Догляд за шиєю та декольте

Статті
25 Березень 2024
48
  1. Чому шкіра змінюється з віком
  2. Ознаки старіння шиї та декольте
  3. Як підтягнути шкіру на шиї та подовжити роки молодості
  4. Розвивай корисні звички
    1. Подбай про захист від сонця
    2. Подбай про зволоження та живлення шкіри
    3. Навчися вибирати косметику
    4. Почни робити вправи для шиї від зморщок

Зазвичай наші зусилля з догляду за шкірою зосереджені на обличчі – видимій частині тіла. Проте часто без уваги залишається інша область, яка може розповісти не менше про наше здоров'я та ставлення до себе – це шия та зона декольте. Ці частини тіла, які іноді залишаються поза увагою, насправді вимагають особливого догляду та відповідального підходу. Такі поширені проблеми, як кільця Венери на шиї, втрата об’єму та поява зморшок, характерні для більшості жінок, можуть проявлятися навіть у відносно молодому віці. Тож дізнаймося, як зберегти красу цих делікатних зон.

Чому шкіра змінюється з віком

Під впливом зовнішніх факторів та внутрішніх чинників наша шкіра піддається неперервному процесу змін, які з віком стають все помітнішими. До ключових факторів, що впливають на появу зморщок на шиї, пігментних плям, другого підборіддя та інших небажаних проявів віку, належать:

  • втрата колагену та еластину. Це білки, які продукуються нашим організмом та надають шкірі пружності та еластичності. Проте з віком цей процес сповільнюється, призводячи до появи зморщок;
  • втрата вологи. Поступово шкіра втрачає здатність утримувати її, що може викликати сухість та відсутність здорового сяйва;
  • зміни в жировому прошарку. З віком він стає тоншим, що призводить до втрати об’єму;
  • вплив зовнішніх факторів. Перебування на сонці, забруднення, куріння та інші зовнішні чинники можуть сприяти ранньому старінню шкіри та змінам у її структурі;
  • зміни в роботі клітин. З віком швидкість їх оновлення сповільнюється, що здатне призвести до затримки процесів регенерації;
  • генетичні чинники. Спадковість може вплинути на швидкість та типові зміни в структурі шкірних покривів із віком.

Через особливості шкіри саме цієї ділянки доведеться набагато раніше дізнатися, як прибрати зморшки на шиї. Адже ця зона, як і область декольте, відрізняється близьким розташуванням м’язів і мінімальною кількістю жирової тканини. Постійні рухи, пов’язані з переміщенням голови, розмовою, жуванням тощо, впливають також на шкіру.

Ознаки старіння шиї та декольте

Якщо ти прагнеш зберегти молодість якомога довше, дуже важливо навчитися помічати появу перших ознак старіння та вчасно забезпечити делікатним ділянкам правильний догляд. До найрозповсюдженіших із них належать:

  • втрата чіткості контурів. Вплив гравітації та накопичення жиру під підборіддям – фактори, через які обличчя не виглядає молодим;
  • кільця Венери. Це тонкі горизонтальні лінії, що проявляються з віком. Такі складки на шиї спричиненні втратою пружності, активними рухами, крім того, пов’язані з генетичною схильністю;
  • поява вертикальних зморщок в області декольте. Надмірне перебування на сонці, сон обличчям вниз або на боці, недостатнє зволоження шкіри – основні причини цієї проблеми. Інтенсивність утворення зморщок у зоні декольте може підсилюватися через брак колагену — це призводить до втрати пружності, що виникає з віком;
  • смуги платизми. Це вертикальні складки, які з’являються на шиї і йдуть від підборіддя до ключиці. Зазвичай виникають після 40 років через розслаблення м’язів платизми;
  • пігментація. Темні плями найчастіше утворюються в зоні декольте, яка особливо піддається впливу сонця через недостатню захищеність.

Зазвичай зморшки спочатку проявляються як динамічні лінії або складки, які є результатом певних рухів тіла та положень (наприклад, через сон на боці). З віком вони поступово втрачають здатність вирівнюватися, а з часом можуть стати статичними та видимими навіть у стані спокою. Зморшки відрізняються за інтенсивністю від поверхневих тонких до глибоких складок.

Як підтягнути шкіру на шиї та подовжити роки молодості

Можна довго сперечатися про те, що молодість є внутрішнім відчуттям. Проте саме зовнішній вигляд вважається тією візитною карткою, що демонструє, як ти ставишся до себе та свого здоров’я. З Авророю ти переконаєшся в тому, наскільки просто подовжити молодість. Наші корисні поради допоможуть тобі в цьому.

Розвивай корисні звички

Якщо ти не знаєш, що робити, щоб прибрати зморшки на шиї, почни з найпростішого: навчися спати в правильному положенні. Наприклад, сон обличчям вниз або на боці може призвести до утворення вертикальних зморщок на декольте. Цікаво, що занадто висока подушка спричиняє появу подвійного підборіддя. Звичка читати в ліжку може сприяти виникненню горизонтальних складок. Щоб не створювати умови для появи ознак старіння передчасно, краще подбати про придбання зручної невисокої подушки та намагатися спати рівно горілиць. Якщо ж тобі важко відмовитися від читання перед сном, подумай про створення хорошої спинки.

Подбай про захист від сонця

Ультрафіолет – найголовніший ворог молодості. Він чинить руйнівний вплив на колаген та еластин, що надають шкірі пружність. Сонячне випромінювання може сприяти появі опіків та небажаної пігментації. Аби уникнути негативного впливу ультрафіолету, краще відпочивати в тіні. Намагайся прикривати зону шиї та декольте капелюхом або ж користуйся протисонцевим кремом.

Подбай про зволоження та живлення шкіри

Щоб не довелося думати, як позбутися кілець Венери або зморщок в області декольте, краще заздалегідь подбати про правильний та регулярний догляд за шкірою. Насправді він не є складним:

  • при нанесенні крему чи сироватки на обличчя, не забувай про шию та зону декольте. Для цих ділянок чудово підходить косметика, яку ти використовуєш щоденно. Фахівці рекомендують дбати про них вже у 20–25-річному віці;
  • купуй косметику для догляду за обличчям, яка стимулює синтез колагену та еластину. Саме такі засоби рекомендовані після 30 років, коли природний виробіток цих речовин сповільнюється;
  • реагуй на появу перших зморшок. Якщо це сталося, варто замінити крем із базовим рівнем зволоження та живлення на потужнішу косметику з ефектом ліфтингу та антивікової дії.

Кілька додаткових хвилин, присвячених догляду за делікатними ділянками шиї та зони декольте, можуть суттєво вплинути на стан шкіри та значно відтермінувати вікові зміни.

Навчися вибирати косметику

Якщо тебе цікавить, як прибрати кільця Венери, почни з детального аналізу того, що саме ти наносиш на шкіру. Коли на її поверхні з’явилися перші заломи, варто оновити косметичку. Насамперед тобі можуть допомогти засоби для догляду за тілом із такими компонентами, як-от:

  • пептиди – підвищують щільність та сприяють процесам відновлення;
  • антиоксиданти – зменшують вплив вільних радикалів, що активізують старіння;
  • ретиноїди — сприяють процесам регенерації на клітинному рівні;
  • гіалуронова кислота – гарно зволожує шкіру.

Окрім регулярного використання сироваток та кремів, зверни увагу на пілінги. Це правильний засіб, якщо ти шукаєш, як підтягнути шкіру на шиї без хірургічного втручання. Пілінг допоможе очистити пори від залишків бруду та добре стимулює процес оновлення клітин. Напрям його дії цілковито залежить від складу. Наприклад, азелаїнова кислота має доведену ефективність у боротьбі з запальними елементами та пігментацією, а гліколева стимулює процес синтезу колагену, має розгладжувальний ефект та сприяє діленню клітин.

Почни робити вправи для шиї від зморщок

Правильні рухи та помірне фізичне навантаження здатні принести багато користі. Вони активізують кровообіг, сприяють покращенню процесів обміну речовин у тканинах та стимулюють відновлення клітин.

Здоровий спосіб життя, фізична активність та правильний догляд за шкірою – головні фактори, які дадуть тобі змогу зберегти молодість шкіри та декольте. А інтернет-магазин Аврора допоможе досягти мети, пропонуючи тисячі товарів для здорового способу життя та збереження молодості.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті