Чим помити підлогу для дезінфекції: поради від Аврори

Статті
11 Березень 2024
414
  1. Чим помити підлогу: народні засоби
  2. Які ще дезінфекційні засоби для миття підлоги можна застосовувати
  3. Як ефективно та безпечно відмити забруднення

Хочеш очистити підлогу в кімнаті так, щоб позбутися шкідливих бактерій та отримати блискучу поверхню? У тебе вдома живе тварина або є малюк, який любить повзати? Читай поради від Аврори, чим мити підлогу, щоб досягти ідеальної чистоти й провести дезінфекцію.

Ти постійно користуєшся побутовою хімією для прибирання на кухні, у вітальні та інших кімнатах. Проте для видалення всіх шкідливих бактерій та досягнення ідеального блиску потрібно додавати спеціальні речовини. Дізнайся, що використовувати для миття, щоб отримати найкращий результат без пилу та розводів на поверхні.

Чим помити підлогу: народні засоби

Відмити до ідеальної чистоти – означає не просто позбутися видимих забруднень і пилу. Важливо проводити дезінфекцію поверхні за допомогою спеціальних розчинів, адже на покритті підлоги накопичується не тільки бруд, а й шкідливі бактерії. Вони можуть стати причиною алергії та поганого самопочуття.

Проводити дезінфекцію особливо необхідно, коли вдома є маленькі діти, – вони багато повзають, бігають, граються. Розбираючись, чим помити підлогу, чимало господарок не витрачають гроші на спеціальні засоби від відомих виробників. Відмити забруднення й позбутися неприємного запаху допоможуть:

  • розчин оцту. 200 грамів речовини потрібно додати до 4 літрів води. У тебе вийде рідина для миття підлоги, за допомогою якої вдасться провести знезараження. Проте пам’ятай, що оцет видаляє віск, тому такий розчин не можна використовувати на дерев’яній підлозі з покриттям;
  • яблучний оцет. Якщо звичайний, змішаний із водою, підходить тільки для вінілу, плитки або ламінату, то цей засіб універсальніший. За його допомогою вийде не тільки видалити всі плями, а й провести знезараження;
  • нашатирний спирт. Половину пляшки потрібно перемішати з 10 літрами води – можна й менше, проте в цьому разі необхідно правильно розрахувати пропорції. Саме такий розчин варто використовувати, щоб помити й позбутися неприємного запаху разом із забрудненнями.

У процесі тобі знадобляться інструменти для прибирання – швабра або ганчірка.

Які ще дезінфекційні засоби для миття підлоги можна застосовувати

Щоб створити універсальний розчин, використовуй 2 столові ложки соди, змішані з 5 літрами води, ця речовина пом’якшить рідину з-під крана (після неї може залишитися наліт). Крім того, тобі допоможуть такі дезінфікуючі засоби для миття підлоги:

  1. Ефірна олія. Достатньо підібрати ту, запах якої тобі найбільше подобається. Під час миття необхідно змішати 35 крапель ефірної олії з 5 літрами води, при цьому кількість можна змінювати залежно від бажаної інтенсивності аромату.
  2. Розчин з ополіскувача для білизни. Невелику кількість рідини змішай із водою, залишається тільки вимити підлогу. Поверхня довго зберігатиме блиск та приємний аромат.
  3. Оцет та дві ефірні олії. Саме цей спосіб найкраще підійде, якщо ти шукаєш, чим можна дезінфікувати підлогу й водночас отримати гарний запах. Тобі знадобляться ефірні олії чайного дерева та лаванди, 10 літрів води й 30 мл білого оцту.

У разі потреби можна приготувати домашній гель, його роблять шляхом поєднання декількох інгредієнтів. Процедура така:

  • натри на тертці половину шматка господарського мила;
  • додай отриману стружку до 1 літру води;
  • підігрій рідину на плиті, щоб мило повністю розчинилося й вийшла готова речовина для миття;
  • додай 3 столові ложки гірчиці в порошку та стільки ж харчової соди. Тепер тобі потрібно все перемішати.

Останній інгредієнт розчину – аміак, тобі знадобиться всього 4 столові ложки. Далі потрібно все змішати, накрити кришкою й лишити настоюватися на декілька годин. У результаті в тебе вийде паста, за допомогою якої зручно видаляти сильні забруднення з кахлю. Просто нанеси її на поверхню, залиш на 15 хвилин, а потім змий.

Ось іще способи, чим продезінфікувати підлогу:

  1. Найкращий спосіб – використовувати оцет або нашатирний спирт. Для дезінфекції підлоги потрібно отримати розчин: змішати 5 л води і 250 г оцту. Це вб'є мікроби на всіх поверхнях, які ти вимиєш цим засобом.
  2. Також можна зробити спиртовий розчин. На відро води тобі знадобиться 50 мл нашатирю. Обережно: більше нічого в розчин не додавай, не вдихай пари і обов’язково провітрюй потім приміщення. Це не тільки ефективно для миття поверхні, але і попередить появу тарганів.
  3. Використовуйте лужні концентрати. Серед цих засобів ти зможеш знайти такі, що підходять для кахлю, лінолеуму та інших стійких до подібних впливів покриттів. Саме лужні концентрати часто використовують клінінгові компанії.

За допомогою засобів, які завжди є в тебе вдома, зручно не тільки вимити підлогу з різних матеріалів, а й провести знезараження. Це особливо актуально для родин із маленькими дітьми або домашніми тваринами.

Як ефективно та безпечно відмити забруднення

Не забувай про те, що деякі засоби можуть виявитися занадто агресивними для твоїх рук. Розбираючись, чим продезінфікувати підлогу у квартирі, використовуй гумові рукавички, щоб захистити свою шкіру від небажаних реакцій. Працюючи з лужними концентратами, одягай маску та окуляри – це допоможе уникнути проблем із зором.

Готуючи розчин для миття підлоги, точно дотримуйся вказаних пропорцій. Якщо на пакуванні побутової хімії написано, що її не можна змішувати з іншими засобами, цього точно не варто робити. Придбати необхідні розчини та інвентар зручно в інтернет-магазині Аврора з доставкою до однієї з торгових точок у Чернівцях, Харкові, Тернополі та інших містах України або до відділень служб-перевізників.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті