Зберігання речей на кухні: як створити функціональний, ергономічний, охайний простір

Статті
27 Березень 2024
1064
  1. Зберігання речей на кухні
    1. Розхламлення кухні: починаємо
  2. Як правильно розкласти речі на кухні
  3. Що варто врахувати, організовуючи зберігання речей на кухні
  4. Як правильно розкласти речі на кухні, аби підтримувати порядок

Кухня — це серце дому, місце, де можна зібрати родину чи друзів, аби насолодитися смачними стравами і приємним спілкуванням. Приміщення, яке завжди виглядає охайно та впорядковано, створить приємну атмосферу для сімейної вечері чи приятельських посиденьок, а також дозволить впевнено прийняти навіть неочікуваних гостей. Добре організований простір завдяки товарам для зберігання речей на кухні полегшить пошук потрібного приладдя, скоротить час на приготування їжі, зробить процес зручнішим та приємнішим. Для цього важливо, аби кожна річ була на своєму місці. Першим кроком до реорганізації є позбавлення від усього зайвого, розхламлення кухні. Створити власну систему зберігання речей набагато легше, коли шафи не забиті непотрібним приладдям.

Зберігання речей на кухні

Кожне приміщення має свою специфіку організації простору. Кухня є найфункціональнішою кімнатою в домі, яка використовується регулярно. Важливо не тільки впорядкувати її, а і зберігати охайною. Попри існування різноманітних філософій та систем прибирання, єдиного рішення для всіх не існує. Кожна господиня має індивідуальні звички ведення домашніх справ. Аврора пропонує кілька порад, які допоможуть організувати зберігання речей на кухні відповідно до своїх потреб та підтримувати порядок. Створи свій ідеальний баланс естетичної привабливості та функціональності.

Розхламлення кухні: починаємо

Для приведення до ладу місця для приготування їжі може знадобитися багато часу, зусиль. Але воно того варте. Почати краще з позбавлення від непотребу. Звільни всі шафи і влаштуй повноцінну ревізію своїх запасів. Діставши всі речі, дійсно можна побачити, скільки всього непотрібного роками зберігається по кутках, чого можна без жалю позбутися.

У кожному господарстві є предмети, які давно просяться на смітник:

  • прострочені продукти, забуті на пів року приправи тощо;
  • зіпсовані, пригорілі, подряпані каструлі, пательні, які не виконують свою функцію;
  • тарілки та кружки з тріщинами, сколами, затертими малюнками;
  • зламане приладдя, пристрої, що не функціонують, та інше.

Звернути увагу варто й на хороші речі, які були придбані під впливом моменту, але не увійшли в щоденне використання. Хлібопічка, вафельниця чи інший дуже потрібний кухонний прилад, що вкривається пилом кілька місяців, набір посуду, який не відповідає потребам та вподобанням, зайвий чайний сервіз тощо. Визнач, що з цього тобі ніколи не знадобиться, та продай, поділися з родичами чи віддай.

Як правильно розкласти речі на кухні

Оцінивши під час прибирання порожні шафи, легше придумати способи організації зберігання. Якщо не знаєш, з чого почати, ось кілька порад, як правильно розкладати на кухні речі:

  1. Створи окремі зони. Основна робота на кухні базується на 3 аспектах: підготовка, приготування їжі, прибирання. Розташовуй необхідні речі в кроковій доступності від місця, де виконується певна діяльність — мийні засоби, кухонний текстиль біля раковини, продукти, спеції, посуд для готування біля варильної поверхні тощо.
  2. Максимально ефективно використовуй простір у ящиках. Коли все навалено купою, знайти потрібну річ займає багато зайвого часу. Використовуй органайзери, кошики, контейнери для зберігання, аби розсортувати приладдя за видом, призначенням чи власними потребами.
  3. Звертай увагу на доступність та видимість речей. Багатьом знайома ситуація, коли в шафі навалено три пакети рису й жодної пачки макаронів. Інвестуй один раз у харчові контейнери, і вміст шафи буде зрозумілий з першого погляду. У прозорих ємностях видно, які продукти є в наявності, їхній об’єм. Використання харчових контейнерів не тільки додасть охайності кухні, але й допоможе планувати свої покупки, захистить продукти від сирості, появи комах тощо.
  4. Відокрем місце для спецій. Професійні шеф-кухарі рекомендують розташовувати приправи поряд із зоною приготування їжі. Краще тримати їх в одному місці. Поціновувачі експериментів та власники великої кількості пакетиків можуть використати для цього кошик чи контейнер для зберігання. Якщо ти цінуєш естетику та зручність, придбай гарні ємності для спецій. Привабливі, ергономічні баночки для приправ, пляшки для олії чи оцту тощо не тільки зроблять готування зручніше, але і прикрасять простір для приготування їжі.

Інтернет-магазин Аврора пропонує великий каталог товарів для зберігання речей на кухні. Вибирай органайзери, контейнери, кошики, ємності відповідно до смаку, потреб. Зроби свій простір ергономічним, охайним, затишним.

Що варто врахувати, організовуючи зберігання речей на кухні

Важливим аспектом впорядкованого приміщення для приготування їжі є чисті стільниці. Потрібні щодня пристрої та приладдя важливо розташовувати так, аби вони не захаращували простір. Краще за все, аби дві треті стільниці залишалися вільними. Це виглядає охайно, а також зручно для процесу готування. Для практичного, естетичного розташування дрібних предметів можна використати таці чи кошики. Вони допоможуть швидко прибрати речі під час наведення чистоти чи якщо вони заважають куховарити.

Крім шаф та стільниць, варто приділяти увагу організації їжі в холодильнику. Використання додаткових прозорих органайзерів допоможе зручно розташувати баночки йогурту, фрукти, овочі, яйця та інші дрібні продукти. Це дозволить зберігати продукти не тільки горизонтально, але й по вертикалі. А також покращить огляд та доступність, полегшить миття холодильника.

Як правильно розкласти речі на кухні, аби підтримувати порядок

Організацію кухні краще робити методично. Аби порядок залишився надовго, роби все послідовно. Кожне господарство є індивідуальним, адже власник адаптує спосіб організації під свої потреби. Але є основні правила, які доволі універсальні. Створюючи власну систему зберігання речей на кухні, враховуй такі нюанси:

  • для кожного предмету своє місце. Це одне з найголовніших правил шеф-кухарів. Кожен предмет має зберігатися в одному місці, звідки його швидко, зручно взяти та потім прибрати;
  • зберігання за категоріями. Розсортуй усі речі. Посуд для приготування, бакалія та консерви, скляні вироби, сервірувальне приладдя тощо. Визнач спільне місце для знаходження кожної групи;
  • вертикальна організація. Додай полички, гачки, аксесуари, контейнери для зберігання, аби максимально ефективно використовувати доступне місце.

Важливим фактором розхламлення приміщення є видалення всіх зайвих предметів. Це найбільш завантажена кімната в домі. Аби не захаращувати простір, зберігай тільки необхідні речі для кухні. Для всього, що не відповідає призначенню приміщення, можна створити окрему систему організації в іншій кімнаті.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті