Який лежак для собаки краще вибрати — 4 ключові моменти

Статті
16 Травень 2024
192
  1. Чому покупка лежака для собаки важлива?
  2. Як вибрати собаче ліжко за розміром?
  3. З яких матеріалів повинна бути виготовлена лежанка?
  4. Яка форма та дизайн лежанки найкращі?
  5. Як вибрати лежак для собак, що буде безпечним для тварини?
  6. Коли потрібно замінити ліжко собаці

В середньому здоровий собака спить 12-14 годин на добу, а щеня – навіть до 20 годин. Під час відпочинку домашнього улюбленця краще не турбувати, даючи йому можливість повністю відновити сили. Чи це насправді можливо, якщо вихованець приліг на дивані, де зазвичай проводить час вся родина, або розтягнувся на килимку біля дверей, через які ви постійно ходите? Купити окреме спальне місце для собаки – чудова ініціатива, яка буде корисною для тебе та твого пухнастого друга. Ця стаття навчить тебе правильно вибирати лежак та розкаже про головні критерії вдалої покупки.

Чому покупка лежака для собаки важлива?

Деяким господарям подобається, коли домашній улюбленець заскакує у ліжко та моститься, щоб спати поряд. Проте це може бути незручно, якщо твій пухнастик великої породи або часто перевертається вночі. Покупка окремого ліжечка для собаки вирішує одразу декілька проблем:

  • комфорт. Лежак чудово захищає вихованця від холоду підлоги та є зручним для тварини. Власне місце завжди доступне для відпочинку. Воно дарує собаці відчуття безпеки, затишку та спокою, а також допомагає у вихованні, оскільки пухнастик вчиться розуміти, де йому можна лягати або сидіти;
  • здоров’я. Лежак для собак створений з урахуванням анатомічних особливостей тварини. Він сприяє правильному розподілу ваги та запобігає розвитку тиску на суглоби і хребет;
  • гігієна. Якщо вихованець щоразу повертатиметься для відпочинку на одне й те саме місце, тобі буде простіше доглядати за килимами та м’якими меблями – на них буде накопичуватися менше шерсті. А невеличке за розміром собаче ліжечко можна швидко випрати у машинці.

Отже, власне спальне місце для собачки допоможе підтримувати порядок у домі та забезпечить найбільш комфортні умови для проживання на одній території з домашнім улюбленцем.

Як вибрати собаче ліжко за розміром?

Лежак для собаки повинен бути достатньо великим, щоб вихованець міг лежати на ньому в природному положенні. Потрібно врахувати декілька аспектів:

  • розміри хвостатика. Виміряй собаку від носа до хвоста, щоб визначити, яке саме ліжко потрібне;
  • врахуй звички сну вихованця. Якщо він любить розтягнутися, вибирай модель більшого розміру. І навпаки: для тварин, що згортаються клубочком, можна купити виріб менше;
  • розглянь різні типи ліжок. Наприклад, деякі з них мають бортики, що може сподобатися вихованцю, який любить відпочивати, спираючись на щось. Закриті моделі, що нагадують будку, забезпечать відчуття захищеності.

Зверни увагу, що краще купити трохи більшу лежанку для собаки, ніж меншу. Надлишок вільного простору не буде використовуватися. Натомість тіснота може зробити ліжечко незручним та змусить вихованця шукати інше місце для відпочинку.

З яких матеріалів повинна бути виготовлена лежанка?

Найкращу пораду щодо того, який матеріал вибрати для ліжка, ти можеш отримати, спостерігаючи за своїм вихованцем. Він погано пересувається чи має дисплазію кульшового суглоба? Він старий чи молодий? У нього багато хутра чи мало? Як зазвичай пес любить спати? Цуценя жує все, що потрапляє на очі?

Пухнасті лежанки можуть бути кращим вибором для молодих або малих за розмірами собак, а плюшеві моделі здатні зігріти маленького короткошерстого вихованця. Натомість пухнастики з великим підшерстям зазвичай страждають від жари. Тому для них кращим вибором стане модель з тканини, що дихає. Якщо ж твій вихованець належить до масивних порід, зверни увагу на здатність виробу підтримувати велику вагу.

Вирішуючи, який лежак для собаки вибрати, врахуй також складність прибирання, адже рано чи пізно доведеться зайнятися його чисткою. Саме тому краще купити модель з міцної тканини, яку можна прати у машинці, або звернути увагу на наявність знімного чохла. Гідним варіантом можуть стати поліестер, фліс, мікрофібра, з яких легко видаляється бруд. Серед натуральних тканин можна розглянути бавовну та бамбук.

Матеріал наповнення собачого ліжечка значною мірою впливає на його вартість. Проте купівля ортопедичних виробів у деяких випадках – не просто примха. Вони дійсно можуть бути рекомендовані для покращення здоров’я тварин з порушеннями опорно-рухового апарату. Латекс або піна з ефектом пам’яті – також бажані наповнювачі ліжок для літніх особин.

Яка форма та дизайн лежанки найкращі?

Стильне ліжко для домашнього улюбленця завжди привертатиме увагу. Однак пам’ятай, що воно повинно насамперед бути зручним для вихованця:

  • прямокутні та овальні конструкції є найбільш розповсюдженими. Вони забезпечують достатньо місця для розтягнення улюбленця та сну клубочком;
  • ліжка з бортиками надають додаткової підтримки і забезпечують відчуття безпеки для собаки;
  • закриті лежанки допоможуть зігріти та захистити від будь-яких протягів. Такі моделі здатні стати справжнім прихистком сором’язливого домашнього улюбленця, якому потрібні усамітнення та приватність. Подібні на нори лежаки дуже подобаються собакам, які полюбляють рити, наприклад, таксам та тер’єрам.

При виборі форми ліжечка слід звертати увагу не лише на спосіб відпочинку улюбленця, але також враховувати його вік. Зокрема моделі з високими бортами небажані для літніх пухнастиків, яким може бути важко забратися у таке спальне місце.

Як вибрати лежак для собак, що буде безпечним для тварини?

Безпека хвостатика завжди повинна бути на першому місці. Тому перед тим, як прийняти остаточне рішення щодо купівлі тієї чи іншої моделі ліжка для нього, обов’язково врахуй:

  • наявність алергії у тварини. Якщо організм твого песика чутливий, краще придбати ліжечко з натуральних матеріалів, з яких легко видаляти пил;
  • звичку собаки гризти. Деякі вихованці не можуть впоратися з природними інстинктами та здатні нищити навіть власний лежак. Якщо твій якраз такий, вибирай модель без дрібних елементів, які тварина може проковтнути. Також розглянь можливість покупки виробу з міцним чохлом;
  • здатність виробу до ковзання. Якщо ліжко буде розташоване на слизькій плитці чи гладкому ламінаті, цей критерій набуває особливого значення. Необережний улюбленець може травмуватися, заскакуючи на лежанку.

Обов’язково заздалегідь сплануй місце розташування ліжечка для собаки. Воно не повинно перешкоджати руху в будинку та має забезпечувати затишок і тепло песику. Переконайся в тому, що у вибраному тобою місці достатньо простору для розташування вибраної моделі.

Коли потрібно замінити ліжко собаці

Навіть найбільш надійні та міцні зоотовари не є вічними. Термін використання кожного виробу залежить від його якості, правильності догляду та ставлення домашньої тварини до речі. Здебільшого купувати нове м’яке місце доводиться кожні 1-5 років. Про таку необхідність сигналізують пошкодження, розриви та дірки на тканині, а також втрата форми.

З Авророю тобі не доведеться відкладати важливі покупки. Адже тут можна недорого купити необхідні зоотовари онлайн. Подаруй улюбленцю комфорт та безпеку, замовивши якісні лежанки з інтернет-магазину Аврора.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар