Як укріпити нігті в домашніх умовах

Статті
1 Квітень 2024
119
  1. Звідки виникають проблеми з нігтями
  2. Домашні секрети зміцнення нігтів
    1. Олійні ванночки
    2. Ванночки з морської солі
    3. Трав'яна ванночка
    4. Маска з меду
  3. Як зберегти здоров'я нігтів: поради експертів

Мрієш про довгі та міцні нігті? Вони допомагають проявити особистий стиль або ж можуть стати джерелом комплексів. До того ж нігтьова пластина є своєрідним відображенням стану здоров’я та може сигналізувати про наявність різних захворювань. У цій статті ми дамо відповіді на поширені запитання щодо того, як укріпити нігті. Приділи декілька хвилин уваги, і ти дізнаєшся, як досягти своєї мети.

Звідки виникають проблеми з нігтями

Існує багато причин для невдоволення станом нігтьової пластини. Найпоширеніші проблеми:

  • зміна кольору. Причинами зазвичай є використання лаку, паління, інфекції, пошкодження нігтьового ложа, вживання деяких ліків;
  • підняття пластини. Виникає через надмірно ретельну чистку під нігтями, неправильне зняття тіпсів, грибкові інфекції, псоріаз;
  • ребристі нігті. Стають такими через вікові зміни, травму матриксу, надмірну увагу до кутикули, інфекційні захворювання та інші хвороби;
  • розщеплення нігтів. У цьому стані нігтьова пластина розколюється або шарується. Проблема виникає через часте миття рук, використання та видалення лаку, регулярне травмування;
  • надмірне потовщення нігтів. Значною мірою характерне для нижніх кінцівок. Може відбуватися через травмування, ношення занадто тісного взуття, порушення кровообігу, грибкові інфекції тощо.

Важливо! Якщо ти спробувала різні засоби для зміцнення нігтів та не отримала бажаного результату, правильним рішенням буде звернутися до лікаря. Медичний фахівець проведе огляд та в разі потреби візьме аналізи для діагностики захворювань та певних станів.

Домашні секрети зміцнення нігтів

Міцність нігтьової пластини зумовлена низкою факторів, зокрема станом здоров’я, спадковими особливостями, дотриманням рекомендацій щодо догляду. Хочеш суттєво покращити її стан? Тоді тобі варто дізнатися, чим укріпити нігті вдома. Далі дамо декілька простих порад.

Олійні ванночки

Для цієї процедури знадобиться будь-яка рослинна олія та оцет, які необхідно змішати в однаковій пропорції. У такому розчині потрібно тримати руку протягом 15 хвилин, після чого шкіру промокають паперовим рушником і роблять легкий масаж кутикули та бічних валиків нігтя.

Ванночки з морської солі

Завдяки великій кількості мікроелементів морська сіль чудово зміцнює нігті. Для досягнення кращого результату варто додати до солі декілька крапель ефірної олії. Ефект, який ти отримаєш, буде залежати від її типу:

  • лимон та розмарин здатні відбілити нігтьову пластину;
  • лаванда чудово пом’якшує та додає блиску;
  • чайне дерево відоме своїми протизапальними властивостями;
  • сосна та іланг-іланг запобігають розшаруванню;
  • бергамот та ромашка мають загальну зміцнювальну дію.

Оптимальні пропорції: на 1 склянку гарячої води додати 1 ст. ложку солі та декілька крапель ефірної олії на вибір. Такі ванночки для зміцнення нігтів є дуже приємною процедурою, що заспокоює. Проте не варто забути після її завершення ретельно промити руки від солі та нанести крем.

Трав'яна ванночка

Для цієї процедури знадобляться висушені лікарські рослини, кожна з яких здійснює особливий вплив на шкіру та нігті. Своїми корисними властивостями відомі шавлія, ромашка та кропива. Отже, для ванночки потрібно:

  1. 2 ст. ложки трави на ваш вибір залити двома склянками води.
  2. Закип’ятити.
  3. Залишити на пів години для охолодження та настоювання.
  4. Процідити.

Цей спосіб зміцнення нігтів в домашніх умовах не вимагає великих витрат. Проте потрібно мати достатньо часу для приготування ванночки. Сама ж процедура займає лише 15 хвилин.

Маска з меду

Чудовий експрес-спосіб, який дозволяє зробити нігті міцнішими. Маєш 10 хвилин? Цього буде достатньо. Для виконання процедури:

  1. Змішай 2 ч. л. меду з краплею ефірної олії та чайною ложкою лимонного соку.
  2. Масажними рухами нанеси маску на фаланги пальців, намагаючись рівномірно її розподілити.
  3. Залиш суміш на 10 хвилин.
  4. Ретельно помий руки та скористайся улюбленим кремом.

Як бачиш, не треба довго шукати, як укріпити нігті в домашніх умовах. Більшість компонентів масок та ванночок є в кожному домі. Якщо тобі чогось не вистачає, запрошуємо до Аврори. Тут можна за лічені хвилини замовити все необхідне онлайн.

Як зберегти здоров’я нігтів: поради експертів

Способів розв’язання проблеми ламких нігтів, які важко відростити, є щонайменше два: зміцнити поверхню за допомогою гель-лаку чи акрилу або ж дізнатися, що зробити, щоб нігті були тверді та почати працювати в цьому напряму. Якщо ти вибираєш другий шлях та надаєш перевагу незалежності від дорогих косметичних процедур, доведеться переглянути свій спосіб життя та розвинути нові корисні звички:

  1. Намагайся акуратно підстригати нігті, щоб зменшити ймовірність появи гострих країв. Потурбуйся про наявність якісних інструментів для манікюру та педикюру. Будь-які нерівності пластини – це шлях до її подальшого травмування.
  2. Подбай про зволоження. Часте використання лосьйонів для рук і зволожувальних кремів – чудовий спосіб уберегти не лише шкіру рук, але й нігті від висихання. При нанесенні приділяй особливу увагу кутикулі, обережно втираючи засіб в неї.
  3. Почни використовувати засоби для зміцнення нігтів. Це спеціальна косметика, що містить у своєму складі корисні вітаміни та мінерали. Наносити її можна навіть у профілактичних цілях, не чекаючи, коли ламкість почне завдавати клопотів.
  4. Зверни увагу на склад лаку, яким користуєшся. Краще вибирай таку декоративну косметику, яка не містить формальдегіду, дибутилфталату і толуолу. Якщо ти полюбляєш манікюр із гель-лаком, важливо наносити його правильно. Обов’язково використовуй спеціальну базу. Бажано, щоб вона також містила в складі компоненти для зміцнення нігтьових пластин.
  5. Позбудься шкідливих звичок. Якщо ти час від часу гризеш нігті або колупаєш кутикулу, не варто розраховувати на їхній здоровий стан.
  6. Намагайся звести до мінімуму травми нігтьового ложа. Іноді навіть не треба шукати, чим зміцнити нігті, адже відростити довжину складно банально через регулярне пошкодження. Воно може виникати як при виконанні побутових справ, так і в ході косметичних процедур. Наприклад, видалення акрилу є доволі травматичним для нігтьової пластини, особливо якщо виконується непрофесійно.
  7. Їж те, чого потребують твої нігті. Намагайся наповнити свою дієту поживними речовинами та вітамінами. До них належать кальцій, білок, вітаміни С та Е, біотин. Можна додати до свого раціону дієтичні добавки або вживати більше горіхів, овочів та яєць.

Отже, тепер тобі відомо, чим зміцнити нігті. Насправді для цього не завжди треба ходити на спеціальні процедури. Достатньо правильного харчування, регулярного зволоження та живлення. Домашні ванночки та маски для росту нігтів можна легко комбінувати з використанням спеціалізованих засобів. На період відновлення краще відмовитися від процедур, які можуть травмувати нігтьову пластину. Фахівці радять зробити перерву і на деякий час відмовитися від манікюру з покриттям.

Бажаємо тобі здорових, гарних нігтів та відмінного настрою!

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті