Дезодорант та антиперспірант: як вибрати

Статті
8 Квітень 2024
95
  1. Яка різниця між дезодорантом та антиперспірантом?
  2. Переваги та недоліки дезодорантів та антиперспірантів
  3. Як вибрати кращий засіб гігієни для себе

Дезодорант та антиперспірант – це популярні косметичні продукти, основним призначенням яких є захист від поту. Однак варто зазначити, що вони мають різну дію. Настав час дізнатися, що краще – дезодорант чи антиперспірант, та вибрати свій продукт на кожен день. Наш детальний огляд допоможе тобі в цьому.

Яка різниця між дезодорантом та антиперспірантом?

Для того щоб з’ясувати головні відмінності між різними типами засобів догляду за тілом, насамперед варто дати їм точне визначення.

Дезодорант – це косметичний продукт, який запобігає появі неприємного запаху. Він допомагає позбутися проблеми в такий спосіб:

  • антимікробні властивості запобігають розвитку та розмноженню мікроорганізмів, які стають причиною появи неприємного запаху;
  • аромат маскує наслідки пітніння.

Антиперспірант – це засіб, який блокує потовиділення. Після його використання не лише не буде з’являтися специфічний запах, але й вдасться уникнути мокрих плям від поту на одязі. В окремих випадках антиперспіранти можуть бути рекомендовані для регулярного використання лікарями.

Обидва засоби зазвичай наносяться на пахви, проте виконуватимуть аналогічні функції й на інших ділянках тіла. Вони схвалені як продукти, безпечні для щоденного використання без ризику виникнення шкідливих побічних ефектів.

Отже, різниця між дезодорантом і антиперспірантом полягає в механізмі дії. Якщо в тебе планується спокійний день без інтенсивних фізичних навантажень та стресу, блокування поту може бути зайвим. Коли потрібно створити ідеальний образ без найменших недосконалостей, виручить антиперспірант. Він також прийде на допомогу в спекотні дні чи під час інтенсивних фізичних тренувань.

Переваги та недоліки дезодорантів та антиперспірантів

Потовиділення є природною реакцією організму. Піт зазвичай не заважає нам займатися повсякденними справами та почуватися впевнено до того моменту, поки не відчувається його запах. Дезодорант допомагає зробити природні процеси менш помітними та подарувати твоєму тілу свіжий аромат. До складу деяких засобів входять інгредієнти для догляду за шкірою, які допомагають зменшити негативні наслідки подразнення та гоління.

Антиперспірант блокує потові залози завдяки такому активному інгредієнту, як алюміній. Останніми роками цей компонент завоював погану репутацію через чутки про негативний вплив на здоров’я та самопочуття. Проте дослідження не підтвердили можливість розвитку різноманітних захворювань через дію речовин, що містять алюміній. Натомість у цього компоненту виявлено декілька недоліків іншого роду. Зокрема, він перешкоджає розвитку не лише патогенних бактерій, але й корисних.

Варто зауважити, що все ж таки дезодоранти та антиперспіранти є безпечними. Загрозу можуть становити лише окремі компоненти цих косметичних засобів. До найнебезпечніших складників належать парабени, фталати, триклозан, діетаноламін, бутан та ізобутан. За умови індивідуальної чутливості небажаним компонентом може бути також ароматизатор чи парфумована композиція.

Як вибрати кращий засіб гігієни для себе

Отже, ставити питання, що краще: антиперспірант чи дезодорант – не зовсім коректно. Варто мати у своєму арсеналі засобів обидва типи продуктів та використовувати той чи інший за потребою. Для того щоб отримати більше впевненості при виборі косметики, дамо тобі декілька порад:

  1. Вибирай свій тип продукту. Спреї швидко висихають, для багатьох є зручнішими, проте часто коштують дорожче. Кулькові дезодоранти компактніші, але подобаються не всім, оскільки залишають відчуття вологості. Тверді засоби зазвичай містять олії та заспокійливі інгредієнти, що запобігають подразненню, проте варто уникати їх потрапляння на одяг.
  2. Зверни увагу на склад. Після гоління шкіра може бути особливо чутливою, тому в цей час краще відмовитися від застосування засобів зі спиртом чи іншими подразливими речовинами. Більшість виробників антиперспірантів не радять використовувати їх після таких травматичних процедур.
  3. Переконайся, що аромат тобі підходить. Ця порада більше стосується того, як вибрати дезодорант. Адже його запах повинен гармонійно поєднуватися з парфумами. Проте, оскільки гама ароматів для чоловіків та жінок доволі широка, вибрати відповідний чи принаймні нейтральний не буде проблемою.
  4. Рівень захисту. Зазвичай тривалість дії засобу виробники зазначають на етикетках.

Зверни увагу на додаткові переваги продуктів, які відповідають твоїм очікуванням. Для кожного вони будуть своїми: відсутність плям на чорному, невидимий захист, гіпоалергенність тощо.

Навіть найкращий продукт виявиться недостатньо ефективним, якщо неправильно ним користуватися. Надійний захист та максимальний комфорт від використання засобів проти поту можна отримати лише за умови нанесення на чисту суху шкіру.

Отже, тепер ти знаєш, у чому полягають головні відмінності між дезодорантом та антиперспірантом. Хоча вони дещо відрізняються за призначенням та способом дії, обидва продукти є дієвими. В Аврорі ти завжди знайдеш широкий асортимент якісних перевірених засобів для догляду за тілом із різними ароматами та унікальними характеристиками. Експериментуй та вибирай найкращі продукти, користуючись перевагами доступних цін та приголомшливих знижок.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті