Особливості зимової риболовлі

Статті
10 Січень 2024
351
  1. Зимова рибалка на балансир
  2. Зимова рибалка на мормишку
  3. Зимова риболовля на спінінг та фідер
  4. Зимова риболовля на жерлиці
  5. Поради по зимовій риболовлі

З настанням зимових морозів любителі екстремальної рибалки починають активно готувати снасті, аби спіймати трофей. Проте цей процес має свої особливості. Важливо проаналізувати деякі деталі: як зробити кивок на зимову рибалку, де шукати хижу здобич, яке екіпірування та оснащення забезпечує комфорт в найсуворіші морози тощо. Поведінка риб та умови в цей період значно відрізняються. Відповідно, слід подбати і про покупку нових снастей, приманок та інших аксесуарів.

Доступні ціни на товари для риболовлі в інтернет-магазині Аврора дозволяють купити все необхідне, витративши мінімум часу та коштів. Якщо під час такого активного відпочинку планується приготування їжі, необхідно замовити ще й товари для пікніка.

Зимова рибалка на балансир

Сильні морози – оптимальний час для ловлі хижаків. В лунці досить зручно контролювати рух приманки.

Зимова рибалка на балансир чудово підходить для тих, хто хоче спіймати щуку, судака, ляща чи окуня. Для цього достатньо відпустити приманку на дно, зафіксувати волосінь та періодично різко пересмикувати її. Візуально оцінити рух балансира можна по кінчику вудилища, який гнеться. Щоб привабити хижаків, слід час від часу рухати приманку з боку в бік.

Єдиної ефективної техніки зимової рибалки на балансир немає. Тому слід експериментувати. Рибаки рекомендують спробувати такі нові методи:

  • робити ривки балансиром кожних 2-3 секунди. Якщо ця техніка не спрацьовує, слід збільшувати паузи;
  • за відсутності покльовувань, варто декілька разів опустити приманку на дно;
  • підняття каламуті – відмінний спосіб привернути увагу риби.

Збираючись на зимову риболовлю, необхідно брати різні приманки як за розміром, так і за формою. Також слід потурбуватися про вибір зручного вудилища. Оптимальна довжина – 30-50 см, товщина волосіні – 0,12 мм і більше.

Під час зимової риболовлі на балансир можна пропустити клювання, оскільки воно практично не відчувається. Щоб не проґавити здобич, слід обов’язково встановити кивок.

Зимова рибалка на мормишку

Такий вид ловлі потребує підготовки. Зимова рибалка на мормишку має свої особливості та складається з таких етапів:

  1. Буріння лунок. Їх кількість може сягати 5-10 штук.
  2. Визначення шару води, де є риба.
  3. Перехід від однієї лунки до іншої, дотримуючись обраної глибини.

При клюванні слід зробити підсікання, і лише після цього витягувати рибу, аби вона не пошкодила волосінь.

Багато рибаків цікавляться, як зробити мормишку. Однак практичніше купувати вже готові варіанти чортиків. Наприклад, в інтернет-магазині Аврора можна замовити мормишку як для хижих риб, так і інших видів.

Для зимової риболовлі на мормишку необхідно купити вудилище. Найпопулярніше – «балалайка». Рекомендована товщина волосіні – 0,12 мм. Також, як і для риболовлі з балансиром, необхідно встановити кивок.

Зимова риболовля на спінінг та фідер

Ці види ловлі актуальні тільки в тому випадку, якщо водоймища не замерзли. Зимова рибалка на спінінг потребує мобільності, оскільки, щоб знайти здобич, необхідно ходити берегом. Використовувати човен взимку не рекомендується, оскільки лід може його пошкодити.

Що таке фідерна ловля взимку – це така ж риболовля, як і влітку, тільки з менш комфортними умовами. Потрібно враховувати, що хижа риба після настання морозів починає харчуватися більш калорійною їжею і стає менш мобільною. Тому рухи приманки мають імітувати мілку здобич і бути повільними. Також рекомендується використовувати готові суміші для підгодівлі або робити їх самостійно.

Для зимової ловлі хижаків необхідно вибирати глибокі водойми. Приманки та спінінги з котушками слід використовувати ті ж, що і влітку.

Якщо вони виявляються неефективними, варто спробувати інші варіанти, які призначені для джигової або твічінгової ловлі. Найпопулярнішими на зимовій рибалці є приманки таких кольорів: червоно-білий, жовто-червоний, червоно-зелений, жовтий, білий.

Зимова риболовля на жерлиці

Даний вид ловлі не такий простий, як здається на перший погляд. Саме тому його найчастіше практикують ті, хто має досвід в цій сфері. Перед тим, як йти на водоймище, слід купити все необхідне для зимової риболовлі: основу, котушку, сигналізатор.

Зимова рибалка на жерлиці цікава тим, що їх встановлюють достатньо багато на відстані одна від одної. Якщо є улов, спрацьовує сигналізатор. Однак рибалці варто періодично перевіряти жерлиці. У випадку, коли вони встановлені далеко, сигнал можна пропустити.

Зимова рибалка на жерлицю актуальна протягом всіх морозів, причому на будь-яких водоймах. Варто враховувати, що більш ніж 5 штук встановлювати одній людині заборонено. Це обумовлено Правилами любительського та спортивного рибальства.

Поради по зимовій риболовлі

Такий активний відпочинок – серйозне випробування. Щоб воно приносило задоволення, необхідно враховувати поради по зимовій рибалці:

  • виходити на лід слід тільки тоді, коли його товщина складає понад 8 см;
  • перевіряти шлях до місця риболовлі, використовуючи палиці;
  • купувати якісне екіпірування, аби уникнути переохолодження;
  • тримати біля себе рацію або телефон, а також термос з гарячим напоєм та їжу;
  • використовувати легкі туристичні меблі, які мають велику площу опори і т. д.

Якщо під час зимової риболовлі з берега планується приготування їжі, необхідно завчасно купити товари для багаття, оскільки розпалити його без їх використання буде доволі важко. Також необхідно взяти туристичний посудшампури чи сітку для гриля.

Риболовля – улюблене хобі не тільки чоловіків, а й жінок та дітей, однак воно потребує значних вкладень. Заощадити на покупці всього необхідного допоможе інтернет-магазин Аврора. Ловити рибу, використовуючи приманки, снасті, вудилища та інше оснащення, замовлені на сайті, зручно та ефективно.

Детальний опис товарів, фото у форматі 360°, великий асортимент та доступні ціни – ключові переваги онлайн-шопінгу в Аврорі. Замовляй просто зараз все необхідне, та вже за декілька днів зможеш піти на зимову риболовлю та вполювати трофей.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар