Новорічний декор та сервірування столу: зустрінь 2024 красиво

Статті
25 Листопад 2023
2103
  1. Як прикрасити оселю до Нового року 2024: кілька слів про тренди
  2. Декор новорічного столу: сервірування як з картинки

Погодься, зимові свята особливі. Яким би складним не був рік, що минає, хочеться вірити в краще та створювати затишок: прикрашати ялинку, розвішувати гірлянди, подавати до столу запашне какао з зефіром й улюблені страви. А головне, вірити в краще. Проводжаймо 2023 і красиво зустрічаймо 2024! У цій статті розповідаємо про новорічний інтер'єр та декор святкового столу. Усе необхідне, щоб втілити класні ідеї, знайдеш в Аврорі.

Як прикрасити оселю до Нового року 2024: кілька слів про тренди

Цього разу зустрічаємо Зеленого Дерев'яного Дракона. За китайським календарем він — провісник нової епохи. Міфічна істота вважається покровителем кардинальних змін, але зелений та дерево трохи стишують норов. А значить, новорічний інтер'єр має бути яскравим, але затишним. Новорічна гірлянда-штора на вікно й панчохи для солодощів обов'язкові! У розділі прикраси та декор вибери блискучу шторку для фотозони, аби створити святковий настрій.

Ось красиві тенденції в оформленні приміщення до свята:

  1. Головні кольори прийдешнього року — зелений, трав'яний, золотий, червоний. Замовляй натуралістичні штучні ялинки: темно-зелені, з шишками, імітацією снігу. Новорічні дерева інших кольорів нехай почекають до наступного сезону.
  2. Хіба буває дракон без полум'я? Аби прикрасити оселю, знадобиться освітлення для вечірок (LED-лампи, світлодіодні стрічки, гірлянди) та свічки (парафінові, воскові або найбезпечніші — на батарейках). Милі дрібнички для створення затишку, як от свічники, стануть в пригоді й на День святого Миколая, Різдво, День закоханих.
  3. Подбай про текстиль. Скатертини, рушники, пледи — усе має підпорядковуватися спільній концепції затишку й буяння кольорів.

Прикрасити оселю можна власноруч зробленим декором. Єдине правило — розкішний блиск. Не соромся дістати найгарніші новорічні іграшки. Буде нечесно, якщо цього року вони залишаться у коробках. На додачу до улюблених замов кульки формі симпатичного дракона або з намальованим символом року. Прикрасити дерев'яними фігурками, сніжинками та LED-зірками можна не тільки ялинку, а й вікно чи стіл. Про це і поговоримо далі.

Декор новорічного столу: сервірування як з картинки

Візьми на озброєння просту, але красиву ідею: вінок по центру столу. Західна традиція не тільки має глибоке коріння, а з року в рік стає все популярнішою. Щоб виготовити вінок, знадобляться живі гілки хвойних та евкаліпту, сухоцвіти, бавовна, сушені цитрусові, дрібний декор (намистини, сніжинки, мініатюрні фігурки тощо), проволока та клей-пістолет. Збери композицію заздалегідь, тоді новорічне сервірування столу не відніме багато часу. Перед «подачею» композиції, прикрась її гірляндою з жовтими лампочками (на стіл підійде на батарейках).

Подбай про деталі:

  • краща скатертина — біла або молочна, можна з дрібним тематичним декором (наприклад, золотою ниткою чи вишитими сніжинками);
  • поряд з кожною тарілкою поклади тканинну серветку, а щоб було красивіше — склади з неї фігурку, як у ресторанах;
  • посуд для сервірування — це і є новорічний декор на стіл. Тарілки, блюда під салати, келихи, менажниці, підставки для фруктів вибирай з урахуванням «дрес-коду свята» — нехай це буде зелене та червоне кухонне начиння, матеріали — скло, кераміка, метал, дерево;
  • не завадить кілька підсвічників, свічки можеш не запалювати, хай стоять для краси;
  • нехай не тільки у подарунках, а і на столі від початку будуть шоколад, цукерки, батончики — на випадок, якщо гостям потрібно терміново підкріпитися, а основна страва ще не подана.

Плануєш костюмовану вечірку? Замов карнавальний одяг та аксесуари. Якщо хтось з гостей одягнеться не «за протоколом» або завітає без попередження, зможеш видати йому необхідну атрибутику, як-от блискуча червона шапка.

Отже, сервірування новорічного столу поетапно:

  1. Стелиш найгарнішу скатертину.
  2. По центру новорічного столу кладеш вінок або ставиш букет із живих гілочок (уже відчуваєш цей запах?).
  3. Прикрашаєш композицію свічками (замість свічників використай святкові бокали) або тоненькою гірляндою на батарейках.
  4. Ставиш красиві тарілки й келихи відповідно до кількості гостей. Серветки складаєш фігурно або прикрашаєш новорічними дрібницями. Наприклад, кульками або гілочками. Хай це буде сувенір, який гості зможуть забрати з собою.
  5. Перед тим, як будеш зустрічати друзів, накрий новорічний стіл. Подбай, щоби гарячі страви не охололи, а закуски виглядали привабливо. Нові рецепти краще тестуй заздалегідь.

Створити особливий затишок допоможуть подарункові коробки та пакування. Постав кілька пакетів під ялинку і підпиши, подаруєш під бій курантів. Якщо хочеш обійтись без вінка, зроби букет з гілочок та живих квітів. Звісно, червоних або жовтих! Якщо стіл довгий, знадобиться кілька невеликих флористичних композицій. Тарілки з фруктами прикрась мішурою, у вазу без води опусти маленьку гірлянду на батарейках, і обов'язково замов святкові підставки під гаряче.

Дивись категорію новорічні товари, ідеї, як прикрасити стіл на Новий рік не змусять довго чекати!

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар