Гель для прання, капсули чи порошок: що відмиває краще?

Статті
3 Жовтень 2023
801
  1. Порошок для прання
  2. Гелі та рідкі засоби для прання
  3. Пральні засоби у капсулах
  4. Висновки

Досі сумніваєшся при виборі кращого прального засобу? Не відчуваєш різниці між капсулами, гелями та звичайними сипучими порошками? З аналогічними проблемами стикається більшість людей, адже корисної інформації про різні типи засобів насправді мало. До того ж побутова хімія та господарські товари, які знаходяться у постійному вжитку, здаються нам зрозумілими, а відмінності між ними – несуттєвими.

У цій статті ми дослідимо різні типи засобів для прання, щоб кожен клієнт Аврори дізнався, чим краще прати речі, міг впевнено робити покупки та вибирати найкраще для власного одягу.

Порошок для прання

Ця категорія засобів відрізняється високою ефективністю внаслідок підвищеного рівня pH. Гранули порошку містять високу концентрацію поверхнево-активних речовин, тому дозування зазвичай невелике.

До головних переваг сипучих засобів належать:

  • широкий асортимент – порошки виготовляють для різних категорій споживачів, у тому числі для людей з алергією та маленьких дітей, також можна придбати продукт, що призначений для певного способу прання;
  • великий термін придатності – дозволяє купувати великі пакування та додатково заощаджувати;
  • здатність справлятися навіть з сильними забрудненнями – порошок підходить для прання робочого та спортивного одягу.

Виробники рекомендують регулювати кількість засобу, що використовується, в залежності від ступеня забруднення речей. На етикетці зазвичай зазначаються оптимальне дозування та температура води в пральній машині. Невисока вартість виробництва сухих пральних засобів дозволяє виробникам всіляко вдосконалювати їх склад, наприклад, виготовляти екотовари, додавати компоненти для збереження кольорів, пом’якшення води тощо.

А як щодо мінусів? На жаль, порошки не є ідеальними. Вони вимагають зберігання відкритого пакування у сухості, бо можуть утворювати грудки через підвищену вологість повітря. У холодній воді порошкові засоби розчиняються повільно, тому у випадку швидкого прання інколи на речах залишаються білі сліди.

Що вигідніше, гель для прання або порошок? Сипучий засіб допоможе тобі більше заощадити. Він є більш економічним, якщо порівнювати ціни на різні типи продукції того самого виробника, а також легшим за вагою, тому витрачається повільніше.

Гелі та рідкі засоби для прання

Чудово розчиняються навіть у холодній воді. Цей тип очисників також здатний краще справлятися з масляними та жирними плямами. До головних переваг гелів належать:

  • широкий асортимент продукції. За потреби ти легко знайдеш пральний засіб для конкретного типу тканини, наприклад, вовни, кашеміру чи шовку;
  • зручне дозування – більшість виробників рекомендує використовувати для цього ковпачок засобу із нанесеною на нього мірною шкалою;
  • можливість точкової обробки речей – використовувати додатковий продукт не знадобиться;
  • універсальність – гель підходить як для машинного, так і для ручного прання;
  • захист кольору – рідкі засоби зазвичай діють більш делікатно та не містять агресивних речовин;
  • повне видалення з поверхні тканини – між волокнами не залишається частинок гелю, а на речах не утворюються білі сліди;
  • невибагливість до умов зберігання – засоби не страждають від вологого повітря, до того ж пляшка герметично закривається.

Гелі здаються вдалим вибором, проте на практиці часто їх заливають відразу до відсіку пральної машини, ігноруючи рекомендації виробника щодо дозування. Якщо кожного разу використовувати надто багато гелю, то це призведе до накопичення надлишку нерозчиненого засобу та появи неприємного запаху.

Що краще, порошок або гель для прання? Знаючи переваги та недоліки кожного з засобів, варто спробувати обидві альтернативи та зробити висновок з власного досвіду.

Пральні засоби у капсулах

Є найсучаснішим та найзручнішим варіантом, але й водночас ціна кожного прання (якщо порівнювати капсули з іншими різновидами побутової хімії) є найвищою. До головних переваг належать:

  • відсутність потреби у дозуванні. На кожне прання потрібно використовувати одну капсулу;
  • простота підтримання порядку у ванній. Коробка з капсулами невелика, тому легко поміститься до будь-якої шафи чи шухляди;
  • ефективність прання. Завдяки високій концентрації активних речовин невеликого вмісту капсули достатньо для видалення забруднень.

Якщо для тебе зручність використання засобу має першочергове значення, можеш сміливо вибирати такі засоби. Проте тобі корисно буде дізнатися і про недоліки капсул. Наприклад, їх вміст не можна поділити навпіл. Тому, навіть коли кількість речей до прання невелика, доведеться використовувати цілу капсулу. Для попередньої обробки застарілих плям або замочування цей засіб також не призначений.

Якщо ти вибираєш між капсулами для прання або порошком, оптимальним рішенням буде купити невелике пакування кожного з засобів. Це дозволить виводити різні типи плям та справлятися з серйозними забрудненнями. Водночас щоденне прання буде комфортним.

Висновки

Тож, який тип засобів для прання білизни та повсякденних речей є найкращим? Відповідь залежить від потреб та переваг кожного. Наприклад, порошок буде коштувати дешевше у порівнянні з аналогічними засобами того ж самого виробника. Якість прання речей не постраждає від такої економії. З іншого боку, рідкі засоби – відмінний варіант для точкової обробки речей. Їх дуже зручно дозувати та можна використовувати навіть у холодній воді – ефективність від цього не знизиться. Капсули – найзручніший варіант, що не вимагає жодних зусиль для правильного використання.

Форма випуску прального засобу впливає на ефективність прання за конкретних умов. Проте враховувати лише її у момент покупки недостатньо. Варто також звертати увагу на склад та призначення конкретного продукту. Він може підходити саме для білих, чорних, кольорових речей або певного типу тканини. Враховуй, що алергічні реакції може викликати пральний засіб будь-якого типу. Тому за наявності особливих потреб вибирай безпечну побутову хімію. Пам’ятай, що ефективність прального засобу, незалежно від того, що ти вибираєш – гель для прання або порошок, буде залежати від його якості. Не купуй підробки – замовляй оригінальну побутову хімію від виробників в Аврорі.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті