Доглядова та декоративна косметичка підлітка: які засоби в ній мають бути

Статті
30 Жовтень 2023
1027
  1. Особливості косметики для підліткової шкіри
  2. Які засоби потрібні підліткам, незалежно від статі
  3. Збираємо базову косметичку для догляду за шкірою підлітка-дівчинки
  4. Засоби для макіяжу для підлітків
  5. Корисні поради, що допоможуть підтримувати шкіру чистою

Підлітковий вік – особливий період в житті кожного. Коли під дією гормональних змін тіло, настрій та ментальність починають змінюватися, особливо важливо почуватися впевнено. Одним зі способів досягти такого внутрішнього стану є правильний догляд за власною зовнішністю. Уважно підібрані засоби допоможуть подбати про гарний стан шкіри та запобігати висипанням. А дівчатам декоративна косметика для підлітків допоможе почати проявляти свою індивідуальність.

Головне завдання батьків – допомогти наповнити косметичку якісними засобами, що відповідають віковим потребам дітей. Проте ми самі були підлітками доволі давно. Тож ця стаття нагадає тобі вимоги до підліткової косметики та допоможе вибрати кращі засоби, що відповідають віковим особливостям.

Особливості косметики для підліткової шкіри

Перш за все варто з’ясувати, чому дитина не може використовувати «дорослі» креми та лосьйони, що підходять мамі. Тому що підліткова шкіра має унікальні особливості та потреби. Вона дуже чутлива до зовнішніх факторів і агресивних продуктів. Саме тому підліткам варто уникати:

  • надмірного скрабування та порушення захисного бар'єра шкіри;
  • важких олій та жирних кремів;
  • агресивних речовин, що сушать шкіру;
  • засобів з насиченими ароматами та барвниками.

Спеціальна косметика для підлітка має ретельно підібраний склад, що відповідає особливим потребам цього вікового періоду. Її дія спрямована на ретельне, проте делікатне очищення, а також себорегуляцію, яка є основною причиною виникнення акне. Засоби для догляду за шкірою дбають про її достатнє зволоження, проте не містять компонентів, що можуть провокувати закорковування пор та появу запалення.

На шкірі постійно з’являються висипання, що стають причиною суттєвого дискомфорту, а косметика з магазину не допомагає? У такому разі краще звернутися до косметолога. Фахівець зможе визначити тригери, що активують появу запалення. Це можуть бути гормональні проблеми, алергічні реакції, особливості травлення або спадкові фактори. З огляду на це косметолог може призначити правильне лікування, дієту або професійний догляд.

Які засоби потрібні підліткам, незалежно від статі

Здебільшого базова доглядова косметика для шкіри та тіла юнаків та дівчаток не має радикальних відмінностей. Адже її потреби визначають саме вікові особливості. З огляду на це до засобів, які потрібні підліткам першочергово, належать:

  1. Делікатні гелі та пінки для вмивання. Вони можуть містити невеликий відсоток саліцилової або молочної кислоти, вітамін А, цинк. Якщо дівчина-підліток носить макіяж, до вечірнього догляду можна додати міцелярну воду.
  2. Тоніки без вмісту спирту. Їхнім завданням є завершення процесу очищення та відновлення pH шкіри. Тоніки зазвичай створені на базі рослинних екстрактів зеленого чаю, троянди, ромашки, які чинять заспокійливий вплив.
  3. Зволожувальний крем. Потрібно використовувати навіть за умови, що шкіра є жирною. Він може слугувати додатковим захисним бар’єром для зовнішніх забруднень. Крім того, підвищений виробіток себуму не означає достатню зволоженість шкіри, а недостатня гідратація може його додатково активізувати.
  4. Дезодорант або антиперспірант. Запобігає появі неприємного запаху поту.
  5. Бактерицидний крем для точкового лікування запалень – допоможе швидко усунути прищі. Як альтернативу можна використати буквально краплю ефірної олії зі знезаражувальними властивостями, наприклад, чайного дерева.

Підлітковий період супроводжується численними фізіологічними і фізичними змінами. Якщо у дівчаток вони викликають природне бажання користуватися косметикою, то у хлопців цей процес інколи потребує додаткового заохочення та розуміння. Важливо пояснити синові необхідність нових вимог до особистої гігієни та допомагати йому дотримуватися них, допоки не з’являться нові корисні звички.

Збираємо базову косметичку для догляду за шкірою підлітка-дівчинки

Дівчатка більше цікавляться косметичними засобами, а навчити доньку правильно піклуватися про свою зовнішність зазвичай простіше, ніж хлопця. Проте батькам важливо подбати про придбання засобів, що відповідають потребам шкіри саме у цьому віці. Адже дівчатка-підлітки дуже часто підпадають під вплив маркетингу. Батьки повинні пояснити дитині важливість використання косметичних засобів для підлітків, що відповідають її особливим потребам, та купувати лише ті, що мають безпечний та корисний склад.

Окрім косметики для догляду, що потрібна як дівчаткам, так і хлопцям, до вмісту косметички юної леді можуть входити:

  • засоби жіночої гігієни. Краще завжди тримати у сумочці, адже перші критичні дні можуть початися несподівано;
  • одноразові маски. Можуть бути тканинними або містити невелику кількість засобу на одне застосування. Відрізняються насиченим складом та можуть використовуватися 1-2 рази на тиждень;
  • гідрогелеві патчі під очі. Не є обов’язковим до використання підлітками засобом, проте можуть бути корисними у разі появи набряків під очима;
  • інструменти для манікюру та педикюру.

Привчай дівчинку до необхідності доглядати за собою регулярно, навіть коли умови є недостатньо зручними. Поясни, що існує дорожній формат косметики, який зручно брати у поїздки.

Засоби для макіяжу для підлітків

Мейкап для дівчаток – це спосіб самовираження, тому не варто іти наперекір бажанню юної леді почати фарбуватися. Проте для безпеки та комфорту дитини важливо подбати про те, щоб вона мала змогу використовувати засоби відповідно до свого віку. До складу набору косметики для підлітків можуть входити:

  • тональні засоби. Варто пересвідчитися у безпечному складі такої косметики та відсутності речовин, що можуть забивати пори;
  • гігієнічна помада або блиск для губ. Слід вибирати спокійні відтінки;
  • рум’яна з натуральним складом, які не викликають подразнень на шкірі;
  • туш для вій, що не розтікається і не подразнює очі;
  • компактна пудра для фіксації макіяжу;
  • набір тіней;
  • якісна та гіпоалергенна туалетна вода або ароматизована вода з ненав’язливим ароматом.

Звертай увагу на те, щоб косметика була придатна для використання на чутливій шкірі підлітків та мала якісний і безпечний склад. Разом з дитиною вивчайте, як правильно застосовувати кожен продукт, і наголошуйте на необхідності дотримуватися гігієнічних правил, аби стан шкіри не погіршився через використання косметики. Подбай про правильне зберігання засобів та додатково придбай косметичку, щоб допомогти дитині підтримувати порядок у кімнаті.

Необхідно зазначити, що дитині необов’язково регулярно робити макіяж в підлітковому віці. Тож спеціально заохочувати її до використання декоративної косметики, якщо дівчина нею не цікавиться, не варто. Натомість догляду та гігієні слід приділити належну увагу та своєчасно навчити дитину правильно дбати про шкіру обличчя та тіло.

Корисні поради, що допоможуть підтримувати шкіру чистою

Навіть правильно підібрана підліткова косметика інколи не може забезпечити відмінний стан шкіри. Для його досягнення варто поєднати кілька важливих складових:

  • зібрати базовий набір косметики для підлітків;
  • обов’язковий демакіяж та ретельне очищення перед сном;
  • дотримання здорової дієти без зловживання солодкими, гострими та жирними продуктами;
  • вживання достатньої кількості води, свіжих овочів та фруктів;
  • боротьба зі звичкою постійно торкатися шкіри обличчя та вичавлювати прищі;
  • регулярне очищення інструментів для макіяжу.

Аби мати гарний вигляд у підлітковому віці, достатньо регулярно приділяти увагу догляду за шкірою. Вкрай важливо зробити його регулярним та подбати про правильний вибір засобів відповідно до вікових особливостей. В Аврорі ти знайдеш широкий асортимент якісної косметики для підлітків, що допоможе досягти поставленої мети. Купуй кращі засоби з доставкою додому або відвідай найближчий магазин.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті