймів корів. Проте цього року влада відкликала постанову. Хоча Святий Валентин є далеким від культурних звичаїв Індії, серед молоді він дуже популярний. Пари в цей день дарують один одному повітряні кульки, шоколадні цукерки, листівки з зізнаннями, ходять у кіно, ресторани, відвідують парки, тематичні вечірки.

Скільки народів, стільки й звичаїв. В Естонії та Фінляндії 14 лютого відзначають дружбу, у Болгарії — свято виноробів, у Гані — національний день шоколаду. Але будь-який момент доречний, аби проявити свою любов до близької людини.

Традиції святкування Дня Святого Валентина в Україні

Попри неофіційність свята, закохані всього світу продовжують відзначати його. Українці не є виключенням. Після новорічних свят у містах панує атмосфера кохання, ніжності та пристрасті, повітря насичене романтикою. Усе прикрашається в червоних та рожевих кольорах, які відображують любов та симпатію. Також у декорі фігурують голубки, що символізують шлюб та домашнє вогнище, янголятки-Купідони, які поєднують два серця. Основною атрибутикою свята є листівки-валентинки, у яких можна виразити свої почуття до партнера або людини, яка дуже подобається, повітряні кульки у вигляді сердець, червоні троянди як символ справжнього кохання.

Закохані обмінюються подарунками, хтось освідчується або робить пропозицію. Деякі пари завчасно подають заяву до РАЦСу, аби одружитися саме в День Святого Валентина. За повір’ям, це гарантує щасливий шлюб, довгу, щиру любов. Святкування визначної дати не має суворих рамок чи обмежень. Кожна пара робить це по-своєму. Хтось обмінюється символічними презентами, цукерками, квітами. Деякі люди приділяють важливе значення Дню закоханих і витрачаються на дорогі подарунки, ресторани та широкі жести. Для кожної людини це особисте рішення. Сила почуттів не залежить від витрат на святкування. Головне — робити все від серця.

Як провести День закоханих: що подарувати другій половинці

Існує безліч варіантів для святкування. У громадських місцях проводяться заходи до Дня закоханих, кафе й ресторани пропонують шоу-програму, кінотеатри створюють романтичну атмосферу. Хороша ідея — відзначити особливу дату вдома. Достатньо додати до звичайного інтер’єру трохи святкового декору, повітряних кульок, пелюсток квітів, запалити свічки — і звична квартира перетвориться на затишну місцинку для двох.

Після насичених зимових урочистостей важко придумати новий подарунок. Оскільки День Святого Валентина — неофіційне свято, презент не має бути обов’язково великим. Милі дрібниці також здатні допомогти висловити кохання. Ось декілька варіантів, що можна подарувати коханій людині на 14 лютого:

14 лютого — це чудовий час, щоб розказати про свої почуття коханій людині, розпочати нові стосунки, додати романтики в стосунки пари, що вже давно разом. Тема цього дня — любов в усіх її проявах. Неважливо, як ви відзначите його. Запозичте наявні звичаї або придумайте власні традиції святкування Дня закоханих. Зробіть його особливим моментом в історії вашого кохання. Але не забувай, що для освідчення зовсім не обов’язково чекати визначного дня.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар