5 лайфхаків для підтримання порядку в холодильнику

Статті
13 Травень 2024
311
  1. Товарне сусідство
  2. Використання контейнерів для залишків
  3. Порядок у холодильнику: регулярне прибирання
  4. Засоби для поглинання неприємних запахів
  5. Організація простору: порядок на поличках та дверцятах
  6. Порядок у холодильнику: замовляй корисні товари в Аврорі

Коли йдеться про підтримку порядку в холодильнику, насамперед спадають на думку правила зберігання харчових продуктів, яких рекомендують дотримуватися. Однак це далеко не всі нюанси, які треба враховувати. Ми підготували 5 лайфхаків, дотримуючись яких, вдасться підтримувати порядок у холодильнику, аби продукти зберігалися якомога довше.

Товарне сусідство

Купити якісні харчові продукти – це лише пів справи. Не менш важливо зберегти їхні властивості та смакові якості. І йдеться не тільки про комфорт, а й про безпеку споживання. Дуже важливо, щоб товарне сусідство харчових продуктів було правильним. Для цього необхідно дотримуватись таких рекомендацій:

  • охолоджені та заморожені продукти зберігати окремо;
  • не розміщувати на полицях поруч вологу та суху їжу;
  • розділяти харчові продукти, що вбирають та віддають запахи;
  • не зберігати готову їжу та сире м'ясо чи рибу поруч;
  • використовувати тару для розподілу овочів, фруктів, бакалії, гастрономії тощо.

Аби був порядок у холодильнику, не треба в ньому зберігати зайве. Наприклад, цибуля, часник, варення, хліб, оливкова олія, консерви, банани, екзотичні фрукти тощо не потребують особливого температурного режиму.

Після покупки не варто відкладати сортування продуктів. Їх необхідно якомога швидше покласти до холодильника. В іншому разі при тривалому перебуванні при кімнатній температурі термін придатності значно знижується. Отже, така їжа може зіпсуватися навіть раніше, ніж вказано на етикетці.

Використання контейнерів для залишків

Товарне сусідство – це базові правила зберігання продуктів. Однак у багатьох людей виникають питання щодо залишків готової їжі. Щоб не ризикувати своїм здоров’ям, необхідно:

  • купити спеціальні контейнери різного розміру;
  • наклеювати наліпки з датою фасування готової їжі та кінцевого терміну придатності;
  • герметично закривати ємність тощо.

Важливо купувати саме харчові контейнери з пластику чи скла. Вони не тільки практичні, а й безпечні.

Оскільки в холодильнику, крім готової їжі, зазвичай ще багато іншої продукції з магазинів, не рекомендується захаращувати його. Чим більше місця, тим краще циркулює повітря. Це, своєю чергою, суттєво впливає на свіжість продуктів.

Порядок у холодильнику: регулярне прибирання

Для уникнення неприємних запахів у цій побутовій техніці варто уникати зберігання занадто ароматних страв, овочів та ін. Також мінімум 1 раз на тиждень варто робити генеральне прибирання. Воно повинно включати:

  1. Перевірку термінів придатності.
  2. Переміщення продуктів, якщо порушене товарне сусідство в холодильнику.
  3. Вологе прибирання поличок із використанням спеціальних засобів.

Ущільнювач – найбільш забруднене місце в холодильнику. У ньому розповсюджуються цвіль та мікроби. Для догляду за ним достатньо використовувати мийний засіб для посуду або зубну пасту.

Також важливо періодично розморожувати холодильник, аби забезпечити його нормальну роботу.

Засоби для поглинання неприємних запахів

Ретельне прибирання не завжди допомагає підтримувати порядок у холодильнику. Неприємні запахи з’являються через неправильне товарне сусідство, зіпсовану їжу, незакриті контейнери тощо. Для їх уникнення можна використовувати такі засоби:

  • тандем соди та оцту. Змішавши їх по 1 ст. л. в 1 л води, достатньо протерти внутрішні поверхні 1 раз. Для того щоб неприємний запах не з’являвся знову, потрібно залишити невеличку ємність із содою на полиці в холодильнику;
  • лимон. Сік цього фрукту дозволяє позбутися неприємних запахів риби, м’яса, приправ, ліків та ін.;
  • нашатирний спирт. Його потрібно нанести на ватний диск та протерти поверхні. Оскільки речовина має різкий запах, холодильник треба ретельно провітрити, відкривши дверцята;
  • активоване вугілля. 20–30 подрібнених таблеток абсорбують навіть сильні запахи в будь-якій побутовій техніці.

Не варто забувати, що ущільнювач теж потребує обробки. Він виготовляється з матеріалу, який швидко поглинає запахи.

Організація простору: порядок на поличках та дверцятах

Використання різноманітних контейнерів – зручна та практична альтернатива звичним каструлям, які не можуть гарантувати герметичність та суттєво скорочують термін зберігання готової їжі. Різноманітні кошики-органайзери також допоможуть раціонально використовувати кожну поличку, дотримуючись правил товарного сусідства.

Хоча місця на дверцятах не так багато, на них зручно зберігати воду, соуси, яйця, соки тощо. Важливо не розміщати тут велику кількість пляшок, адже через надмірне навантаження техніка може вийти з ладу.

Порядок у холодильнику: замовляй корисні товари в Аврорі

Чистота на кухні – обов’язкова умова для всіх господарів. Щоб швидко навести порядок, витративши при цьому мінімум коштів, рекомендуємо ознайомитися з асортиментом товарів в інтернет-магазині Аврора. Для прибирання в холодильнику варто купити:

Вибирай найкращі товари за доступними цінами! Аврора допоможе навести порядок у будь-якому куточку оселі та зробить твоє життя комфортнішим та безпечнішим. Замовляй все необхідне прямо зараз, і зовсім скоро прибирання займатиме мінімум часу, а в домі пануватимуть тільки приємні аромати.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті