Мило чи гель для душу: вибирай краще для себе

Статті
2 Травень 2024
58
  1. Чим відрізняється тверде мило від рідкого?
  2. Яке мило краще: рідке чи тверде?
  3. Чим гель для душу відрізняється від мила?

Правильний вибір засобу гігієни може значно змінити вигляд твоєї шкіри. Гель для душу та мило призначені для догляду за тілом. Чи є насправді різниця між ними? Чи можна зменшити кількість баночок у ванній кімнаті, замінивши один продукт на інший? Пропонуємо порівняти склад рідкого мила, звичайного брускового засобу та гелю для душу, щоб розібратися з цим питанням прямо зараз.

Чим відрізняється тверде мило від рідкого?

Мило готують шляхом з’єднання жирів рослинного походження (кокосового, пальмового та ін.) з лужними речовинами. Це викликає реакцію, яка називається омиленням, що супроводжується утворенням гліцерину та солей жирних кислот. Продукт певної консистенції (твердої чи м’якої) утворюється внаслідок використання різних за інтенсивністю дії лугів, які впливають на здатність речовини до очищення.

Тверде туалетне мило є більш лужним та має кращі очищувальні властивості. Окрім того, його головними перевагами є:

  • доступна вартість;
  • різноманітний асортимент, що містить продукти з гіпоалергенними формулами, з посиленими антибактеріальними властивостями, ефірними оліями тощо;
  • універсальність – тверде мило можна використовувати для миття рук, тіла та навіть прання речей;
  • екологічність – окремі компоненти засобу легко розкладаються та не шкодять природі.

Рідке мило є менш лужним. Воно діє на шкіру не так агресивно, не провокує порушення її природного ліпідного бар'єра. Склад рідкого мила також може бути різним. Проте зазвичай гелеподібна речовина утворює багато піни, має приємний аромат та часто, окрім очищення, ще й доглядає за шкірою завдяки оліям, вітамінам та рослинним екстрактам у складі.

Рідке мило є доволі популярним продуктом, адже є зручнішим у використанні. Натискання на помпу пляшки для отримання необхідної кількості ароматної густої рідини вимагає менше часу, що особливо важливо в нашому швидкому світі. А в громадських місцях застосування рідкого засобу пов’язане ще й з питанням гігієни.

Цікаво: етимологія слова «мило» викликає багато суперечок. Одні стверджують, що воно походить від латинського «sapo», інші вважають, що від грецького «sapon». Дехто впевнений, що цей термін має відношення до міста Савона, де був побудований перший в історії миловарний завод. А одна з легенд свідчить, що назва пішла від гори Сапо, розташованої поблизу Риму, де римляни приносили тварин у жертву, виливаючи потоки їх жиру, змішаного з попелом, у струмок, а мешканці сусіднього села використовували цей засіб, щоб випрати свій одяг.

Яке мило краще: рідке чи тверде?

Відповідь на це питання залежить від того, що є важливим особисто для тебе:

  • з огляду на екологічність лідером є брускове мило. Пакування такого засобу часто не містить пластику, а в складі зазвичай немає консервантів;
  • за здатністю до очищення також на першому місці твердий продукт. Він ефективніше видаляє забруднення та знищує бактерії;
  • за економічністю перевага теж на стороні брусків. Вони дешевші у виробництві, зберіганні та транспортуванні;
  • за комфортом використання на першому місці буде рідкий засіб. Зручний дозатор дозволяє швидко отримати необхідну кількість речовини;
  • за дією на шкіру мило в пляшці також є кращим. Воно менше сушить та не так подразнює шкіру;
  • за гігієнічністю рідкий засіб займає провідну позицію. Брусок може стати брудним чи неприємно слизьким від вологи при тривалому використанні, а всередину герметично закритого контейнера забруднення та сторонні речовини не потрапляють.

Отже, вибір між рідким та твердим милом є індивідуальним, оскільки кожен із варіантів має певні плюси та мінуси. Часто навіть члени однієї родини надають перевагу різним типам засобів.

Чим гель для душу відрізняється від мила?

Ці засоби об’єднує гелеподібна консистенція, тому можна легко припустити їхню взаємозамінність. Тож спробуємо перелічити, чим відрізняється рідке мило від гелю для душу:

  • склад. Гель для душу зазвичай має густішу консистенцію та містить більшу концентрацію синтетичних мийних засобів і піноутворювачів, що забезпечує розкішні враження від купання;
  • текстура. Засіб для душу є густішим, зазвичай потребує попереднього спінення перед нанесенням;
  • пакування. Гелі для душу в основному поміщаються в пляшки більшого об’єму та не містять дозаторів.

Серед асортименту цих засобів ти можеш знайти не лише такий, що має найприємніший аромат, але й вибрати його відповідно до особливих потреб шкіри.

Звісно, гелі для душу не позбавлені недоліків. Зазвичай до їхнього складу входять загущувачі, консерванти. А аромат продукту може просто не сподобатися чи навіть викликати алергічну реакцію. Проте деякі гелі для душу входять до лінійок аптечної косметики, тож можна вибрати засіб, який застосовується при алергії чи інших проблемах зі здоров’ям.

Що ж краще купити для особистого використання? Можна застосовувати мило для очищення рук та гель для душу для купання. Що стосується вибору між брусковим, рідким та крем-милом, то тут краще надати перевагу продукту, використання якого приносить більше задоволення саме тобі. Ознайомся з асортиментом товарів інтернет-магазину Аврора та купуй якісні засоби для догляду, не вагаючись.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті