Як якісно прибирати вдома, коли є тварина

Статті
10 Жовтень 2023
306
  1. Основні правила прибирання квартири
  2. Як позбутися шерсті при прибиранні: універсальні правила
  3. Що допоможе ефективно прибирати вдома
  4. Що знадобиться, щоб прибирати вдома

Постійно збираєш клубки шерсті по квартирі від котика або собаки? Кожному власнику відома ця проблема, як і той факт, що за наявності тварини в будинку від бруду слід позбавлятися ретельніше. Читай поради Аврори, як якісно прибирати вдома, щоб спільний побут з улюбленцем не передбачав складнощів.

Для постійної підтримки чистоти тобі знадобляться господарські товари, інвентар та побутова хімія. Прибирання в будинку або квартирі, де живе тварина, має бути ретельнішим та регулярним. Це стосується усіх кімнат, включаючи ті, де улюбленець буває не дуже часто. Регулярне вологе миття забезпечить здоров’я та комфорт усім, у тому числі домашнім тваринам.

Основні правила прибирання квартири

Навіть якщо твій котик суто домашній і ти не ходиш з ним на прогулянку, це не означає, що він абсолютно чистий. Навіть виховані й привчені до лотка тварини мітять територію, наприклад, слиною. У кімнатній температурі ця речовина є сприятливим середовищем для розмноження бактерій у приміщенні. Окрім плям, власникам домашніх улюбленців доводиться боротися з неприємним запахом.

Правила прибирання квартири передбачають обов’язково:

  • миття підлоги. Знадобиться після обробки кімнати пилососом, адже непомітні для очей частинки пилу й шерсті можуть лишитися на поверхні. Пройдися шваброю по меблях чи іншому текстилю – ворсинки скочуються у грудочки й ти зможеш прибрати їх рукою;
  • проведення дезінфекції. Навіть у домашніх котів та собак час від часу з’являються блохи. Важливо не просто проводити обробку й профілактику, а й прибирати так, щоб вони не залишалися у будинку;
  • прання підстилки, на якій спить улюбленець. Для цього підходить тільки гіпоалергенна, делікатна побутова хімія. Використовуй безфосфатні засоби для видалення плям або порошки для дитячих речей.

Вологе прибирання обов’язково комбінується з сухим. Для підтримки чистоти тобі знадобиться спеціальний інвентар – швабри з насадками, відра, щітки. Для боротьби з неприємним запахом використовуй освіжувачі повітря. Придбати будь-який з них дуже просто на сайті Аврори – попередньо визнач, який аромат подобається тобі більше.

Якщо у тебе вдома живе пташка або щур, не забувай ретельно мити клітку. Так само доведеться обробляти підлогу пилососом, проводити вологе прибирання, щоб позбутися пір’я чи залишків корму. Мешканці тераріумів – зокрема, ящірки, черепахи – не так сильно забруднюють свої будиночки, проте регулярне миття житла для них теж важливе.

Як позбутися шерсті при прибиранні: універсальні правила

Це одне з головних питань, яке виникає у власника тварини. Якщо бруду, який потрапляє до будинку або квартири з лапами, вдається позбутися за допомогою інвентарю та засобів для миття і чищення, то з шерстю складніше. Вона часто збивається у великі клубки, накопичується у кутках та за меблями, тобто там, куди складніше дістатися.

Корисні поради від Аврори, як позбутися шерсті тварин при прибиранні:

  1. Вичісуй свого вихованця регулярно, бажано щодня. Використовуй для цього спеціальну щітку, щоб йому було комфортно та приємно.
  2. Не ігноруй очищення лежанки від шерсті. Роби це раз на два-три дні за допомогою губки або щітки. Таким способом можна позбутися ворсинок, що залишилися на м’яких меблях.
  3. Одягай гумові рукавички в процесі прибирання. Матеріал, з якого вони зроблені, електризується, тому добре притягує до себе ворсинки, що лишилися на поверхні. Скористайся господарським приладдям – наприклад, серветкою – щоб просто зняти та викинути їх.
  4. Прибирай шерсть із важкодоступних місць. Це дуже зручно зробити за допомогою звичайного скотчу.

Не забувай регулярно провітрювати приміщення, в якому знаходиться тварина. За відсутності регулярного припливу свіжого повітря накопичення пилу та шерсті можуть стати причиною алергії.

Що допоможе ефективно прибирати вдома

Якщо у тебе є собака, ти ходиш гуляти з ним щодня, навіть у погану погоду. Домашні улюбленці не носять взуття, тому бруд, як сухий, так і вологий, разом із лапами потрапляє у приміщення. Кількість його може бути великою, тому прибирати вдома доведеться ще ретельніше. Полегшити повсякденну задачу з догляду за квартирою або будинком допоможуть такі заходи:

  • миття лап. Якщо забруднення невеликі, просто витри їх мокрим рушником, коли ви повертаєтеся додому. Коли погода волога та брудна, доведеться мити собаку або кота у ванній;
  • килимок на вході. Поклади його, щоб не нести забруднення у коридор та далі. Для чищення використовуй спеціальні засоби для підлоги та килимів;
  • комбінезон для тварини. Одягай його, щоб уберегти шерсть від зайвого бруду, який накопичуватиметься під час прогулянки.

Для миття тварини використовуй не звичайні, а спеціальні шампуні. Вони не тільки ефективно видаляють навіть дрібні частки пилу, але й забезпечують профілактику проти паразитів та мають приємний аромат.

Що знадобиться, щоб прибирати вдома

Використовуй тільки екологічну побутову хімію. Частки аміаку, ацетону або хлору можуть потрапити на шерсть чи слизову оболонку тварини. Це часто призводить до алергії чи навіть отруєння, особливо якщо твоя кішка або собака їсть тільки з власної миски. Знадобиться також спеціальна щітка для збирання шерсті, адже вона має подобатися твоєму улюбленцю й дарувати задоволення під час вичісування.

Тільки якісна побутова хімія та господарський інвентар продаються в інтернет-магазині Аврора. Тут ти зможеш вибрати все необхідне для підтримки чистоти вдома та догляду за твариною. Вибираючи килимок, звертай увагу на матеріал, з якого він зроблений. Не варто, щоб на його поверхні були занадто довгі ворсинки, тоді прибирання займатиме багато часу.

На сайті продаються товари безпосередньо від виробника, є цікаві пропозиції і від українських брендів. Щоб заощадити час і гроші, замовляй безкоштовну доставку до торговельних точок Аврори по Україні. Їх понад 1000 і вони знаходяться у різних містах – Чернігові, Полтаві, Львові та інших населених пунктах. Також можеш замовити доставку компанією-перевізником

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар