Ідеї для затишного кіновечора

Статті
1 Січень 2024
529
  1. Кіновечірка для дітей: класний сценарій
  2. Кіновечір для дорослих: два варіанти
    1. Ідеї сімейного кіновечора: головне, про що варто подбати
    2. Ідеї кіновечорів для пар: нестримна романтика
  3. Плейлист: лайтове кіно для приємного відпочинку родиною

Навіщо йти в кінотеатр, коли можна влаштувати круту вечірку вдома? Ти самостійно вибираєш репертуар, призначаєш зручний час, запрошуєш глядачів, а головне, створюєш атмосферу! Ніяких обмежень — суцільне задоволення. Звісно, прем’єри приємно дивитися на великому екрані. А от передивлятися улюблені стрічки зручно саме вдома: на комфортному дивані чи в альтанці біля приватного будинку.

Ділимося ідеями кіновечора, які тобі захочеться повторити. Навіть не сумнівайся, гості будуть питати, коли наступний сеанс.

Кіновечірка для дітей: класний сценарій

Уяви: наближається день народження твоєї дитини, у школі оголосили канікули або малеча нудьгує на вихідних. Як розважати дітей удома? Влаштувати перегляд мультика, казки або кіно. Хай контент буде розважальним, навчальним чи науково-популярним — усе залежить від віку й того, що подобається конкретно цим дітям. Може, юні блогери самостійно зняли кіно на телефон і потрібно влаштовувати прем’єру? Хай там як, але треба вирішувати організаційні питання.

Отже, план наступний:

  1. Спершу подумай про те, що саме це буде: тематичний кіновечір (за мотивами якогось фільму) чи спільний перегляд кіно (наприклад, комедії). Якщо вибираєш перший варіант, не завадять карнавальний одяг та аксесуари.
  2. Визначся з датою проведення та кількістю глядачів, зроби запрошення. Вони можуть бути паперові з тематичним оформленням або електронні, не полінуйся вигадати прикольний текст!
  3. Подбай про декор приміщення. Зовсім не обов'язково перетворювати кімнату на знімальний павільйон, але тепленькі зручні пледи й подушки точно не завадять.
  4. Склади меню. Хай це буде традиційний попкорн, овочева або фруктова нарізка, домашня випічка, бутерброди, напої. Діти обожнюють зефір, мармелад та шоколад і цукерки. Тільки не забудь поцікавитись у батьків, чи не страждає хтось із запрошених на алергію. Посуд хай буде одноразовий, так зручніше.
  5. Якщо кіносеанс завершиться пізно, подбай, аби гості дістались додому на таксі. Для тих, хто залишається на ночівлю, купи нічник.

Класна ідея вечірнього кіно вдома — після перегляду влаштувати з дітьми обговорення побаченого. Хай діляться враженнями, малюють постери чи самі перетворяться на акторів і розіграють якусь сцену.

Кіновечір для дорослих: два варіанти

Хочеш влаштувати посиденьки для всієї родини? Дорослим подобається так святкувати Різдво, Новий рік тощо. Чи плануєш романтичне кінопобачення? Спробуй і те, і інше.

Ідеї сімейного кіновечора: головне, про що варто подбати

Звісно, таку активність можна влаштувати спонтанно. Та краще, коли вона заздалегідь спланована. Для втілення ідеї сімейного кіновечора, подбай про наступне:

  • вибери фільм, хай це буде комедійна стрічка, мелодрама, пригодницький екшн — головне, щоб сподобалось всім;
  • не забудь завчасно поповнити запаси снеків — соняшникове насіння, попкорн, чипси, горішки ідеально пасують до такої активності, можеш зробити канапе чи якісь невеликі закуски;
  • перевір, чи в достатній кількості маєш посуд для сервірування й чашки — можливо, саме час поповнити колекцію;
  • якщо у фільмі фігурують якісь страви, приготуй їх — вау-ефект гарантований;
  • вимкни світло, як у справжньому кінотеатрі, а якщо хочеш створити атмосферу, то замов освітлення для вечірок.

Не розбігайтеся по кімнатах відразу, як закінчиться показ. Щоб було цікавіше, влаштуй вікторину або організуй обговорення для родини — наче ви не просто глядачі, а справжнісінькі кінокритики!

Ідеї кіновечорів для пар: нестримна романтика

Погодься, це ж круто: не треба купувати квитки в останній ряд — «місця для поцілунків» запросто облаштовуються вдома. Отже, ідеї кіновечорів для пар:

  • це може бути сюрприз або узгоджена активність, головне — впевнитись, що твоя друга половинка має достатньо вільного часу;
  • вибери тематичне кіно: про кохання, комедійне або якесь інше, що подобається вам обом;
  • подбай про продукти та напої — це ж романтичне побачення;
  • створи атмосферу: запали аромасвічку, включи гірлянди, наповни смачненьким салатники й глечики чи графіни;
  • скажи коханому, що діє дрес-код — який саме, вирішуй на власний розсуд.

Загалом романтичні ідеї кіновечорів мало чим відрізняються від родинних. Міняється лише контент і склад учасників. Аби нічого не відвертало увагу від перегляду, вимкніть мобільні телефони. Якщо бракує часу чи сил готувати, купи снеки й замов доставку з улюбленого ресторану.

Плейлист: лайтове кіно для приємного відпочинку родиною

Зберігай список кінострічок до перегляду. Навіть якщо тобі вже доводилось бачити це кіно, буде приємно ще раз зануритись у світ улюблених сюжетів. Якщо ні, відкриєш для себе дивовижний світ великого кінематографа. Ідеї вечірнього кіно вдома:

  1. «Гуцулка Ксеня», 2019. Один із кращих зразків сучасного українського кіно. Дія відбувається у Ворохті, де проживає красуня гуцулка. Одного дня в селище приїжджають колишні односельці. Ці люди давно живуть в Америці, але одному з них, Яро, обіцяний величезний спадок у випадку, якщо одружиться з українкою.
  2. «Скажене весілля» (2018). Українська комедія, яка буде цікава для сімейного перегляду з дітьми підлітками або школярами старших класів. У стрічці Юрія Горбунова зібрався справді зірковий каст: Монатік, Потап та Олег Винник.
  3. «Інфоголік» (2017). Українська повнометражна комедія, яка розповідає про проблеми сучасних людей, які не уявляють свого життя без гаджетів і інтернету, і у зв’язку з цим постійно потрапляють у комічні ситуації.
  4. «DZIDZIO Контрабас» (2017), українська комедія режисера Олега Борщевського. Стрічка розповідає про трьох хлопців, які хочуть заробити гроші, перевозячи контрабанду, при цьому вони потрапляють у дуже різні комічні і проблемні історії.
  5. «Пригоди Паддінгтона», 2014. Зворушлива сімейна комедія про ведмедя Паддінгтона родом з перуанського лісу, який вивчив англійську мову та обожнює мармелад. Через землетрус ведмідь втрачає дім, тому їде у Лондон у пошуках кращої долі, де на нього чекають неймовірні пригоди.
  6. «Красуня на всю голову», 2018. Ще одна добра комедія про жінку, яка мучить себе дієтами та виснажливими тренуваннями. Одного разу вона падає з велотренажера, забивається і… отримує фантастичну впевненість у своїй неповторності, хоча її фігура зовсім не змінилася.
  7. «Італійські канікули», 2020. Комедія, що переростає в мелодраму, зображує відпустку трьох колоритних родин. Через помилку агентства незнайомі раніше люди бронюють один і той самий дім для сімейного відпочинку. Відпочинок перетворюється на суцільний квест.
  8. «Прянощі та пристрасті», 2014. Отут тобі точно захочеться поїсти! Це екранізація роману Річарда Моріаса «Шлях довжиною в сто кроків». Мелодрама про вимушену еміграцію та пошук нових сенсів сім’єю кухарів з Індії, які відкривають свій ресторан прямісінько навпроти закладу, відзначеного зіркою Мішлен. У запеклій боротьбі кухонь і культур народжується неймовірно красива історія.
  9. «Шоколад», 2000. Приємна мелодрама про дивакувату жінку Вієнн, яка перевертає з ніг на голову життя маленького міста. Усе — завдяки шоколаду. Кожен, хто куштує її цукерки, повертається знов. І це при тому, що магазинчик відкрито прямісінько в перед Великим постом. І це не єдине, чим героїня «завинила» містянам. Фільм знятий за мотивами однойменного роману Джоанн Харріс.

Також цікаві фільми для сімейного перегляду: «Зірки за обміном» (2021) про складні і кумедні відносини зірок шоубізнесу та «Велика прогулянка» (2022) про вічний спір багатих і бідних, стрічка, що тримає у напруженні до фіналу.

Як бачиш, ідей сімейного кіновечора більш ніж достатньо. Облаштовуй кімнату, готуй улюблені закуски й дивись із близькими, що забажаєш. Хай навіть відео і фото з галереї твого телефону на великому екрані. Зрештою, чим не контент, гідний уваги?

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар