Огляд штучних ялинок: поради щодо вибору

Статті
12 Грудень 2023
491
  1. Головний символ свята: чому штучна ялинка краща за натуральну?
    1. А які ще переваги мають декоративні дерева?
  2. Створи святковий настрій — вибери кращу ялинку (стислий огляд популярних моделей)
  3. Мінігайд з вибору штучної ялинки: залишилось декілька кроків до відчуття справжнього свята

Тренд на розумне споживання торкнувся багатьох сфер життя, зимові свята – не виняток. Хочеш прикрасити оселю, офіс, вітрину магазину чи кафе, фоє громадського закладу? Значить, потрібні штучні ялинки! Святкові дерева бездоганні на вигляд: пишні, симетричні, хвоя не осипається — казка, інакше й не скажеш! А головне, одну й ту саму декорацію можна використовувати багато років поспіль. Сьогодні розповімо все про ялинки. Пропозицій багато, а значить, до вибору треба підходити відповідально.

Головний символ свята: чому штучна ялинка краща за натуральну?

Традиція зустрічати Різдво та Новий рік під ялиною — родом з Німеччини XVI століття. Збереглося повір'я: одного зимового вечора 1513 року Мартін Лютер був зачарований красою зоряного неба і ялинок під ним. Це нагадало йому про Вифлеємську зірку, що стала дороговказом для волхвів у Різдвяну ніч. Реформатор вирішив відтворити побачене: приніс в дім невелике деревце, поставив на стіл, прикрасив гілки свічками, а верхівку — зіркою. Згодом робити те саме у новорічну ніч стали в усій Європі. А близько 1600 року виготовили першу скляну ялинкову іграшку.

Час летів, новорічні традиції змінювалися. У XIX столітті (а за деякими даними раніше), ціле дерево стало розкішшю. Тож почали виготовляти перші багаторазові штучні ялинки з деревини. Матеріалу надавали форму конуса й фарбували в зелений колір. Для імітації голочок що тільки не використовували. Один із найекстравагантніших варіантів — гусине пір'я.

А от моделі, схожі на сучасні, почали виготовляти в Америці близько 100 років тому. Будеш сміятися: прорив здійснила компанія, що спеціалізувалася на товарах для прибирання. Прототипом лісової красуні став йоржик! Виробник пофарбував щетину зеленим — вийшла реалістична гілка з хвоєю. І це круто, бо не треба рубати ліси.

Сучасні якісні штучні ялинки українського виробництва на вигляд не відрізниш від натуральних. Хоча одна відмінність все-таки є: вони бездоганні! В природі рідко буває така ідеальна форма та густота голочок. Словом, для перфекціоніста — рай!

А які ще переваги мають декоративні дерева?

  • штучна новорічна ялинка збереже дім у чистоті, бо її голочки не осипаються за кілька тижнів;
  • зовнішній вигляд декорації буде незмінним роками, тоді як справжня лісова красуня стоїть від кількох днів до двох тижнів, отже тобі не доведеться щорічно витрачати гроші;
  • і високі, і маленькі штучні ялинки абсолютно безпечні для здоров'я, тоді як жива може викликати алергію (виявляється свербінням очей, частим чханням, утруднений диханням);
  • на відміну від деревини, сучасні матеріали не горять, лише плавляться, — тож навіть у випадку форс-мажору одразу почуєш характерний запах, а головне зможеш швидко ліквідувати неприємність.

Щобільше. Під корою живих дерев можуть зимувати личинки. У теплі вони пробуджуються — по квартирі чи офісу повзуть комашки. А от у ПВХ чи гумі жодної живності!

Словом, неважливо, коли тебе застане відчуття свята: 31 грудня чи посеред літа. Штучні ялинки засніжені створять ту саму зимову казку будь-де і будь-коли. Залишилось просто вибрати.

Створи святковий настрій — вибери кращу ялинку (стислий огляд популярних моделей)

Штучні дерева імітують різні хвойні: ялинку, сосну тощо. Та відмінності криються не лише у формі крони, кольорі голочок, висоті та діаметрі, наявності декору, а перш за все у матеріалах виготовлення. Ось що треба знати про найпопулярніші категорії товарів:

  • Штучні ялинки ПВХ. Це дуже поширений, а головне недорогий варіант. Принцип створення голочок нагадує виробництво новорічної мішури — дротяні нитки скручуються з тонкими смужками нарізаної із ПВХ-плівки «хвої». Основу обплітають коричневими стрічками, щоб надати дереву природного вигляду. На дотик голочки м'які, їх можна торкатися. Такі ялинки коштують дешевше за інші моделі, вони пухнасті, але імітують натуральну ялинку не зі 100% схожістю.
  • Ялинки штучні литі. Це дуже реалістичні декорації, тому вони коштують більше. Виробник виплавляє кожну гілочку з поліетилену в спеціальній пресформі. У результаті вироби максимально відповідають натуральним ялинкам. Основи литих моделей забарвлюють в коричневий колір. Штучна хвоя виходить дуже пружною, а головне, не колючою. Голочки можна розташувати під різним кутом щодо гілки — тобто імітувати будь-які породи дерев.

Часом обидва види хвої комбінують: ПВХ ближче до стовбура, щоб надати пишності — от такі штучні ялинки з шишками взагалі поза конкуренцією!

То яку модель новорічного дерева купити в інтернет-магазині? Ми підготували огляд литих штучних ялинок та виробів із плівки ПВХ (комбінованих). Вибір великий, ось що варто знати про моделі, попит на які найвищий:

  • Ялинки з плівки ПВХ та комбіновані. Головні новорічні декорації представлені в різних розмірах: 150 см (ідеально пасують в дитячу кімнату, також можна ставити на письмовий стіл чи тумбу біля ліжка), 180 см (високі дерева ставлять у просторих кімнатах), 200 см (оце вже свято так свято!). Якщо будеш ставити верхівку, зважай на висоту стелі. Кожна модель має свої особливості. Тут і недорогі варіанти насиченого зеленого кольору, і штучні ялинки засніжені, і з шишками чи намистинами. Дуже по-українськи виглядає ялинка з калиною — червоні ягоди, наш національний символ, красиво контрастують із темно-зеленими гілками.
  • Литі штучні ялинки. Ці моделі дорожчі, але повір: ефект того вартий. Здається, що ялинки литі засніжені — щойно з казкового лісу. Пишні, реалістичні, деякі з них оздоблені шишками, намистинами, калиною — саме те, що треба, коли за вікном немає справжнього снігу або він не такий красивий, як хотілося б. Ці новорічні декорації теж відрізняються висотою (крихітки 120 см, більшенькі 160 см) запросто зможеш вибрати таку, як тобі потрібно. Зверни увагу: чим більше дерево заввишки, тим більший у нього діаметр. Детальну інформацію шукай в описі товару (розділ «Характеристики»).

Усі штучні ялинки — з шишками, засніжені, класичні, — виготовлені в Україні. Отже, кожна покупка — це не лише запорука гарного настрою протягом зимових свят у наступні роки, а й підтримка вітчизняних виробників.

Кожну з зазначених ялинок ти можешь купити у нас на сайті.  А щоб шопінг був ще приємнішим, даруємо промокод  newyear зі знижкою 3% на найкращі ялинки (діє до 28.12). Нехай твій дім наповниться теплом та святковою атмосферою!

Мінігайд з вибору штучної ялинки: залишилось декілька кроків до відчуття справжнього свята

Давай по черзі. Звісно, можна просто відкрити онлайн-каталог на сторінці штучні ялинки. На екрані з’являться доступні товари, вибирай! Якщо підходиш до покупки раціонально, спочатку прочитаєш характеристики та відгуки, а вже потім додаси товар у кошик. Не можеш визначитися? В пораді стане наш мінігайд!

Зверни увагу! Не так давно було модно ставити кольорові ялинки ПВХ: білі, сріблясті, рожеві тощо. Тенденція швидкоплинна, тож не ризикуй. Таке рішення швидко набридне, а от реалістичний зелений колір тішить око в усі часи. Та й 2024-й — рік Зеленого Дракона, хіба можна ігнорувати цей відтінок?

Отже, давай перед покупкою складемо список бажань. Дай відповідь на питання:

  1. «Вау»-ефект або економія? Якщо тобі потрібне дерево, наче живе — купуй з литою хвоєю або комбінованою. Хочеш заощадити — з плівки ПВХ, вони теж гарні.
  2. Маленьке приміщення або просторе? Коли треба прикрасити кабінет, невелику кімнату або вітрину, цілком підійдуть штучні ялинки 1 метр. Такі моделі не займають багато місця, проте відмінно впораються із задачею створення святкового настрою. Якщо вільного місця багато, купуй високе дерево на підставці, у нього й діаметр більший.
  3. Класика або декор? Особливо красивими здаються ялинки литі засніжені, прикрашені шишками, ягідками, намистинами. Такі можна навіть особливо не прикрашати, достатньо вибрати одну гірлянду, кілька простих кульок або блискучих квіток. Класичні зелені декорації дають більше простору фантазії. Словом, це лише справа особистих уподобань.

Зверни увагу: якісні литі ялинки не осипаються. Ти можеш водити рукою по хвої туди-сюди, вона залишиться на місці. Плівка ПВХ через сильний механічний вплив може трішки осипатися.

Незалежно від того, на якій моделі зупиниш вибір: ялинці з шишками і калиною, темно-зеленій без прикрас, засніженій, — вона прослужить років 10, а то і більше. Уважно читай картку товару й дотримуйся наших порад.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар