Вітамін Е для обличчя: користь та шкода

Статті
3 Квітень 2024
229
  1. Що таке вітамін Е
  2. Вітамін Е як запорука збереження молодості
  3. Властивості вітаміну Е
  4. У чому міститься вітамін Е
  5. Як використовувати рідкий вітамін Е для лиця, щоб він не приніс шкоди

Доглядові засоби для шкіри обличчя — не лише тренд сьогодення, а й твої інструменти для збереження молодості та краси. Важливо бути уважною до складу косметичних продуктів, щоб вони принесли виключно користь, а не накоїли лиха. Один із компонентів, котрий ти можеш зустріти на етикетці, — вітамін Е. Засоби з цим потужним антиоксидантом швидко порадують вау-ефектом живлення й тонізації. Крім того, спрацюють на перспективу: стануть для тебе справжнім еліксиром молодості. Розберемось, що робить вітамін Е для шкіри, та розкажемо як правильно його використовувати, щоб не завдати шкоди своєму обличчю.

Що таке вітамін Е

Вітамін групи E, або токоферол, — це органічна сполука, яка потрібна твоєму організму для функціонування різних процесів. Від здоров’я імунної системи до запобігання розвитку серцевих захворювань — ця речовина є універсальним помічником для підтримання тіла в гарному стані.

Вітамін Е славиться своєю користю для шкіри. Косметологи рекомендують введення засобів із цим елементом у повсякденний догляд. Він має антиоксидантну та протизапальну дію, а також сповільнює процес старіння обличчя. Цей чудо-компонент не тільки стимулює вироблення колагену та сприяє живленню шкіри, а й захищає її від шкідливих впливів середовища, чим зберігає молодий вигляд на довгі роки.

Вітамін Е як запорука збереження молодості

Розберімось, що робить вітамін Е для збереження молодості. Насправді ефект, за який багатьом полюбились засоби з цим компонентом, досягається за простою схемою. Треба лише трохи зрозуміти, чому та як відбувається процес старіння. Річ у тому, що шкіра, неначе губка, вбирає в себе вплив навколишнього середовища та способу нашого життя. Ультрафіолетові промені, забруднене повітря, стрес і шкідливі звички — все це прискорює старіння шкірних покривів.

Вплив зовнішніх факторів призводить до окислювального стресу — дисбалансу між вільними радикалами та антиоксидантами в організмі. Можеш видохнути, тобі зовсім немає потреби поглиблюватися в терміни, важливо зрозуміти лише одне — наслідок, а саме прискорення процесу старіння. Отже, як тут допомагає токоферол? Він діє як щит від оксидативного стресу й не дає клітинам руйнуватись. У результаті компонент зменшує швидкість старіння шкіри та зберігає її красу та здоров’я.

Властивості вітаміну Е

Цей інгредієнт може похизуватись не лише омолоджувальною дією. Залежно від того, як приймати вітамін Е, його користь розповсюджується на різні системи організму. Приймати капсули, застосовувати крем або сироватку для обличчя зі вмістом речовини — вирішувати тобі. Головне, проконсультуйся з лікарем, якщо плануєш вводити у свій раціон дієтичну добавку.

Отже, підсумуємо, які властивості має вітамін групи E стосовно шкіри:

  • комплексна антиоксидантна дія: поглинає шкідників клітин (вільні радикали) і зменшує окислювальний стрес, чим уповільнює перебіг старіння;
  • живлення та підвищення пружності епідермісу: глибоке зволоження, яке забезпечує інгредієнт шкірі, досягається завдяки його здібності ущільнювати клітинну мембрану. У результаті волога зберігається в тканинах. До того ж токоферол стимулює вироблення структурного білка — колагену, що робить епідерміс еластичним і стійким до розтягувань;
  • швидка регенерація: застосування речовини часто рекомендують дерматологи при лікуванні акне. Він прискорює процес відновлення клітин, адже прибирає рубці та шрами, що залишаються після запалень і не дає їм дійти до застійного стану;
  • захист від сонця: компонент часто можна зустріти в складі засобів із СПФ. Він діє як додатковий бар’єр від ультрафіолетових променів та не дає клітинам мутувати під їх впливом.

До речі, користь вітаміну розповсюджується також на шкіру голови. Його часто додають у доглядові засоби для волосся, бо він нормалізує кровообіг і сприяє покращенню живлення волосяних цибулин.

У чому міститься вітамін Е

Добова норма вітаміну Е для дорослої людини в середньому становить 15 мг. Його дефіцит — це скоріше виключення, ніж частий випадок. Він міститься в переважній кількості продуктів, які складають твій повсякденний раціон, а саме:

  1. Рослинні олії: соняшникова, оливкова, соєва.
  2. Горіхи: фундук, волоський, кедровий, фісташки, мигдаль, арахіс та олія на його основі.
  3. Насіння: гарбуза, соняшника та кунжут.
  4. Морепродукти: креветки та риба, а саме оселедець, лосось (копчений та звичайний).
  5. Кисломолочна продукція.
  6. Зелень, зокрема шпинат і петрушка.
  7. Фрукти: манго та авокадо.
  8. Овочі: буряк, гарбуз, помідори спаржа, броколі, болгарський перець (червоний).

Отже, приймати токоферол в капсулах варто лише за медичними показаннями. У тому, щоб призначати собі препарат самостійно, немає жодної потреби. Але ніхто не забороняв доповнити свій повсякденний догляд застосуванням рідкого вітаміну Е. Він гарантовано апгрейдне твій зовнішній вигляд, але варто дотримуватись деяких правил. Про них поговоримо в наступному розділі.

Як використовувати рідкий вітамін Е для лиця, щоб він не приніс шкоди

Вибирай, як будеш застосовувати елемент у своєму догляді. У тебе є два варіанти:

  1. Придбати косметику для догляду за тілом або обличчям, яка містить токоферол у своєму складі.
  2. Використовувати вітамін Е у рідкому вигляді: у будь-якій аптеці ти придбаєш альфа-токоферола ацетат або масляний розчин речовини. Можна додати кілька крапель в улюблений доглядовий крем або наносити на обличчя в чистому вигляді. Тут доведеться пильно слідкувати за дозуванням, але ефект не змусить себе очікувати.

Отже, якщо твій вибір пав на другий варіант, тобі треба врахувати вищезгадане дозування та не забувати, як часто треба використовувати вітамін Е для шкіри обличчя. Чітко дотримуйся інструкції, а краще попроси пояснень у фармацевта в аптеці, де будеш купляти концентрат речовини. Це допоможе не допустити алергічних реакції, подразнення та інших неприємних моментів. Адже ми хочемо, щоб чудо-компонент приніс лише користь, правда ж?

Незалежно від того, який спосіб введення елементу в догляд ти вибрала, рекомендуємо провести попереднє тестування на непереносність компонента. Нанеси засіб на внутрішній згин ліктя та почекай близько доби. Якщо жодних подразнень не виникло, сміливо використовуй!

Тепер підсумуймо: вітамін Е — чудовий помічник для збереження молодості та здоров’я зовнішнього вигляду. Він має доведену ефективність у процесі уповільнення процесу старіння та живить шкіру зсередини. Ти вільна вибирати, у який спосіб його застосовувати, але пам’ятай, що все корисно в міру. Треба лише дотримуватись інструкцій щодо використання — і вау-ефект гарантований! А за доглядовими засобами — мерщій в інтернет-магазин Аврора: вибирай з асортименту унікальних товарів і швидко замовляй. Купувати онлайн зручніше!

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті