Як визначити форму обличчя та підібрати макіяж?

Статті
28 Травень 2024
972
  1. Якою буває форма обличчя
    1. 1-й спосіб
    2. 2-й спосіб
  2. Макіяж для круглого обличчя
  3. Макіяж для квадратної форми
  4. Макіяж для овального обличчя
  5. Макіяж для прямокутної форми
  6. Підіб'ємо підсумки

Правильно підібраний макіяж, який враховує форму обличчя, може творити дива. Він допомагає візуально збалансувати риси та підкреслити природну привабливість. Сьогодні ми розкажемо, як визначити тип обличчя, та поділимось нюансами створення макіяжу. Буде цікаво, тож читай далі!

Якою буває форма обличчя

У світі краси існує уявлення про «ідеальну» його форму — овал. Вважається, що овальне обличчя можна пропорційно поділити на три рівні частини: від лінії росту волосся до перенісся, від останнього до основи носа та від неї до підборіддя. Тобто лоб, ніс та підборіддя повинні мати приблизно однакову довжину.

Але, звісно, існують інші, не менш красиві форми обличчя:

  1. Кругла — об'ємні щоки та підборіддя, довжина та ширина приблизно рівні.
  2. Прямокутна — видовжена, з рівними вилицями та підборіддям, широким лобом.
  3. Квадратна — виражені вилиці та масивне підборіддя.
  4. Трикутна — високий лоб і вузьке загострене підборіддя.
  5. Грушоподібна — перевернутий трикутник: лоб відносно вузький, а найширша частина знаходиться на рівні вилиць.
  6. Ромбоподібна — видовжений овал, загострений на підборідді та лінії росту волосся.

Визначити форму обличчя можна різними способами. Ось основні з них.

1-й спосіб

Тобі знадобляться олівець або помада й дзеркало. Стань навпроти нього, попередньо зібравши волосся назад, щоб не закривати контури обличчя. За допомогою олівця або помади максимально точно обведи дзеркальне відображення. Рекомендуємо почати з підборіддя й просуватися в бік лоба.

2-й спосіб

Тобі знадобиться лінійка. Спочатку виміряй відстань між щоками, зафіксувавши лінійку на рівні зовнішніх кутів очей. Далі оціни довжину підборіддя. Для кращої візуалізації контурів можна трохи усміхнутися. Потім виміряй ширину чола по прямій лінії між скронями в найширшій частині. Не менш важливим також є визначення загальної довжини обличчя. Її вимірюють від лінії росту волосся до нижньої частини підборіддя.

Найпоширеніші форми — кругла, квадратна, прямокутна та овальна. Розглянемо особливості макіяжу для кожної з них.

Макіяж для круглого обличчя

Ключове завдання макіяжу для жінок, у яких кругла форма обличчя, — візуальне витягування та звуження овалу, а також зменшення об'ємності щік. Для цього необхідно вдало виконати контурування, тобто затемнити та висвітлити певні ділянки. Загальний контур та зони під вилицями варто затушувати бронзером, скульптором або темнішим тоном. Їх потрібно наносити нижче вилиць, витягуючи лінію до губ, але не на самі яблучка щік. Це візуально подовжить і звузить обличчя.

Центр лоба, ніс і підборіддя навпаки треба висвітлити консилером. Також важливо зробити це з зоною під очима, щоб привернути до них увагу. Для круглого обличчя ідеально підходять брови широкої форми. Завдяки їм воно виглядатиме витягнутим. Виконуючи макіяж очей, краще уникати занадто довгих стрілок чи розтягування відтінків вшир. Якщо очі маленькі, акцент кольором варто робити за межами рухомої повіки. А щоб видовжити їх, скористайся тушшю.

Макіяж для квадратної форми

У жінок із квадратним типом обличчя всі горизонтальні параметри (відстань між скронями та вилицями, ширина лоба) є приблизно рівними. Тож макіяж обличчя має бути таким, щоб пом'якшити грубі риси та візуально звузити підборіддя.

По-перше, потрібно висвітлити пудрою нижню частину щік, це допоможе скруглити квадратне лице. Також радимо затемнити кути лоба, надавши м'якіших обрисів цій ділянці. Впадина під вилицями може бути трохи підсвічена — це візуально зробить їх менш випненими.

Рум'яна на квадратне обличчя потрібно наносити на самі вилиці (нанесення має бути у формі трикутника) — це додасть округлості щокам. У макіяжі очей важливим елементом є акцент на видовжені форми. Це допоможе урівноважити масивність нижньої частини обличчя та зробити його гармонійнішим.

Макіяж для овального обличчя

Щасливицям з еталонним овалом немає потреби витрачати час на складний контуринг. Але й овальна форма обличчя вимагає дотримання деяких правил у макіяжі. По-перше, потрібно підібрати правильну форму брів, яка б ідеально пасувала до овалу. Надто тонкі або широкі брови здатні порушити пропорції.

Також варто відмовитись від занадто різких або витягнутих стрілок, адже вони можуть візуально видовжити овал обличчя та зробити його менш гармонійним. Натомість краще зосередитися на акценті на самих очах, використовуючи яскраві відтінки тіней чи підкреслюючи виразність погляду тушшю.

Окрім класичної овальної форми, існує її різновид — видовжений овал із довшим підборіддям та високим лобом. Для такого типу потрібен особливий підхід у макіяжі, щоб досягти гармонії. Необхідно затемнити підборіддя, а також пройтись по лінії росту волосся темнішим тоном, бронзером чи скульптором. Далі треба правильно нанести рум'яна, оскільки стандартна техніка тут не підійде. Це роблять, рухаючись до середини вуха від початку вилиць.

Макіяж для прямокутної форми

Прямокутна форма обличчя вимагає використання дещо інших методів. Тут головна мета — зменшити видовженість та підкреслити центральну частину, зокрема вилиці, брови та губи. Для цього затемнюють периферійні ділянки: лінію росту волосся, лоб (його бокові частини) та підборіддя.

Центральну частину обличчя потрібно зробити світлішою за допомогою консилера та хайлайтера. Румʼяна варто наносити трикутником. Виконуючи макіяж очей, не забувай висвітлювати їхні внутрішні куточки. Брови краще робити широкими, без гострих ліній.

Підібʼємо підсумки

У виконанні макіяжу важлива умова — це косметика, підібрана під певний кольоротип. І, звісно, потрібно правильно підготуватися: очистити обличчя та гарно його зволожити, використовуючи свої улюблені засоби для догляду. А все необхідне для створення макіяжу ти знайдеш в інтернет-магазині Аврора. Зручний інтерфейс та розділення косметичних продуктів за категоріями допоможуть тобі легко зорієнтуватися й підібрати все потрібне — від ідеальної тональної основи до стійкої туші для вій.

І памʼятай: кожен тип обличчя чудовий по-своєму. Головне — вміти правильно підкреслити індивідуальні риси та переваги за допомогою макіяжу. Не бійся експериментувати та випробовувати нові продукти та техніки нанесення. Адже макіяж — це мистецтво! Тож вперед — до світу краси разом з Авророю!

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті