Парфуми, парфумована чи туалетна вода – що насправді стоїть на твоєму столику?

Статті
21 Травень 2024
153
  1. В чому різниця між парфумованою і туалетною водою?
  2. Як звучатиме вибраний аромат?
  3. Як подовжити тривалість звучання аромату
    1. Зволожуй шкіру перед нанесенням аромату
    2. Розпилюй парфуми на волосся та одяг
    3. Нанеси аромат на пульсуючі точки

Світ парфумованої продукції настільки широкий та багатогранний, що в ньому можна легко загубитися. Багато з нас відчувають пристрасть до певного аромату, але, коли ми нарешті дізнаємося назву композиції, виявляється, що виробник пропонує її у різних форматах. Саме тому варто розібратися, чим відрізняється парфумована вода від туалетної.

Цікаво, що першим видом парфумерії, який використовували люди, був ароматичний бальзам. Його винайшли ще в Давньому Єгипті близько 3500 років тому. Першу парфумерію виготовляли із природних речовин, таких як мирра, і використовували для бальзамування та ароматизації. На противагу сучасним парфумам це був сильний концентрат ароматичних речовин. Проте він використовувався не лише як прикраса. Бальзам був відомий своїми лікувальними властивостями, був частиною ритуалів та обрядів і вважався символом розкоші.

В чому різниця між парфумованою і туалетною водою?

Парфуми мають давнє коріння. Проте, якщо раніше вони вирізняли привілейованих осіб, сьогодні прикрасити себе приємним ароматом може кожен, адже нам стала доступна найрізноманітніша парфумерія: від квітково-фруктових жіночих композицій до деревних та пряних чоловічих. Крім того, зараз є багато альтернативних форматів парфумів:

  • туалетна вода (EDT). Назва походить від французького слова toilette, яке не має нічого спільного з нашими туалетами. За правилами воно навіть вимовляється по-іншому: twa let. Toilette означає процес догляду за своєю зовнішністю перед особливим заходом. Культура використання туалетної води з’явилася ще у 1380 році. Сьогодні до цієї категорії продуктів належать засоби, що містять 5-15% ефірних олій;
  • парфумована вода (EDP). Відрізняється збільшеною концентрацією ароматичних інгредієнтів, яка зазвичай становить 15-20%. Ці парфуми є більш насиченими та стійкими, що варто враховувати при використанні улюбленого аромату у спекотну погоду. Проте слід зазначити, що не вся туалетна вода має надто інтенсивний аромат, деякі представники цієї категорії можуть бути такими ж лагідними та м’якими, як EDT;
  • парфум (Parfum). Містить 15-40% суміші парфумованих олій, що робить його аромат найбільш насиченим, а сам засіб – доволі дорогим. Парфум може триматися на шкірі до 12 годин.

Знаючи, яка різниця між туалетною і парфумованою водою, тобі буде простіше зробити вдалу покупку в Аврорі. Одразу вибирай потрібну категорію товарів та заощаджуй свій час.

Як звучатиме вибраний аромат?

Кожна композиція має свій власний спосіб розкриття, який залежить від її складу і особливостей:

  • сандал розкривається поступово, розігріваючись на шкірі. Початкові ноти можуть бути деревними та пряними, а з часом аромат стає більш кремовим та м’яким;
  • фруктові парфумерні композиції зазвичай розкриваються свіжими і соковитими нотами. Вони можуть мати легку кислинку або солодку основу, яка поступово стає більш насиченою та сповненою енергії;
  • цитрусові ноти від самого початку додають енергії та свіжості. Поступово вони можуть стати більш теплими та м’якими, але продовжують дарувати відчуття легкості парфумованій чи туалетній воді;
  • квіткові аромати часто розкриваються дуже ніжно та романтично. Залежно від пори року та настрою ти можеш надати перевагу троянді, бузку, конвалії, жасмину тощо. Хоча початкові ноти можуть бути свіжими, з часом вони стають більш насиченими та солодкими.

Аромати квітів також часто доповнюють чоловічі композиції. Проте зазвичай їх основними компонентами є деревні, пряні або свіжі ноти, які можуть мати більш маскулінний і сильний характер. Наприклад, кориця може надати парфумованій композиції теплоти та витонченості, тоді як коріандр освіжає.

Як подовжити тривалість звучання аромату

Для того, щоб довше насолоджуватися розкішною вуаллю запаху, ти можеш скористатися кількома корисними лайфхаками.

Зволожуй шкіру перед нанесенням аромату

Для цього можна використати звичайний лосьйон для догляду за тілом, крем або олію, які не мають власного інтенсивного запаху. Аромат краще «закріпиться» на добре зволоженій шкірі та буде повільно випаровуватися.

Розпилюй парфуми на волосся та одяг

Вони мають меншу температуру, ніж шкіра. Через це ароматичні олії будуть випаровуватися повільніше та довше поширюватимуть навколо тебе приємний аромат. Однак, зверни увагу, що деякі парфуми можуть залишити сліди на світлих тканинах, тому спочатку протестуй продукт.

Нанеси аромат на пульсуючі точки

Це зап’ястя, шия, суглоби ліктів, область за вухами. Тепло, що випромінюється з цих місць, допомагає рівномірно розподілити аромат та зробити його більш інтенсивним.

Звісно, спосіб використання аромакомпозиції не може вплинути на те, що стійкіше – туалетна вода чи парфумована. Проте завдяки цим порадам ти зможеш подовжити тривалість звучання улюбленого парфуму, незалежно від того, до якої категорії він належить. Подбай про різноманіття: замовляй туалетні та парфумовані води в Аврорі на кожен день та для особливих випадків.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті