Якісні корми для котів від Аврори — піклуйся правильно про свого пухнастого друга

Статті
28 Березень 2024
125
  1. Корми для котів: яким має бути раціон пухнастика
  2. Годування кішки натуральною їжею: що потрібно знати
  3. Якісні корми для котів у сухому та вологому вигляді: що потрібно про них знати
  4. Види кормів для котів: що пропонує сучасний ринок
  5. Як часто годувати кішку

«Ти несеш відповідальність за тих, кого приручив», — фраза, яку чув майже кожен. Більшість людей, які утримують дома тварин, замислюються над питанням, як же правильно вибирати корми для котів, щоб улюбленці були ситими та мали гарний зовнішній вигляд. Якщо ти також про це думаєш, то розв’язати проблему допоможе збалансоване харчування. Воно забезпечить оптимальний рівень поживних речовин, дозволить підтримувати здоров’я шкіри та шерсті, сприятиме покращенню травної системи, у результаті чого ризик розвитку різних захворювань буде зменшуватися.

Корми для котів: яким має бути раціон пухнастика

Кожен кіт повинен отримувати від 50 до 69% білка тваринного походження. Саме він бере участь у рості тварини, відновленні тканин та утворенні нових клітин, сприяє регулюванню обміну речовин, а також захищає від хвороб. Тому потрібно вибирати якісні корми для котів, у складі яких є свіже м’ясо, борошно з нього чи філейні частини, які пройшли щадну термічну обробку.

У раціон також повинні входити жири — джерело енергії. Це те «паливо», яке бере участь у процесах побудови клітин. Незалежно від того, якими кормами ти будеш годувати своїх кішок, у їхньому складі обов’язково мають бути вуглеводи, які допомагають відновлювати енергетичні втрати. Не обійтися й без вітамінів і мінералів — різні добавки беруть участь у відновленні клітин, сприяють підвищенню імунітету та «керують» процесом обміну речовин.
 

Годування кішки натуральною їжею: що потрібно знати

Кішка належить до роду хижаків, тому вона не вимагає різноманітної їжі. Якщо ти її сьогодні нагодував рибою, це не означає, що на завтра потрібно знову запастися м’ясом. Вибираючи натуральні продукти, зверни увагу на деякі поради:

  1. Згодовуй молоко лише кошенятам. Дорослим котам достатньо давати цей продукт не частіше трьох разів на тиждень, але за умови, що їхній організм нормально засвоює лактозу.
  2. Не згодовуй своєму вихованцю продукти «зі столу». Чому? Тому що травні системи людини й тварини дуже різні. Консервовані фрукти, копчене та смажене може завдати твоєму пухнастикові серйозної шкоди, тому будь обережним.
  3. Не привчай домашнього улюбленця до борошняних виробів. Вони сприяють розвитку не тільки ожиріння, а й серцевих хвороб.
  4. Привчай свого вихованця до овочів. Але з розумом! Попри те, що вони здатні підтримувати роботу травної системи та сприяють виведенню шлаків, їх надлишок може спровокувати виразку шлунка, коліт та інші захворювання.

Якщо придбати харчові продукти для котів у магазині Аврора, тобі не прийдеться перейматися здоров’ям тварин. Це сухий та вологий корм, у складі якого є необхідні продукти, мінерали та вітаміни.

Якісні корми для котів у сухому та вологому вигляді: що потрібно про них знати

Інтернет-магазин Аврора пропонує вологі корми у вигляді консервів, та сухі — палички чи хрусткі подушечки. Кожен із них має свої переваги та недоліки. Тому важливо знати, як правильно вибирати та давати котам ці продукти.

Консервована їжа містить велику кількість вологи, що сприяє забезпеченню достатнього рівня гідратації у вашого улюбленця. Також консерви зазвичай здаються смачнішими для котів, що може бути важливо для вибагливих гурманів. Однак вони не можуть похвалитися довгим терміном зберігання.

Сухий корм для котів має довший термін придатності та зручний для зберігання. Він може бути корисним для здоров'я тваринки, оскільки його жування допомагає очищати зуби від нальоту. Сухий корм має менше вологи, що може призвести до недостатнього забезпечення твого улюбленця рідиною.

При виборі консервованої або сухої їжі для пухнастика важливо звертати увагу на склад продукту й на те, скільки корму давати коту, адже пропорції залежать від породи тварини, її розмірів та стану здоров’я. Необхідно також враховувати індивідуальні потреби домашнього улюбленця. Якщо тобі важко вибрати продукти для кота, проконсультуйся з ветеринаром.

Види кормів для котів: що пропонує сучасний ринок

На ринку корм для котів класифікується за віком тварини (для дорослих, кошенят і для всіх), породою, типом пакування, видом, брендом та класом. Що стосується останнього, сьогодні можна придбати харчування для своїх підопічних такого виду:

  1. Економ. Це бюджетний клас корму, який виготовляють із залишків м’ясної та рослинної продукції. Він не містить консервантів, ароматизаторів та інших шкідливих речовин. Має збалансований склад білків, жирів та вуглеводів. Легко засвоюється організмом.
  2. Преміум. Корми цього класу складаються з якісних інгредієнтів. Вони можуть містити спеціально підготовлені формули для певних потреб кота. Тому ти можеш їх купувати улюбленцю, який має проблеми зі шкірою чи шлунково-кишковим трактом. Це хороші корми для котів, які багаті на білки, вітаміни та мінерали, вони необхідні для здоров'я пухнастика.
  3. Суперпреміум. Корми підходять на роль повноцінного повсякденного харчування. Вони містять всі необхідні складові, допомагають підтримувати потрібну активність тварини. Багато кормів із цієї категорії призначені для піклування про здоров’я тієї чи іншої системи органів тварини.

Таке велике розмаїття продуктів для домашніх улюбленців дозволяє підібрати оптимальний варіант.

Як часто годувати кішку

Придбавши необхідні харчі, повстає питання, скільки сухого корму давати коту, щоб він не був голодним і не переїдав. Щоб відповісти на нього, тварину потрібно зважити, після чого зверни увагу на пакування: на коробці написані норми годування. Зазвичай домашній улюбленець вагою від 3 до 4 кг з’їдає десь два кілограми сухого корму на місяць. Тобто приблизно 66 грамів на день.

Таку кількість корму можна видавати порційно два рази на добу або залишати всю денну норму в мисці.

Якщо виникає питання, скільки вологого корму давати коту, принципи ті самі: тобі потрібно подивитися на коробку — на ній вказані маса продукту й добова норма.

Якщо в будинку проживає кішка з надмірною вагою, не треба самостійно приймати рішення посадити її на дієту. Не догодовуючи тварину, ти її можеш довести до нервового зриву, або ж почнуться інші проблеми зі здоров’ям. Щоб знати, як часто годувати кішку та що давати, звернися до ветеринара, адже причиною ожиріння можуть бути збої в організмі, а не переїдання.

Тепер ти знаєш, які корми можна придбати та скільки їх давати. Але твій улюбленець повинен бути не тільки нагодованим, а й доглянутим. Тому ми пропонуємо також придбати товари для догляду та гігієни.

Інтернет-магазин Аврора — це ніжне піклування про твого улюбленця. У нас великий асортимент товарів відомих брендів, тому твоя кішка буде ситою та красивою. Вибирай продукцію та оформляй замовлення.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар