Як доглядати за довгою шерстю собак та кішок?

Статті
20 Лютий 2024
159
  1. Правила догляду за кішкою та собакою: секрети ідеальної шерсті
  2. Як вичісувати кота чи собаку
  3. Правила догляду за собакою та кішкою: період линяння
  4. Домашній догляд: шампунь та кондиціонер
  5. Базові товари для догляду за шерстю чотирилапих

Довгошерсті собаки та кішки завжди привертають увагу своєю красою. Однак, щоб вони мали гарний вигляд, їм потрібен регулярний догляд. Структура шерсті у різних порід відрізняється. Саме тому важливо знати, як доглядати за собакою та кішкою. Важливо не тільки проявляти турботу, а й не нашкодити тваринкам та уникнути появи ковтунів на шерсті.

Правила догляду за кішкою та собакою: секрети ідеальної шерсті

Гоління «під нуль» – занадто кардинальне рішення для господарів, які хочуть позбутись ковтунів у домашніх улюбленців. Це порушує теплообмін та виглядає неестетично.

З проблемою появи ковтунів стикаються близько 40% власників тварин із довгою шерстю.

Краще уникнути таких ситуацій, використовуючи прості поради. Чим довша шерсть у кішки чи собаки, тим ретельнішим має бути догляд за твариною. Він має включати:

  1. Купання.
  2. Вичісування.
  3. Стрижку або тримінг.

Ці прості правила догляду за котом і собакою ефективні та безпечні. Однак варто знати особливості кожного з цих процесів, аби не зашкодити пухнастикам.

Як вичісувати кота чи собаку

Чим довшу шерсть має домашній улюбленець, тим більше часу необхідно витрачати на догляд. Власникам пухнастих собак та кішок рекомендується вичісувати їх мінімум 3 рази на тиждень. Для цього потрібно використовувати спеціальну щітку.

Перед доглядом важливо зволожити шерсть. Можна застосовувати як воду, так і спеціальні спреї.

Далі необхідно м’якими рухами починати розчісування в напрямку від голови до хвоста. Важливо, щоб ця процедура не викликала дискомфорту у чотирилапого улюбленця.

Крім того, що вичісування запобігає появі ковтунів, така процедура також допомагає:

  • покращити роботу ШКТ;
  • позбутись зайвої шерсті;
  • мінімізувати накопичення відмерлих волосків.

Якщо регулярно вичісувати кота чи собаку, можна помітити, що стан шкіри з часом покращується, оскільки вона починає «дихати».

Правила догляду за собакою та кішкою: період линяння

Уникнути розповсюдження шерсті по всьому будинку, якщо в ньому живе хоча б один чотирилапий улюбленець, практично неможливо. Однак зменшити її кількість все ж реально.

У період линяння коти та собаки потребують ретельнішого догляду та щоденного вичісування. Для цього варто використовувати декілька різних щіток, які підходять конкретній тварині (металеві та силіконові). Для довгошерстих собак варто купити гребінець.

Також чималий попит мають силіконові щітки, які одягаються на руку. З їх допомогою можна не тільки видалити підшерстя, а й гарно промасажувати шкіру домашнього улюбленця. Зазвичай така процедура дуже подобається тваринам.

Щоб період линяння чотирилапого не став пеклом для господаря, крім догляду за шерстю, необхідно забезпечити улюбленцю збалансоване харчування. Можна побалувати його корисними ласощами.

Домашній догляд: шампунь та кондиціонер

Багато людей вважають, що довгу шерсть чотирилапих улюбленців можна гарно вимити, використовуючи засоби для волосся, які призначені для людей. Однак для догляду за тваринами варто купувати спеціальні шампуні з розділу «Зоотовари».

Шкіра собак та кішок значно відрізняється від людської, особливо рівнем pH. Тому гігієна та догляд мають відповідати їхнім потребам.

Для купання кішок і собак необхідно придбати:

  • шампунь. При чому ці засоби для короткошерстих і довгошерстих кішок та собак відрізняються. Тому перед покупкою варто звертати увагу на інформацію, яка вказана на етикетці. Кішки та собаки з довгою шерстю потребують не тільки миття, а й зволоження покрову. Саме цю функцію виконує шампунь;
  • кондиціонер. Він робить шерсть гладкою, що значно спрощує процес вичісування та допомагає запобігти появі ковтунів.

Спеціальні засоби для догляду значно покращують стан шерсті тварин. Господарі чотирилапих улюбленців, які хоч раз спробували, як вичісувати кота чи собаку, якого купали, використовуючи спеціальний шампунь та кондиціонер, навряд чи відмовляться від їх подальшого застосування, оскільки різниця дуже суттєва.

Базові товари для догляду за шерстю чотирилапих

Асортимент товарів для тварин доволі великий, однак кожному господареві варто купити хоча б основні з них, які допоможуть улюбленцям бути здоровими та гарними.

Вичісування, купання та запобігання утворенню ковтунів – ключові правила догляду за собакою та кішкою, які мають довгу шерсть.

Саме тому в арсеналі кожного турботливого господаря мають бути:

  • шампунь для тварин. Його варто вибирати, враховуючи потреби кішки чи собаки. Варто зазначити, що для тварин із білою шерстю застосовуються окремі шампуні. Є універсальні засоби для кішок та собак. Для цуценят та кошенят необхідно купувати спеціальні шампуні, які відрізняються від тих, які призначені для дорослих тварин;
  • кондиціонер. Використовуючи його, вичісувати чотирилапого друга стане значно легше. Головне – вибирати спеціалізовані засоби, які не шкодять кішкам чи собакам;
  • щітки. Їх варто купувати в кількості як мінімум 2 штук. Металеві гребінці чудово розплутують ковтуни, тоді як густіші щітки вичісують підшерстя.

Також є додаткові засоби для догляду. Наприклад, перед тим як вичісувати собаку чи кішку з довгою шерстю, грумери рекомендують наносити спеціальні спреї. Вони прискорюють розплутування ковтунів. Також спреї роблять шерсть блискучою та шовковистою.

Догляд за домашніми улюбленцями потребує затрат. Однак можна значно заощадити, купуючи якісні та недорогі засоби в інтернет-магазині Аврора. В асортименті представлені аксесуари та товари для догляду за тваринами різного віку. Це щітки для собак та кішок, шампуні для кошенят та цуценят, інші зоотовари, такі як збалансований корм, гігієнічний наповнювач, іграшки, смаколики тощо. Використовуючи їх, вдасться порадувати улюбленців та забезпечити чудовий догляд за чотирилапими друзями.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар