Хюґе: запозичуємо ідеї у скандинавів і створюємо затишок у спальні

Статті
10 Квітень 2024
142
  1. Як облаштувати місце в спальні в стилі хюґе
  2. Камін у спальні, а чому б і ні
  3. Свічки в спальній кімнаті
  4. Дерев'яні іграшки та аксесуари в інтер'єрі спальні
  5. Природа у твоїй кімнаті
  6. Книги в спальні
  7. Вінтаж: що можна використовувати
  8. Ковдри, білизна та декоративні подушки — куди ж без них…
  9. Оформлення спальні в стилі хюґе: декоративні елементи

У сучасному світі, коли стрес та швидкий ритм життя — невіддільна частина нашого повсякдення, спальня має стати місцем, що забезпечує спокій та комфорт. Головне — правильно оформити інтер’єр. Хюґе — скандинавське поняття, яке означає затишок, теплоту та злагоду. Спальня, дизайн якої оформлений у цьому стилі, відрізняється теплими нейтральними відтінками, природними декоративними елементами та м'якими текстильними матеріалами. У такій кімнаті ти будеш почуватися комфортно, що сприяє глибокому та спокійному сну.

Як облаштувати місце в спальні в стилі хюґе

У кожної людини має бути місце, куди б їй хотілося сховатися, вкрившись теплою ковдрою, з чашкою гарячої кави або цікавою книжкою. Це не обов’язково має бути ліжко в спальній кімнаті. Облаштуй такий куточок біля вікна. Постав там м'які подушки, пуфик чи крісло-мішок. Не забудь про теплі шкарпетки. Їх можна навіть не надягати. Нехай лежать. Зроби м'яке освітлення, куди ж без нього. Це дозволить тобі почуватися в безпеці та на деякий час забути про всі проблеми.

Камін у спальні, а чому б і ні

Якщо приміщення має велику площу, зробити його затишним допоможе камін, який завжди асоціюється з теплом та комфортом. Для облаштування спальні використовуй будь-який пристрій: закритий, відкритий, електричний. Його полум'я не тільки зігріває, воно утихомирює й дозволяє налаштуватися на позитивні думки, спогади. Напевно, ти не згадаєш, який дивився фільм тиждень тому, але вечори в родинному колі біля каміна запам'ятовуються на все життя.

Свічки в спальній кімнаті

Без свічок не вдасться створити кімнату в стилі хюґе. Вони можуть бути будь-які: воскові, парафінові, гелієві, соєві. Якщо є можливість, купуй воскові свічки. Це чудовий варіант! Оскільки аксесуари виготовляють із натурального воску, то вони безпечні для людського здоров'я. Такі вироби дезінфікують приміщення та допомагають боротися зі стресом.

Довідка! Також можеш придивитися до соєвих свічок, що з'явилися недавно на ринку.

Якщо ти надаєш перевагу різним ароматам, яскравим відтінкам і цікавим формам, купуй парафінові свічки. Для створення красивого приміщення також підійдуть гелеві моделі, які всередині часто містять композицію з сухоцвітів, фруктів, черепашок.

Свічники ти можеш придбати в інтернет-магазині Аврора. У наявності є скляні та металеві вироби різних форм та розмірів.

Дерев'яні іграшки та аксесуари в інтер’єрі спальні

Скандинави, а особливо жителі Данії, вважають, що без дерев'яних іграшок та аксесуарів не можна створити вдома затишок та комфорт. Тому, якщо ми запозичуємо ідеї у скандинавів, то скористаємось і цією. Вироби можуть бути різними. Постав на тумбочку (поличку) мавпочку чи іншу іграшку ручної роботи — це чудове рішення! Купи різьблену картину, шикарну вазу або замов дерев'яне панно — ідеальний варіант для охочих зробити свою спальню затишною.

Природа у твоїй кімнаті

Дерев'яні іграшки та аксесуари — далеко не все. Мешканцям скандинавських країн подобається, коли в спальні пахне лісом. Принеси додому будь-який шматочок природи, який знайдеш, прогулюючись у парку чи лісі. Це можуть бути лісові горіхи, каштани, гарні гілки або жовте осіннє листя.

Книги в спальні

Книги — універсальний декор, який можна використовувати для оформлення будь-якої кімнати, у тому числі спальні. Якщо є можливість, зроби полицю та застав її книжками: товстими та тонкими, з малюнками та без них, вітчизняних авторів та закордонних. Саме такий підхід використовують деякі жителі скандинавських країн, створюючи дизайн спальної кімнати, адже відпочинок із цікавою книгою — основа хюґе. І зовсім неважливо, який жанр: класика, планетарна фантастика, нон-фікшн чи поезія. По суті, всі книги сприяють створенню комфорту, але таким письменникам як В. Шкляр, О. Забужко, С. Жадан, відводять особливе місце.

Вінтаж: що можна використовувати

Вибираючи декор для спальні, придивись до старовинних речей. Антикваріат зовсім не обов'язково купувати, його можна знайти у твоєму будинку або у квартирі батьків. Це можуть бути:

  • старовинний нічник;
  • крісло;
  • велике дзеркало;
  • комод для зберігання покривал, подушок.

Ці речі мають свою цікаву історію й дуже цінуються данцями при створенні комфорту в спальні. Спробуй також пошукати фотографії та оформити їх у гарну рамку, яку можна придбати на нашому сайті. Довгими зимовими вечорами буде що згадати та про що поговорити.

Можливо, зможеш знайти річ, яку робив з мамою, татом, бабусею чи дідусем. Ти навіть не уявляєш, які теплі почуття вона викликає.

Ковдри, білизна та декоративні подушки — куди ж без них…

Це ті речі, які повинні бути в кожній спальні. Закутатися ввечері в флісову ковдру можна не тільки через те, що змерз, а й тому, що це затишно. Вибираючи текстиль під скандинавський стиль, звертай увагу на сезонність. Навряд чи тобі буде комфортно восени або навесні під зимовою ковдрою. Тому на літо краще купити тоненьку ковдру чи плед, на весну чи осінь — демісезонні моделі, а на зиму — утеплені варіанти.

Не останню роль відіграє колір. Він повинен відповідати дизайну приміщення, особливо якщо ти будеш використовувати текстильний виріб без підковдри.

Декоративні подушки є великі та маленькі, прямокутні та квадратні, у вигляді бублика чи квітки. Що може бути кращим, коли під час відпочинку ти покладеш собі під голову улюблену подушку?!

Що стосується постільної білизни, то варто придивитися до наволочок, виготовлених із натурального матеріалу. Вони зроблять твій сон комфортним. У нашому асортименті також представлені м’які простирадла на гумці різних кольорів — вони забезпечують максимальну зручність під час сну.

Оформлення спальні в стилі хюґе: декоративні елементи

Ти вже знаєш, як зробити спальню затишною, але якщо тобі потрібні ще ідеї, то купи деякі декоративні елементи:

  1. Кошик. Прекрасний варіант для зберігання різних речей. Це можуть бути тканині моделі, пластикові чи плетені. Все залежить від дизайну спальні.
  2. Килимок. Для створення стилю хюґе є дві вимоги — виріб повинен бути м’яким та приємним на дотик.
  3. Аромати. Додати цікавого моменту простору допоможуть аромадифузори з паличками, які мають інтенсивний та природний аромат. Це різні композиції, які нададуть приміщенню романтичного та чуттєвого настрою. Також можна придбати аромалампи — вони не тільки доповніть твій інтер’єр, а й наповнять простір чудовим ароматом.

Щоб оформити спальню в скандинавському стилі, подивись товари в нашому магазині та вибери необхідні варіанти. Постільна білизна, нічники, свічники, аромалампи та декоративні подушки — те, що необхідно для дизайну в стилі хюґе. Оформлюй заявку, а ми вже завтра відправимо товар тобі на вказану адресу.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар