Швабра для миття підлоги: як вибрати зручну і якісну

Статті
13 Вересень 2023
2346
  1. Які бувають швабри для підлоги? Мінігайд у поміч сучасній господині
  2. Найкращі швабри для миття підлоги: які моделі існують та чим вони відрізняються
  3. Як вибрати швабру з віджимом для різних видів підлоги
  4. Підсумуємо: за якими критеріями вибирати швабру для миття підлоги

Любиш, коли в оселі охайно та чисто? Маєш малих дітей і пухнастих домашніх улюбленців? Хтось із домашніх страждає на алергію? Отже, інструменти для прибирання — твої вірні помічники. Навіть якщо час від часу ти замовляєш клінінг або хтось допомагає поратися по господарству, у коморі обов'язково стоятимуть совок і щітка, вікномийка та швабра для миття підлоги. На щастя, сучасне приладдя зовсім не схоже на старе. Більше немає потреби порпатися в брудній воді й викручувати ганчірку руками. На такий випадок вигадали віджим.

Сьогодні ми поговоримо про те, які бувають швабри та як правильно ними користуватися, аби прибирання не завдало тобі занадто багато клопоту.

Швабри для підлоги - які бувають? Мінігайд у поміч сучасній господині

Перш ніж з'ясовувати особливості та переваги різних моделей і насадок, згадаємо про те, як часто треба мити підлогу у квартирі. Загальні рекомендації наступні:

  • оптимальний варіант — один раз на тиждень;
  • ідеальний — двічі на сім днів.

Деякі зони потребують частішого прибирання (наприклад, через день). Це кухня, санвузол, передпокій. Адже коли ти готуєш, на підлозі опиняються крихти та жир. У передпокої залишається бруд із вулиці. А в туалеті та ванній звичайного миття мильною водою недостатньо, обов'язково використовуй дезінфекційні засоби.

Діставати з комори швабри для підлоги доведеться ледь не кожного дня, якщо в домі малі діти. Поки вони повзають та граються на підлозі, чистота поверхонь дуже важлива. Те саме під час застуд, сезонних захворювань, алергій. Коли в приміщенні є хворий, помешкання має бути чистим, це полегшує самопочуття та прискорює одужання.

Якщо у квартирі живуть коти, собаки чи інші тварини, всюди залишається шерсть. Погодься, не надто приємно, коли вона липне до ніг, шкарпеток та одягу. Тут лише найкращою шваброю не обійтися, потрібні й інші господарські товари. Це щітки, рукавички, губки й серветки та багато іншого. Закордонні дослідники підрахували: якщо відмовитись від прибирання на тиждень (навіть у порожній оселі), на одному квадратному сантиметрі підлоги осяде близько шести тисяч пилових часточок. Неозброєним оком ще нічого не побачиш, але колонії бактерій будуть стрімко рости. Неприємний запах, пилові кліщі, комахи — ось із чим доведеться мати справу. Тож оголошуємо бій сміттю завчасно!

Найкращі швабри для миття підлоги: які моделі існують та чим вони відрізняються

Варто розібратися в усьому розмаїтті товарів для прибирання. Швабри бувають:

  1. Класичні. Старе, перевірене часом знаряддя у вигляді букви Т досі залишається популярним, проте в Аврорі такого не знайдеш. Чому? Бо сьогодні існують легші, зручніші моделі — ми пропонуємо саме їх. Якщо раніше для миття підлоги класичною шваброю потрібно було виділити окрему ганчірку (зізнавайся, зникали з шафи старі речі чоловіка?), а потім віджати та просушити її, то зараз усе значно простіше.
  2. З губчастою насадкою. До пластикової ручки кріпиться змінна насадка (губка). Конструкція не вимагає використовувати відро спеціальної форми, підійде будь-яке. Головна перевага полягає в тому, що руки взагалі не контактують із водою, для віджимання є спеціальний важіль. Миє будь-які поверхні, за винятком паркету й ламінату. Щоб уникнути подряпин, зверни увагу на інші моделі.
  3. Швабра з мотузковою насадкою. На відміну від попереднього варіанту підлогу миє не губка, а пучок мотузок — бавовняних або з поліестеру. Вони доволі довгі, тому зможеш якісно вимити навіть важкодоступні місця: у кутах, під меблями. Пропонуємо замовити спеціальну насадку на відро для механічного віджимання. Що стосується поверхонь, обмеження ті самі, як у попередньої моделі. Обережно, можливі розводи.
  4. Флаундер, або полотер. Ця модель згодиться практично для всіх поверхонь, у тому числі для вікон та іншого скла. Телескопічна ручка, плоска платформа знизу, чохол із м'яких матеріалів: бавовни, мікрофібри, поліестеру. Волокна можуть бути короткими або довгими — вибирай самостійно, які зручніші.
  5. Швабра з віджимом. Це вже цілий комплект, що складається з власне інструмента з тканинною насадкою та спеціального відра, у якому зручно віджимати. Жодних додаткових турбот!

Як бачиш, виробники пропонують найкращі швабри для миття підлоги. Ціни відрізняються, хоча загалом вони невисокі. Ти точно знайдеш найзручніший варіант.

Зверни увагу: мопи для миття підлоги бувають різні. У чому особливості насадок? Губки бездоганно видаляють пил та шерсть тварин, вбирають розлиту воду, але не віджимаються до абсолютно сухого стану, залишаються трохи вологими. Бавовна прибирає дрібне сміття та крихти, чудово переносить прання в машинці, єдиний недолік — на підлозі можуть залишатися ворсинки. Мікрофібра — універсальні мопи, які підходять для всіх поверхонь і прибирають будь-який бруд. Щоб підтримувати чистоту насадки, допустиме машинне прання на низьких температурах.

Як вибрати швабру з відром і віджимом для підлог різних видів

Щоб результат прибирання тебе задовольнив, варто врахувати конструктивні особливості не тільки інструменту, а й поверхні. У кожному конкретному випадку швабри з віджимом потрібні різні. Отже, до діла:

  • ламінат рекомендовано мити м'якою тканиною, найкраще підходить пластикове знаряддя з мікрофіброю;
  • паркет відмивається мотузковими швабрами з відром, насадка має бути добре віджатою;
  • лінолеум невибагливий, тому можеш сміливо мити його чим завгодно;
  • плитка так само добре переносить контакт із будь-якими мопами, головне — не послизнутись;
  • килимове покриття треба чистити інструментом із губкою, але її перед тим варто добренько віджати.

Бетонна підлога в офісах також витримає все, навіть миття ганчіркою. Та погодься, зручніша швабра з відром і віджимом. В Аврорі знайдеш інструменти для будь-якого підлогового покриття. Просто уважно читай інструкцію. З нашими порадами та відгуками покупців довго вибирати не доведеться.

Підсумуємо: за якими критеріями вибирати швабру для миття підлоги

Отже, тобі потрібне якісне знаряддя для прибирання, швабра для ламінату або іншої підлоги. Перевір вибраний товар на відповідність цим пунктам:

  1. Зручність. Додаємо сюди можливість механічного або автоматичного віджимання та обертання мопа — це значно спростить процес прибирання.
  2. Довжина ручки. Найкраща швабра — телескопічна, конструкція спрощує використання тим, хто має проблеми зі спиною, не може нахилятися (нічого не робити — теж).
  3. Товщина насадки. Якщо не плануєш пересувати меблі при кожному прибиранні, вибирай тонку.
  4. Матеріал швабри. Метали міцні, але можуть дряпати поверхню, тому безпрограшний варіант — пластик. Про варіанти матеріалів для мопів йшлося вище.

При виборі врахувати треба не дуже й багато. Дивись фото, читай описи, не забудь зазирнути у відгуки. Радимо брати комплект відро з шваброю, щоб і помити, і віджати. Тримай якісну швабру не тільки вдома, але й на дачі. Підтримувати чистоту потрібно всюди, а з Авророю це дуже просто! На сайті знайдеш безліч товарів від виробника за приємними цінами, у блозі — корисні поради.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті