Антицелюлітні обгортання вдома: як отримати фігуру мрії та не нашкодити собі

Статті
16 Квітень 2024
114
  1. Що таке антицелюлітні обгортання
  2. Антицелюлітні обгортання в домашніх умовах: що може знадобитися
  3. Антицелюлітні обгортання вдома: роби правильно
  4. У яких випадках робити антицелюлітні обгортання небажано

Мати красиву фігуру від природи – мрія будь-якої представниці прекрасної статі. На жаль, щастить не кожній. Щоб отримати бажане, доводиться відмовлятися від смачненького та солоденького, годинами потіти в тренажерному залі. Однак, щоб позбутися зайвих кілограмів й прибрати ненависний целюліт, обмежень у харчуванні та виснажливих фізичних вправ буде недостатньо. Проблемним зонам потрібно приділити більше уваги та забезпечити інтенсивний догляд. Ефективним розв'язанням цієї проблеми стане антицелюлітне обгортання.

Не знаєш, з чого почати? Чи можна робити цю процедуру самостійно й при цьому не нашкодити собі? Нумо розбиратися.

Що таке антицелюлітні обгортання

Якщо кількома словами, то обгортання виглядає так: намазала – намотала плівку – почекала – змила – ти струнка. А якщо серйозно, то це особлива спа-процедура, суть якої полягає в тому, щоб «проштовхнути» активні речовини в глибокі шари шкіри. У процесі її проведення на тіло наноситься чудодійний склад, у якому містяться морські водорості, сіль, мед, кава, олії, глина, рослинні екстракти. Активні речовини з них проникають у глиб шкіри через сальні залози та волосяні фолікули й всмоктуються, забезпечуючи дієвий вплив.

Наскільки ефективним буде процедура, залежить не тільки від компонентів, що входять у склад засобу, а й від температури, при якій все це відбувається. Обгортання в домашніх умовах можуть бути:

  1. Гарячі. Вони передбачають розігрів верхніх шарів шкіри до температури 38–40 °C. Забезпечують розширення пор і судин, активізацію кровотоку, інтенсивне розщеплення жирів і виведення зайвої рідини, а також максимальне поглинання корисних речовин.
  2. Холодні. Їхній ефект протилежний. Завдяки вмісту ментолу та м'яти в сумішах поверхня шкіри охолоджується. При цьому відбувається звуження пор, що спонукає організм посилювати кровообіг та активізувати обмінні процеси. Такі обгортання відмінно позбавляють від набряків, добре тонізують і підтягують шкіру.
  3. Контрастні. Їхня суть полягає в почерговому нанесенні складів із різним температурним ефектом. Наприклад, ти можеш спочатку обробити проблемну зону розігрівальною маскою, а потім – тією, що має охолоджувальний ефект. Такі антицелюлітні обгортання допоможуть не тільки вирівняти рельєф шкіри, а й прибрати локальні жирові відкладення й навіть невеликі розтяжки.
  4. Нейтральні обгортання. Не дають яскраво вираженого охолоджувального або зігрівального ефекту. Вони спрямовані на розгладження, пом'якшення, зволоження, живлення та підвищення тонусу шкіри, а також насичення її вітамінами та мікроелементами. Подібні обгортання переносяться з великим комфортом. Серед найактивніших інгредієнтів використовують водорість ламінарію, мед, каву та різні види глини дрібного помелу.

Вибір того чи іншого виду обгортання залежить від мети, бажаного результату та твоїх уподобань.

Антицелюлітні обгортання в домашніх умовах: що може знадобитися

До проведення процедури тобі потрібно підготуватися. Під рукою мають бути:

  • скраб для тіла. Підійде будь-який, до якого ти звикла;
  • гель для душу;
  • плівка для обгортання. Краще спеціальна, вона має особливу щільність і добре тягнеться. Якщо немає, підійде звичайна харчова;
  • маска для нанесення. Можна взяти готову або приготувати самій;
  • плед;
  • антицелюлітний засіб для закріплення ефекту, зволожувальний або живильний крем.

Важливий момент: під час процедури твоє тіло буде активно втрачати вологу, тому заздалегідь підготуй склянку з водою, зеленим або трав'яним чаєм. Ходити на кухню «за повного параду» буде вельми незручно.

Антицелюлітні обгортання вдома: роби правильно

Готова? Тоді дій:

  1. Почни з душу. Очищення шкіри допоможе краще підготувати її до процедури.
  2. Візьми скраб, нанеси його на тіло й легенько помасажуй протягом 7–10 хвилин. Відлущування відмерлих клітин допоможе дермі максимально увібрати корисні речовини з маски. Зовсім не обов’язково робити цю процедуру кожного разу. Наприклад, якщо ти використовуєш обгортання від целюліту тричі на тиждень, можеш чергувати скраб та масаж тіла за допомогою сухої щітки.
  3. Нанеси вибрану маску й розподіли її рівномірним шаром на проблемних зонах.
  4. Оберни тіло косметичною або харчовою плівкою, рухаючись знизу догори.
  5. Укутайся в плед і відпочинь – хвилин 20–40. Поки маска працюватиме, можеш помедитувати, подумати про сенс життя.
  6. Зніми плівку, змий залишки маски під теплим душем.
  7. Для закріплення результату нанеси на тіло крем, гель або сироватку, які подовжать дію попереднього засобу, зволожать шкіру. Роби це легкими масажними рухами. Це поліпшить кровообіг і допоможе крему швидше вбратися.

Як бачиш, нічого складного. Але пам'ятай: щоб антицелюлітні обгортання в домашніх умовах були ефективними, використовуй тільки найкращі склади та інгредієнти. Якщо робиш суміші для нанесення сама, суворо дотримуйся рецепта. Вдома можна приготувати суміші з меду, кави та меленого перцю чилі, рослинної та ефірної олій бергамота, розмарину, лимона. Ефективною буде й маска з блакитної глини та гірчичного порошку. У будь-якому разі ти знатимеш, з чого приготований склад та зможеш непогано заощадити.

!!! Будь послідовною. Якщо хочеш досягти вау-ефекту, роби антицелюлітні обгортання двічі на тиждень. Не бійся експериментувати зі складами. Це допоможе вибрати найкращий.

Не перестарайся. Стати стрункою, повністю позбутися ненависної «апельсинової кірки» або істотно зменшити жирові відкладення на животі за один раз точно не вдасться. Не варто ходити з маскою та плівкою половину дня в надії влізти в нову сукню до завтрашньої вечірки. Також не треба робити обгортання проти целюліту щодня. Це принесе більше шкоди, ніж користі.

Хочеш спробувати щось новеньке – зроби бандажне обгортання. Тут не потрібна плівка. Замість неї ти будеш використовувати еластичний бинт, просочений препаратом із певним комплексом дієвих речовин. Його нескладно купити. Бандаж накладається на проблемну зону знизу вгору, після попереднього скрабування шкіри.

У яких випадках робити антицелюлітні обгортання небажано

Ця процедура є цілком безпечною. Та все ж у неї є певні протипоказання. Отже, спочатку декілька застережень. Роблячи обгортання для схуднення в домашніх умовах, дехто доповнює процедуру інтенсивними фізичними навантаженнями. Мовляв, буду краще потіти – швидше стану стрункою. Але робити цього точно не варто. Стеж за своїми відчуттями. Почуття печіння цілком природне. Але якщо виникає нудота або запаморочення, то краще відразу змий суміш прохолодною водою, щоб уникнути опіків.

Тепер про те, у яких випадках ця процедура буде й зовсім не бажаною. Не можна робити антицелюлітне обгортання вдома в період вагітності чи в критичні дні. Крім того, протипоказанням до процедури є наявність:

  • різних пошкоджень шкіри: ран, опіків, свіжих швів;
  • гінекологічних патологій;
  • варикозу та тромбофлебіту;
  • гострих запальних, інфекційних та грибкових процесів;
  • захворювань серця, судин й лімфосистеми;
  • злоякісних пухлин;
  • цукрового діабету.

Сумніваєшся в безпеці процедури особисто для себе? Проконсультуйся з лікарем. У будь-якому разі приділяй увагу якості масок для обгортання, вибирай продукцію добре відомих брендів. Краса вимагає жертв, але ризикувати здоров'ям на догоду їй точно не варто.

Антицелюлітні обгортання мають безперечну користь, але тільки в тому разі, якщо ти все робиш правильно. Отже, приготуйся – і дій!

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті