Як зробити натуральний макіяж: прості поради для новачків

Статті
20 Липень 2023
740
  1. Дійсно гарний макіяж: усе, що ти хотіла знати про натуральний мейк 
    1. Особливості і переваги природного макіяжу 
  2. Що потрібно для макіяжу у природному стилі? Перелік необхідних косметичних засобів та аксесуарів
    1. Косметика для натурального макіяжу
    2. Які аксесуари потрібні, щоб зробити легкий мейкап
  3. Як зробити натуральний макіяж самотужки: прості техніки для новачків

Мейкап — це секретна зброя будь-якої дівчини. Основна його задача полягає у тому, аби скоригувати особливості, підкреслити переваги твоєї зовнішності та завершити образ. Простий стильний одяг, акуратна зачіска і легкий макіяж — ось формула бездоганного вигляду на кожен день. Йдеться не про театральний грим, а про нюд, коли ти нафарбована так, наче на шкірі немає ні грама косметики. Погодься, класно? 

У цій статті ділимося секретами, як завжди мати свіжий доглянутий вигляд. Спочатку розповімо:

  • що таке натуральний макіяж та які його переваги;
  • яка декоративна косметика тобі знадобиться;
  • як правильно наносити засоби та розкриємо ще кілька секретів. 

Готова підкреслювати свою красу? Відображення в дзеркалі точно тобі сподобається! 

Дійсно гарний макіяж: усе, що ти хотіла знати про натуральний мейк 

Легкий, природний, нюдовий, «макіяж без макіяжу» — як тільки не називають мейк, який приховує недоліки та акцентує на перевагах без втрати природності. Це неймовірно естетичного, доречно в будь-якій ситуації, а головне – личить дівчатам і жінкам будь-якого віку. 

Особливості і переваги природного макіяжу 

Навіть якщо ти не особливо знаєшся на б'юті-трендах, точно впізнаєш його серед інших. Гарний макіяж у стилі нюд має такі особливості:

  • Тон шкіри рівний з легким рум'янцем, виразні брови.
  • Техніки нанесення косметики виключають різкі і графічні лінії, яскраві відтінки також не використовуються.
  • Тональні засоби для обличчя, помаду ретельно розтушовують. Ефект натуральності створюється саме тому, що немає різких переходів.
  • “П'ятдесят відтінків бежевого”. Можеш навіть не сумніватися, така палітра творить справжні дива. Також доречні рожевий, персиковий, коричневий кольори.
  • Акцент на брови. Саме очі та брови — «магніт» нюдового образа. Чи варто говорити про те, що вони мають бути бездоганними? Охайна форма та розчесані й укладені волоски — програма мінімум.

Легкі макіяжі личать усім без винятку. Брюнеткам підійдуть більш насичені відтінки, шатенкам — пастельні, блондинкам — світло-коричневі, обов'язкове використання хайлайтера, руденьким палітру вибирають залежно від тону шкіри обличчя. В такому вигляді хоч на роботу, хоч на каву з подружкою чи побачення, хоч на дитячий майданчик — мейк ніде не виглядає грубо, вульгарно чи недоречно.

Що потрібно для макіяжу у природному стилі? Перелік необхідних косметичних засобів та аксесуарів

Подбай про те, аби в косметичці чи на туалетному столику завжди був мінімальний набір косметики та засобів для її нанесення. Це дозволить зібратися навіть за десять хвилин. Згадай, скільки разів доводилось виходити неготовою? Більше таких несподіванок не буде.

Косметика для натурального макіяжу

Аби зробити красивий «голий мейкап», тобі знадобляться:

  • тональна основа — засіб, що приховує недоліки (почервоніння, нерівний тон, пігментація);
  • коректор або стік для контуринга, можна з легким блискучим ефектом — для корекції рельєфу обличчя;
  • хайлайтер — для створення ефекту блискучої шкіри, ніби ти добре виспалась і відпочила;
  • рум’яна — універсальний косметичний засіб для макіяжу на кожен день, що використовується для корекції скронь, може наноситись на губи, повіки чи інші зони;
  • засоби для губ — помади та блиски, адже ця зона хоч і не відіграє найважливішу роль, але зовсім обділяти її увагою не годиться;
  • туш для вій і засоби для брів — бо очі в центрі уваги!

Скоріш за все, щось із цього вже є у твоєму арсеналі.

Які аксесуари потрібні, щоб зробити легкий мейкап

Наступне, чим треба запастись, – це аксесуари для макіяжу. Якщо вони якісні, то наносити косметику — саме задоволення. Засоби лягають рівно навіть у тих зонах, з якими незручно працювати: крила носа, внутрішні кутики ока тощо. Що потрібно для макіяжу у натуральному стилі? У твоєму арсеналі мають бути як мінімум:

  • спонжі — пористі губки, які дозволяють гарненько пропрацювати будь-яку зону, адже різняться за формою, розміром і призначенням;
  • пензлики — вибір хороших і недорогих аксесуарів величезний, ти так само можеш замовити кисті для кожної частини обличчя;
  • пальці — так, деякі легкі макіяжі повністю виконують пальцями, крім того, руками можна нанести глітер (якщо тобі потрібен святковий варіант).

Заради справедливості скажемо, що повністю нафарбуватися без аксесуарів не так уже й просто. Це заняття, скоріше, для профі, ніж для новачків. Утім, ніхто не забороняє тобі спробувати! 

А з огляду на те, що вартість спонжів і пензликів доступна, радимо замовити і те, і інше та опановувати різні техніки.

Як зробити натуральний макіяж самотужки: прості техніки для новачків

“Золоте правило” нанесення косметики: усі засоби – тонким шаром.

Перед тим, як виходити в люди, переконайся, що вони стійкі і не попливуть від спеки. Який би вид природного макіяжу ти не вибрала, алгоритм буде схожий. Як зробити натуральний макіяж? Запам’ятовуй: 

  1. Шкіру потрібно очистити та зволожити, тільки потім наносити декоративну косметику. Знадобляться тонік без спирту, зволожувальний крем і бальзам для губ. Чекаємо кілька хвилин і переходимо до наступних кроків.
  2. Обережно наносимо легку тональну основу. Найпростіше змоченим та вижатим спонжем.
  3. Коректор під очі. На цьому етапі можеш використати пальці, діяти треба обережно.
  4. Тепер час освіжити обличчя рум’янами. Нанось їх на вилиці або яблучка щік, розтушовуй знизу вверх, у напрямку скронь. Бокові сторони лоба та перенісся — ще одне вдале місце для цього засобу.
  5. Нафарбуй брови тінями або олівцем, а потім зафіксуй гелем. Потрібно не вести рівну лінію, а промальовувати волоски.
  6. Нафарбуй повіки тінями в бежевій гамі. Щоб здавалося, ніби вони зовсім не нафарбовані.
  7. Вії вкрий тушшю чорного або темно-коричневого кольору. Пам'ятай, ефект має бути ледь помітним.
  8. Нанеси на губи легенький блиск. Прозорий або натурального кольору.

Готово! Тепер ти знаєш, як робити макіяж у натуральному стилі. Ніяких складних технік, мінімум засобів і часу — і ти маєш бездоганний вигляд.

Існують різні види легкого мейкапу. Це і вологий (коли ти виглядаєш так, наче вийшла зі спортзалу), і атлетичний (коли обличчя ніби розпашіло після легкої пробіжки), і блискучій з глітером замість веснянок. Наступні назви говорять самі за себе: матова та бронзова шкіра, контуринг. Сюди ж зараховують стробінг (скульптурування виконують хайлайтером). У кожного з них своя техніка. Новачкам радимо не заглиблюватися в деталі, а спочатку засвоїти правила. Орієнтуйтесь на базові рекомендації, враховуйте колір волосся, шкіри, очей та губ, вийде красиво.
 

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті