Красивий та функціональний декор ванної кімнати

Статті
12 Лютий 2024
205
  1. Обов'язкова програма: аксесуари для ванної кімнати, що відповідають за комфорт
  2. Додати затишку: оригінальні рішення, щоб прикрасити ванну кімнату

Що робить санвузол справді зручним і затишним? Звісно, практичний і стильний декор для ванної кімнати. У приміщенні може бути найскромніший ремонт, але завдяки, здавалося б, дрібницям: килимкам, полицям, мильницям, стаканам, тримачам для рушників тощо — простір перетворюється на справжню зону відпочинку. Аксесуари не просто виконують своє пряме призначення, а й тішать око. Хочеш освіжити інтер’єр? Нумо вибирати декор!

Обов'язкова програма: аксесуари для ванної кімнати, що відповідають за комфорт

Аврора склала список найнеобхіднішого. Це речі, які полегшують щоденний побут, а заодно прикрашають приміщення. На господарських полицях мультимаркету або на нашому сайті шукай аксесуари для ванної кімнати:

  1. Текстиль. Хороший килимок — не просто деталь інтер'єру. Зазвичай підлога у ванній застелена плиткою, керамогранітом, каменем чи іншим вологостійким матеріалом. Покриття холодне, ставати на нього розпареними мокрими ногами не надто приємно. До того ж є ризик послизнутися. Щоб уникнути цього, використовуй тканинні чи ПВХ-килимки. Їх також можна стелити в саму ванну, коли там купається дитина. А масажні допоможуть розслабити ноги після робочого дня. Рушники — це хоч і не декор у ванну, але якщо вибрати колір, котрий гармонує з рештою аксесуарів, то естетика тільки виграє.
  2. Тримачі. Здавалося б, що тут думати? Хіба буде хтось розглядати тримач туалетного паперу? Але враховуй: якщо купити перший-ліпший, можна власноруч здешевити інтер'єр. З гачками для рушників те саме. Якщо вони металеві, варто простежити, щоб колір був однаковий для всіх елементів ванної. Коли дверна ручка, змішувачі, полиці одного відтінку (наприклад, під бронзу або срібло), вони виглядають, наче з картинки.
  3. Аксесуари для гігієнічних процедур і б'юті-рутини. Мильниці — не тільки підставка для шматка мила, а недорогий декор для ванни. Вони мають бути компактними й міцними, не займати багато місця, запобігати скупченню вологи. А головне — відповідати дизайну ванної кімнати. Для рідких засобів гігієни знадобляться дозатори для рідкого мила. Якщо пляшечки з шампунем, пінкою для вмивання надто строкаті чи завеликі, аби стояти на умивальнику чи сусідній полиці, замов кілька однакових дозаторів — буде красиво та зручно.
  4. Кошики, підставки та стакани у ванну кімнату. Перші допоможуть красиво зберігати одяг, що чекає на прання. Другі потрібні для зубних щіток, міжзубних йоржиків тощо. Класно, коли вони теж вписуються в інтер’єр.

Якщо будеш шукати місце для цих аксесуарів, зважай не тільки на вигляд ванної. Перш за все — ергономіка. Місце тримача рушників — біля джерела води, а туалетного паперу — завжди поруч з унітазом. Над умивальником — дзеркало, предмети догляду за обличчям, зубами, волоссям, руками. Місце шампунів, гелів для душу — поблизу ванни або в душовій кабінці, на спеціальних полицях чи широкому бордюрі.

Додати затишку: оригінальні рішення, щоб прикрасити ванну кімнату

Якщо купити згадані аксесуари однакових або близьких кольорів, простір вже виглядатиме гарно. Ти ж знаєш, строкатість — головний ворог затишку. Переходимо на наступний рівень, поговоримо про оригінальні ідеї для ванної кімнати. Відразу обмовимося: деякі з них можна реалізувати тільки в просторому приміщенні.

Чим та як прикрасити кімнату гігієни? Знадобляться:

  1. Кімнатні рослини. Так-так. Це красиво й практично: квіти в горщиках очищують повітря (запобігають утворенню плісняви) та сприяють релаксації (пам’ятаєш про властивості зеленого кольору?). У приміщення з вікном підійдуть фаленопсиси, ліани, монстери, драцени, хамедореї та інші тропічні рослини. Вони звикли до високої вологості й відсутності сонячного світла. Не забудь про вази, кашпо, горщики для квітів, вони мають перегукуватися з інтер’єром.
  2. Статуетки та фігурки. На підвіконні чи тумбі під умивальник, напевно, знайдеться місце, куди так і проситься якийсь витвір мистецтва. Це може бути навіть ефектний тримач для прикрас — на ньому зручно залишати дорогоцінності або біжутерію під час водних процедур.
  3. Свічки. Запалювати їх у ванній кімнаті — це вже класика. Вогонь заспокоює, допомагає розслабитися, відволікає від нав'язливих думок. Вибирай звичайні або ароматичні — це вже справа особистих уподобань.

Серед інших практичних ідей декору у ванну кімнату — дошка-столик. Завдяки цьому нехитрому пристосуванню можна поєднати процедури з чим завгодно — від читання до чаювання. Якщо ванна кімната простора, а пляшечки з косметикою стоять біля умивальника й до них не дотягнутися, буде зручно поставити необхідні речі на підставку.

І декілька вау-ідей на завершення. LED-підсвітка дзеркала зробить нанесення мейку приємнішим, інфрачервоний змішувач для умивальника сам увімкне й вимкне воду, а дзеркало з підігрівом не запотіє. І золоте правило: у маленькій ванній кімнаті багато декору не використаєш, тому грай на контрасті. Велику можна прикрасити чим завгодно, але потрібно все ретельно спланувати.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар