Як почистити килим будинку: лайфхаки, засоби для чищення

Статті
8 Листопад 2023
1370
  1. Які інструменти треба підготувати для роботи
  2. Засоби, які допоможуть видалити забруднення
  3. 5 хитрощів, які допоможуть тобі швидко почистити килим
    1. Оцет – дешевий, нетоксичний та безпечний засіб для чистки килимів
    2. Праска та рушник можуть замінити пароочисник
    3. Ніколи не три пляму
    4. Харчова сода та сіль – чудові освіжувачі
    5. Позбудься слідів від меблів за допомогою кубиків льоду
  4. Як довше зберегти килими чистими

Килими є прикрасою будинку. Але дуже часто вони не лише допомагають створити затишок у домі, але й спричинюють чимало клопоту. Вироби з ворсом швидко накопичують у собі пил та забруднення, а отже потребують ретельного регулярного прибирання. Хочеш робити впевнені кроки по м’якій поверхні килима, насолоджуватися його свіжістю, милуватися красою та яскравістю кольорів? Для цього зовсім не обов’язково ставати постійним клієнтом клінінгової служби. Аврора розповість тобі, як почистити килим в домашніх умовах, та допоможе зробити прибирання швидким, якісним та комфортним.

Які інструменти треба підготувати для роботи

Купувати спеціальне професійне обладнання для того, щоб прибрати м’яке покриття для підлоги, зовсім не обов’язково. Більшість інструментів для чистки килимів в домашніх умовах, які тобі знадобляться, вже є у твоєму домі:

  • пилосос – відмінно вбирає в себе крихти та сухі залишки;
  • розпилювач – допоможе рівномірно нанести мийний засіб на забруднену поверхню;
  • відро або таз – використовуються для вологого прибирання;
  • щітка для чищення з жорсткою нейлоновою щетиною – дозволить ретельно розчесати ворс;
  • старі рушники або ганчірки – знадобляться для чищення з парою;
  • відпарювач для одягу або праска – потрібні для видалення значних забруднень.

Готуєшся до прибирання, але в тебе немає чогось необхідного? Ти завжди знайдеш якісні товари в Аврорі за найкращими цінами.

Засоби, які допоможуть видалити забруднення

Звісно ж, крім інструментів, тобі потрібно знати, чим почистити килим в домашніх умовах. В Аврорі представлена група спеціальних засобів, які допоможуть впоратися з різними типами бруду. Краще купувати побутову хімію, що призначена спеціально для чищення килимів. Наприклад, VANISH Gold – дуже простий у використанні та безпечний засіб, що чудово видаляє плями та навіть непомітні забруднення. Інструкція, яку надає виробник, допоможе тобі швидко та правильно виконати всю домашню роботу.

Хочеш прибирати просто зараз, але під рукою не виявилося спеціального засобу? Його можна замінити багатьма різними альтернативами:

  • таблетка для посудомийної машини – універсальний рятівник. Розчини її у 2 л гарячої води та додай 2 ст. л. нашатирного спирту. В тебе повинно утворитися багато піни, але, якщо цього не сталося, можна додати трохи звичайного рідкого засобу для миття посуду;
  • пральний порошок – чудовий засіб для чищення килимів в домашніх умовах. Адже він справляється з забрудненням не лише одягу. Для роботи тобі знадобиться лише 2 ст. ложки порошку, який слід розчинити у 1 л теплої води. Піну, що утворилася, нанеси м'якими рухами, «вбиваючи» її у поверхню. Складні плями доведеться потерти щіткою ретельніше;
  • господарське мило – засіб, який завжди виручає. Щоб ним скористатися, потрібно створити мильний розчин, розчинивши стружку у теплій воді. Також ти можеш одразу придбати рідкий засіб, яким ще простіше користуватися. За допомогою губки розчин наносять на пляму та залишають висихати. Після цього достатньо пройтись по поверхні пилососом.

Почистити килим в домашніх умовах доволі просто, навіть якщо в тебе немає спеціального засобу для цього. Якісна побутова хімія з Аврори та трохи твоїх старань – і від плям не залишиться навіть сліду.

5 хитрощів, які допоможуть тобі швидко почистити килим

Коли потрібно швидко почистити килим, а під рукою немає спеціальних засобів, на допомогу приходять корисні лайфхаки.

Оцет – дешевий, нетоксичний та безпечний засіб для чистки килимів

Він є ефективним проти сторонніх запахів, плям, а також може використовуватися для загального очищення та відновлення кольору. Це один з тих «бабусиних» методів, про які не варто забувати. Проте для чищення поверхні таким способом пам’ятай про необхідність створення розчину оцту – його змішують з водою у пропорції 1:3. Також слід пам’ятати, що після використання килим потрібно сполоснути водою.

Праска та рушник можуть замінити пароочисник

Звичайна водяна пара – відмінний безхімічний спосіб видалити плями з килимів, яким варто скористатися, якщо потрібно почистити килим на підлозі. Коли на поверхню пролилася рідина, зачекай, поки вона висохне, та пропилосось це місце. Після цього оброби ділянку розчином оцту і залиш її на кілька хвилин. Далі тобі потрібно покласти на пляму рушник та ввімкнути праску у режим максимальної пари. Треба кілька хвилин водити по поверхні, а після цього дати килиму просохнути та ще раз пропилососити його.

Ніколи не три пляму

Тертя – майже інстинктивна поведінка, коли нам потрібно витерти пролиту рідину. Проте у випадку з килимом це працює проти тебе. Розтираючи пляму, ти лише зробиш її більшою. Краща альтернатива у такому випадку – промокання. Багаторазове натискання на одне місце допоможе ввібрати вологу в губку чи тканину. Важливий також напрямок промокання – потрібно рухатися від зовнішньої межі плями до центру, аби вона не поширювалася далі.

Харчова сода та сіль – чудові освіжувачі

Звісно ж, засоби з магазину мають чудовий аромат та дозволяють вибрати, чим саме буде пахнути у твоєму домі. Проте звичайна харчова сода або сіль – відмінна, безпечна та дешева альтернатива, коли треба освіжити ворсисту поверхню. Вони діють як поглинальний матеріал, який вбирає вологу та запахи з килимів. Просто посип тонкий шар харчової соди чи солі на килим і залиш принаймні на годину (краще на ніч) попрацювати. Після цього тобі потрібно скористатися пилососом, щоб видалити непотрібні залишки з килима.

Позбудься слідів від меблів за допомогою кубиків льоду

Пом'ятість після тривалого перебування на килимі важкого предмета може залишатися доволі довго. Розправити волокна допоможе волога: поклади на ділянку, що постраждала, звичайний лід з морозильної камери. Поступово він буде танути, а волокна килима ставатимуть більш еластичними. Це дозволить тобі легко розпушити прим’яту ділянку.

Як довше зберегти килими чистими

Це питання вирішується перш за все регулярним прибиранням. У місцях, якими щодня інтенсивно користуються, пилососити слід щоденно. Насамперед це стосується коридору та вітальні. Натомість у власній спальні можна доглядати за килимом двічі на тиждень. Проте більш серйозна та глибока чистка потрібна лише 1-2 рази на рік. Звісно ж, не варто чекати, якщо виріб забруднився. Виводити локальні плями слід одразу після їх появи. Для збереження килимів у домі у гарному стані рекомендується берегти їх від прямих сонячних променів. Вони часто є причиною вицвітання тканини.

Хочеш зменшити частоту прибирання? Помісти невеличкий килимок одразу під дверима та у місці, де зберігається взуття. Це дозволить акумулювати основну частину бруду, яка потрапляє до твоєї домівки. А вироби маленького розміру можна буде швидко витрусити та випрати у звичайній пральній машині.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті