Догляд за шкірою та волоссям взимку: що потрібно знати

Статті
25 Грудень 2023
478
  1. Догляд за волоссям зимою
    1. Очищення волосся
    2. Зволоження шкіри голови та волосся
    3. Посилене живлення
    4. Сушка волосся
    5. Захист від електризування
    6. Вчися розчісуватися правильно
  2. Догляд за шкірою взимку
    1. Як правильно вибрати крем
    2. Які компоненти повинні бути у складі крему
    3. Яких компонентів варто уникати
    4. Як бути з гіалуроновою кислотою

Через низькі температури на вулиці, сухе та тепле повітря в приміщенні шкіра та волосся піддаються негативному впливу. Вони також страждають через нестачу вітамінів та мікроелементів. Ситуацію погіршує той випадок, коли догляд за волоссям взимку здійснюється так само, як в літню пору року. Це неправильно. Коли на вулиці «мінус», обличчю та твоїм локонам потрібна підвищена увага. Що ж робити, щоб зберегти їхню красу? Лови кілька корисних порад.

Догляд за волоссям зимою

Якщо в тебе взимку сухе та позбавлене здорового вигляду волосся, йому потрібно забезпечити правильний догляд, і в цьому немає нічого складного. Він складається з декількох етапів: очищення, зволоження, посилене живлення, сушка, захист від електризування та правильне розчісування.

Очищення волосся

Незалежно від типу та особливостей твого волосся, голову потрібно регулярно мити. Влітку зазвичай ми це робимо кожного дня, а взимку – рідше. Щоб змити весь бруд, використовується косметика для волосся, задача якої не тільки очищувати, а обережно та м’яко впливати на шкіру голови.

Гарно зарекомендували себе такі продукти:

  1. Шампунь-філер для волосся Elseve — він зволожує локони та надає їм об’єму. Забезпечує глибоке зволоження до 72 годин та полегшує розчісування.
  2. Шампунь для волосся жіночий Syoss Keratin 750 мл — продукт, створений для відновлення сили волосся. В його складі есенційні олії та вітамінні комплекси, які надають йому блиску та гладкості.
  3. Шампунь для волосся зволожуючий Tresemme Botanique Detox 400 мл — він допомагає боротися з ламкістю волосся, відновлює пошкоджені локони та зміцнює їх. Він має гарну густину, добре піниться та змивається.

Якщо в тебе є діти, то «Качечка Кряка» з екстрактом ромашки — шампуні поза конкуренцією. Це універсальний продукт, який не містить барвників, не сушить шкіру і не щипає очі.

Зволоження шкіри голови та волосся

Сухе повітря впливає як на волосся, так і на шкіру голови. Тому їм вкрай необхідне зволоження. Якщо для шкіри використовують крем та термальну воду, то повернути природний блиск локонам допоможуть маски чи бальзами. Вони збагачують їх корисними речовинами, що підвищує їх міцність та пружність, роблять пасма більш м'якими та «зцілюють» пошкоджені ділянки. Використовуючи крем-маску, ти захистиш волосся від сухості, і воно набуде приємного блиску та шовковистості.

Довідка! Професійна фарба для волосся також забезпечує його живлення та зволоження. Вона захищає шкіру голови від неприємних моментів.

Посилене живлення

Маски допомагають не тільки зволожувати волосся, а й живлять його. Щоб отримати необхідний результат, процедуру потрібно робити хоча б раз на тиждень протягом 10–15 хвилин (залежить від маски).

Наситити локони необхідними мінералами допоможе олійка. Найкраще використовувати в догляді ненасичені та жирні продукти. Гарно себе зарекомендували косметичні засоби з пшеничних зародків, авокадо та ші.

Сушка волосся

Спеціалісти кажуть, що краще висушувати волосся природним методом, але взимку рідко хто так робить. Зазвичай для сушки і укладки люди використовують фен — це зручно та швидко. При використанні такого методу потрібно додатково захистити волосся, якісний стайлінг з термозахистом — гарний варіант. Сушать локони на відстані витягнутої руки, а ближче до завершення використовують «холодну температуру».

Щоб не пошкодити волосся на морозі, суши його до кінця. При мінусовій температурі воно замерзне і буде ламатися.

Якщо на вулиці покривати голову шарфом, капюшоном чи шапкою, то в тебе буде менше питань щодо того, як доглядати за волоссям взимку. Воно буде захищене від впливу навколишнього середовища і, відповідно, буде менш ламатися і сохнути.

Захист від електризування

Оптимальний варіант — кондиціонер з ефектом антистатика. Його використовують згідно з інструкцією перед тим, як надіти головний убір.

Забезпечити захист від електризування допомагають косметичні засоби, в складі яких є силікон. Він наче створює «кокон» навколо кожної волосинки, захищаючи її. Але, вибираючи такі засоби, потрібно бути обережним. Найкраще віддавати перевагу сучасним перевіреним брендам.

Вчися розчісуватися правильно

Для початку вибери щітку, яка буде відповідати довжині та густині волосся. Обов’язково його розчісуй перед миттям, а після нанесення шампуню акуратно помасажуй шкіру голови. Пам’ятай, що вологі волосинки дуже легко можна пошкодити щіткою, тому, перш ніж приступити до цієї процедури, дай час волоссю висохнути. Якщо воно плутається, використовуй спеціальний бальзам або спрей.

Довідка! Зачіска також дуже сильно впливає на стан волосся. Тугий хвіст спричиняє його ламкість та може пошкодити волосяні цибулини. Металеві шпильки та жорсткі гумки виривають волосся, тому їх рекомендується не використовувати зовсім або користуватися час від часу.

Догляд за шкірою взимку

Зимовий догляд за обличчям охоплює як вечірні, так і вранішні процедури, але кожен з кремів та інших засобів має свої особливості. В цей період зазвичай використовують жирні креми, в складі яких є рослинна олія. Ці косметичні засоби допоможуть відновити гідроліпідний баланс та захистять шкіру від зневоднення.

Як правильно вибрати крем

Крем для захисту шкіри від холоду потрібно вибирати правильно: він повинен бути основою під макіяж і одночасно захищати дерму. В порівнянні з теплою порою року він повинен бути більш насиченим та щільним. Але слідкуй за тим, щоб не переборщити з жирністю та густиною. Інакше через щільний шар крему шкіра не зможе отримувати необхідну кількість кисню і буде відчувати його дефіцит. Також підніметься її температура, в результаті чого буде спостерігатися велика віддача вологи, чого не повинно бути. Ці два фактори провокують сильне виділення поту, а також появу вугрів. Тому, вибираючи косметику, звертай увагу як на кількість активних компонентів, так і на структуру крему.

При використанні зволожувального крему в зимовий період нанось його на обличчя не пізніше як за годину до виходу на вулицю. Волога, яку не встигне ввібрати шкіра, перетворитися на маленькі «крижинки», здатні її пошкодити.

Які компоненти повинні бути у складі крему

В першу чергу в основі косметичних засобів повинні бути компоненти, здатні утримувати вологу. До них відносяться:

  • натуральні масла;
  • гліцерин;
  • вітамін Е;
  • сорбіти;
  • кераміди та ін.

Ти також можеш придбати креми з вмістом антиоксидантів — вони на поверхні епідермісу утворюють плівку. Не забувай, що косметика також може мати в собі жирні кислоти, дуже корисний вітамін D та зволожувальний компонент сквален.

Яких компонентів варто уникати

Якщо ти шукаєш корисні поради, як доглядати за шкірою взимку, то прослідкуй, щоб в основі крему не було мінеральної оливи, синтетичного парафіну і вазеліну. Ці продукти не можна назвати поганими, але при їх регулярному використанні шкіра обличчя забуде про природні функції, які вона повинна виконувати. І без застосування кремів, в складі яких є такі компоненти, вона буде швидко стягуватися та висушуватися.

Як бути з гіалуроновою кислотою

Однозначної відповіді на це питання немає. Зазвичай «гіалуронка» притягує вологу в шкіру з повітря, але якщо в приміщенні сухо, то вона починає тягнути вологу зі шкіри, збільшуючи її сухість. Якщо ти плануєш користуватися кремом, в складі якого є гіалуронова кислота, пий достатню кількість води або слідкуй за тим, щоб в приміщенні була нормальна вологість.

Зберегти обличчя красивим і молодим допомагають не тільки креми. Є інші косметичні засоби:

  • маски — додаткове живлення та зволоження, а також здоровий вигляд;
  • сироватки — вони допомагають захищати шкіру від зовнішніх агресивних факторів;
  • тоніки — засоби здатні повернути шкірі потрібний рівень pH після вмивання.

Що стосується гелевих засобів для вмивання, фахівці радять замінити їх на кремові, таким чином шкіра буде отримувати додаткове живлення. Деякі дерматологи рекомендують мус чи молочко. Також можеш використовувати вітамінні комплекси.

Догляд за волоссям та шкірою обличчя взимку — це дуже важливо. Адже краще попередити проблеми, ніж усувати їх. Це вимагає багато часу та коштів. Якщо ти хочеш, щоб твоє волосся мало здоровий вигляд й гарний блиск, під час висушування використовуй нормальну температуру, не пересушуй його. Користуйся кремами для сухої, жирної чи нормальної шкіри. Купуй якісні шампуні. Правильно розчісуйся та роби зачіски, які не можуть пошкодити волосся. При будь-яких проблемах звертайся до спеціалістів, вони підкажуть, які косметичні засоби краще використовувати у твоєму випадку.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті