Догляд за губами взимку

Статті
30 Січень 2024
173
  1. Чому тріскають губи: причини зимових проблем
  2. Тріскаються губи: що робити
  3. Чим мазати потріскані губи взимку: ефективні засоби
  4. Догляд за губами: поради косметологів

Губи – одна з найуразливіших частин обличчя. Вони не мають потових та сальних залоз, а шкіра на цій ділянці дуже тонка. Цим зумовлене часте пересихання губ та активні вікові зміни. До того ж є багато зовнішніх факторів, які негативно впливають на їх стан: ультрафіолетові промені, вітер, морози і т. д. Використовуючи скраб для губ в домашніх умовах, зволожувальні помади та інші засоби для губ, можна захистити цю вразливу ділянку обличчя. При належному догляді вдається запобігти виникненню тріщин, пересушуванню та лущенню. Відповідно, так можна уникнути дискомфорту навіть під час найлютіших морозів.

Чому тріскають губи: причини зимових проблем

Ця проблема актуальна як для жінок і чоловіків, так і для дітей. Головною причиною тріскання губ є відсутність зволоження та наявність безлічі нервових закінчень та кровоносних судин. Саме тому шкіра в цій зоні дуже чутлива та тонка, а будь-яке подразнення викликає сильний дискомфорт.

Причин, чому тріскають губи, є безліч. Серед них можна виділити наступні:

  • температурні перепади. Взимку негативний вплив найбільше помітний. Ніжна шкіра подразнюється через морози та вітер на вулиці, а також занадто сухе повітря в приміщеннях;
  • облизування губ. Ця звичка суттєво погіршує стан, оскільки негативний вплив на вологу шкіру значно більший, ніж на суху;
  • покусування. Це головна причина травматизації нижньої губи. При покусуванні пошкоджується тонкий шар епідермісу, який довго та проблемно загоюється через постійну рухливість;
  • куріння. Безпосередній контакт з димом та фільтром сигарети призводить до зневоднення шкіри. Відповідно, з часом вона починає тріскатися та лущитися;
  • забруднення. Торкання губ руками призводить до зміни мікрофлори, поширення інфекцій, появи тріщин та запалень;
  • харчові продукти. На чутливість епідермісу впливає гостра, солона, кисла їжа. При чому це можуть бути навіть корисні фрукти: ананас, апельсин, полуниця, журавлина і т. д.;
  • температура тіла. Під час хвороб, коли вона підвищується, в першу чергу страждає шкіра губ, а потім й інші ділянки тіла.

Також негативний вплив має звичка гризти нігті чи різні предмети. Це не тільки негігієнічно, а й може закінчитися інфікуванням травмованих ділянок.

Якщо встановити причини, чому пересихають губи, самостійно не вдається, а вплив зовнішніх факторів є мінімальним, і тріщини з’являються регулярно, варто звернутися за допомогою до лікаря-дерматолога.

Щоб мінімізувати негативний вплив, варто акцентувати на регулярності догляду. Для цього достатньо витрачати всього 10-15 хвилин протягом дня.

Тріскаються губи: що робити

Регулярний догляд та використання спеціальних засобів – запорука здорової шкіри. І губи не є виключенням. Якщо вони часто тріскаються і лущаться, особливо взимку, необхідно купити базові доглядові засоби. А саме:

  • помади. Взимку варто віддавати перевагу зволожувальним та гігієнічним складам. В таких помадах є корисні компоненти, що пришвидшують загоєння пошкоджень та сприяють зволоженню тонкого епідермісу. Більшість гігієнічних помад не має кольору, тому їх зручно наносити навіть за відсутності дзеркала. Вони досить компактні, відповідно, їх зручно носити в кишені;
  • праймери. В їх складі є масла, віск та олії, які не дають губам втрачати вологу. Взимку праймери обов’язково слід наносити перед використанням кольорових помад, особливо матових, які сильно сушать шкіру;
  • бальзами. Вони містять не тільки доглядові компоненти, а й лікувальні. Тому відмінно допомагають уникнути лущення та сухості шкіри. На відміну від гігієнічних помад, бальзами мають більш кремоподібну текстуру. Вони можуть бути як безбарвними, так і кольоровими, в тому числі з шимером;
  • скраби та пілінги. З їх допомогою можна легко видалити змертвілі клітини, тим самим активувавши їх швидке відновлення. Однак використовувати пілінги та скраби можна декілька разів на тиждень. В іншому випадку вони будуть травмувати і так вразливі губи;
  • маски та олійки. Це незамінні засоби, які варто використовувати кожного дня, особливо взимку. Вони не тільки сприяють зволоженню, а й запобігають лущенню та подразненню. Це «важка артилерія», яка відмінно підходить для догляду взимку. Зазвичай рідкі засоби мають аплікатор, тому їх досить зручно використовувати.

Багато чоловіків не знають, що робити, коли тріскаються губи взимку, адже використовувати жіночі засоби вони соромляться. Однак це не проблема, оскільки серед великого асортименту є можливість обрати засоби без запаху, а використовувати масла, олійки, скраби можна в домашніх умовах.

Замовити все необхідне для жінок, чоловіків і дітей можна в інтернет-магазині Аврора. В онлайн-каталозі представлений широкий вибір якісних та недорогих помад, вітамінізованих бальзамів та інших засобів для губ, які допоможуть забезпечити належний догляд за ніжною шкірою не тільки взимку, а й в інші пори року.

Чим мазати потріскані губи взимку: ефективні засоби

Будь-які рани на обличчі – це не тільки неестетично, а й небезпечно, оскільки збільшується ризик заразитися вірусами та інфекціями. Чим мазати потріскані губи – одне з найактуальніших питань до дерматологів саме взимку.

Для розв'язання цієї проблеми в домашніх умовах вони рекомендують використовувати такі засоби:

  • гігієнічні помади, в складі яких є вазелін. Використовуючи їх, вдасться значно покращити стан шкіри навіть за декілька днів. Вазелін зволожує та дозволяє мінімізувати подальшу травматизацію. До того ж більшість таких засобів в складі має ще й інші корисні компоненти, які також пришвидшують загоєння;
  • масла та олійки. Аби уникнути потрапляння в них бактерій, для нанесення рекомендується використовувати аксесуари для макіяжу (спонжі чи пензлики). Олії та масла розм’якшують змертвілу шкіру, тому, коли біль від тріщини зменшиться, можна використати скраб для швидкого її відновлення.

Щоб досягти бажаного ефекту, необхідно регулярно оновлювати шар засобу, особливо після вживання їжі, а також наносити більшу його кількість перед сном.

За наявності тріщин важливо зайвий раз не торкатися губ. Це негативно впливає на швидкість загоєння та збільшує ризики інфікування рани.

Догляд за губами: поради косметологів

Мінімізувати проблеми можна не тільки доглядом, а й корисними звичками. Для цього потрібно дотримуватися ключових порад дерматологів та косметологів, особливо взимку. А саме:

  1. Слідкувати за харчуванням. Варто додати в повсякденний раціон корисні продукти, які багаті на вітаміни та мікроелементи. До них відносяться рослинні олії, морепродукти, кисломолочна продукція, фрукти та овочі, риба і т. д.
  2. Дотримуватись питного режиму. Здоровій людині потрібно кожного дня вживати 35 мл води на 1 кг її ваги. Нестача вологи має негативний вплив на організм в цілому, в тому числі на стан шкірного покриву.
  3. Закрити дефіцити. Мова йде про нестачу вітамінів. Дефіцити мають особливий вплив на стан губ. Наприклад, при нестачі вітамінів групи B уникнути сухості неможливо, навіть використовуючи якісну доглядову та декоративну косметику.
  4. Позбутися шкідливих звичок. Це дозволить значно знизити ризики інфікування вже травмованих губ, а також зменшити негативний зовнішній вплив на них.
  5. Забезпечити регулярний догляд, особливо взимку. Скраби, олії, помади та інші засоби з живильними та зволожувальними компонентами мають бути в арсеналі не тільки жінок, а й чоловіків. Наносити їх пальцями не рекомендується, для цього слід використовувати пензлі або спонжі.
  6. Використовувати декоративну косметику зі зволожувальними компонентами. Кольорові помади також можуть забезпечити якісний догляд, якщо в їх складі є вазелін, вітаміни, масла і т. д.
  7. Слідкувати за вологістю повітря в приміщенні. Якщо на роботі не завжди є можливість контролювати цей показник, то в домашніх умовах це доволі легко, купивши зволожувач.

Якщо губи потріскались, необхідно замінити зубну пасту, в якій міститься фтор або лауритсульфат натрію. Ці компоненти часто викликають алергічні реакції, а також подразнюють пошкоджену шкіру. Засоби для догляду за ротовою порожниною можуть значно погіршити ситуацію. Тому хоча б взимку від них краще відмовитися.

Легше запобігти проблемі, ніж усувати її. Це стосується не тільки шкіри, а й волосся та тіла в цілому. Тому саме час купити все необхідне для догляду взимку, аби уникнути проблем в майбутньому. В асортименті інтернет-магазину Аврора є різноманітні товари для губ, декоративна косметика, шампуні, засоби для тіла і т. д.

Відмінна якість та доступні ціни – ключові переваги онлайн-шопінгу, який приносить не тільки користь, а й дарує чудовий настрій. Купуй недорого базові товари для догляду взимку, в тому числі за губами, та забудь про сухість, лущення та тріскання шкіри навіть в люті морози.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті