Яку ялинку поставити у маленькій кімнаті: корисні поради

Статті
27 Листопад 2023
1299
  1. Кімнатна ялинка: види
  2. Як прикрасити маленьку ялинку
  3. Ялинка: обов'язково зелена чи може бути іншого кольору

Власників великих квартир чи будинків не хвилює питання, де тримати новорічну ялинку в “не сезон”. Але над цим замислюються ті, кому потрібно економити кожний квадратний метр. Якщо ти не уявляєш собі свята без цієї красуні, можна придивитися до альтернативних варіантів. Наприклад, тебе може виручити фетрова ялинка на стіну — новорічний декор, який використовують не тільки в маленьких кімнатах, а й офісах, кав’ярнях та інших приміщеннях.

Сучасний виробник також пропонує ялинки різних видів, що дозволяє вибрати варіант, враховуючи розмір кімнати, фінансові можливості та побажання рідних, особливо дітей.

Кімнатна ялинка: види

Якщо ще декілька років вибирати було ні з чого (зазвичай пропонували живі та штучні ялинки) сьогодні асортимент новорічних красунь дуже розширився. Щоб тобі було простіше вибрати ялинку, ми розкажемо про декілька альтернативних варіантів. Щось можна купити, а щось зробити своїми силами.

Види ялинок:

  1. Досить нестандартний варіант — пів-ялинка. Може це тебе здивує, але в багатьох випадках це може бути ідеальним варіантом для маленької кімнати. Такі новорічні красуні кріплять до стіни або встановлюють в куті. Таким чином вдається зекономити місце та створити святковий настрій.
  2. Пласка ялинка. Вона може бути повішена на стіну або розміщена на столі чи полиці. Це дуже зручно для маленьких приміщень.
  3. Настінна ялинка. Цей варіант дозволяє створити свою унікальну новорічну прикрасу, яка не тільки займатиме мало місця, але й буде цікавим елементом декору.
  4. Каркасна ялинка. Це ще одна цікава модель, але, як зробити каркас для ялинки, буде залежати від тебе. Він може бути металевим або дерев’яним. В будь-якому випадку на нього потрібно буде нанизати пишний новорічний дощик чи інші іграшки. Цей тип ялинки також дуже зручний для маленьких кімнат, оскільки він має дуже компактні розміри.
  5. Новорічна ялинка-панно. Її можна виготовити з тканини чи текстилю та повісити на стіну. Гарно, святково та незвично.

Якщо тебе цікавить більш оригінальна маленька ялинка, зроби її з книжок. Для цього бажано взяти книги з зеленими обкладинками та викласти їх у формі дерева. Цей варіант буде ідеальним для тих, хто цінує нестандартний декор та любить експериментувати.

І ніхто не скасовував стандартний варіант — новорічна ялинка з гілок. Для цього достатньо купити декілька хвойних гілок і розмістити їх на стіні, починаючи з найменшої. Така красуня виглядає просто, а в кімнаті пахне лісом та зимою.

Тепер ти знаєш, як зробити ялинку без ялинки. Це завдання нескладне, особливо коли є так багато цікавих і оригінальних варіантів. А допоможуть тобі прикрасити свою оселю товари для свят, які можна вибрати в Аврорі.

Маленька декоративна ялинка: як прикрасити

Маленька новорічна ялинка буде гарною, якщо її прикрашати невеликими іграшками: віночками, гномами, рукавичками. Каркасні, настінні та пласкі моделі можна прикрасити паперовими янголами чи зірочками, зробленими дітьми. Такі прикраси не будуть перевантажувати новорічну красуню і не зроблять кімнату занадто завантаженою.

Складно уявити святкову атмосферу без вогників. Це можуть бути не тільки гірлянди, а й дерев’яні іграшки з підсвіткою — вони здатні придати інтер’єру магічної краси та ексклюзивності.

Також можна використовувати прикраси на ялинку наступної формі:

Якщо ти ще думаєш над тим, як гарно прикрасити маленьку ялинку, придивися до казкових героїв, зроблених зі спеціального скла, фетру, бусинок чи іншого матеріалу. Такі іграшки відрізняються стильним яскравим дизайном, вони подарують тобі максимум позитивних емоцій і наповнять кімнату святковим настроєм.

І не забувай про «сніг», який обов’язково повинен бути на новорічному дереві. Що ж це за свято без білих, пухнастих сніжинок…

А ти знав? Створити новорічне свято також допомагають штучні гілочки рослин з новорічним декором, розмістити які можна на столі, полиці чи підвіконні.

Ялинка: обов’язково зелена чи може бути іншого кольору

Думаєш, що ялинці пасує тільки натуральний зелений колір? А от і ні. Вона, наприклад, може бути чисто білою чи сріблястого відтінку. Це просто ідеальний варіант для створення святкового настрою в інтер'єрі твоєї кімнати.

А ще можна зробити новорічний декор будь-якого кольору. Якщо хочеш, розфарбуй дерев’яну чи паперову ялинку в червоний колір — вона буде символізувати кохання та радість; пастельні відтінки допоможуть створити атмосферу тепла та затишку. Також деревину взагалі можна не фарбувати. Всі запропоновані варіанти будуть чудовою альтернативою новорічній ялинці.

Як бачиш, навіть в маленькому приміщенні можна «поставити» новорічну красуню. І зовсім неважливо, буде вона живою, штучною чи у вигляді декору. Нехай твоя ялинка буде особливою, неповторною та подарує тобі новорічний настрій!

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар