Як позбутися набряків на обличчі: поради від Аврори

Статті
20 Грудень 2023
3028
  1. Чому з'являються набряки на обличчі
  2. Як зняти набряки на обличчі за допомогою гідрогелевої маски
  3. Як прибрати набряки за допомогою патчів
  4. Як усунути опухлість обличчя іншими способами
  5. Як уникнути появи набряків

Бачиш у дзеркалі когось іншого на ранок після застілля? Припухлості, мішки під очима – це набряки на обличчі, які особливо дратують, коли тобі потрібно на роботу або в справах. Їх важко замаскувати за допомогою декоративної косметики, і вони дуже псують зовнішній вигляд. Проте уникнути цього небажаного ефекту не завжди можливо.

Навіть якщо припухлості не сильно виражені, навряд чи ти зможеш перестати думати про них, побачивши. Є експрес-методи, які допоможуть тобі швидко повернути привабливий, свіжий вигляд – скористайся одним із них, і ніхто не здогадається, що напередодні в тебе було свято чи просто посиденьки з друзями. Деякі з них ти зможешь купити у нас на сайті. Читай далі і про все дізнаєшся!

Чому з’являються набряки на обличчі

Це не зовсім естетичне явище є ознакою неправильного способу життя та харчування. Враховуй, що проблема починається зсередини: з якихось причин клітини тіла утримують забагато води, і вона не виводиться з організму. Набряки з’являються в області вилиць, під підборіддям, над і під очима. Ця проблема відома не тільки жінкам, з нею стикаються й чоловіки.

Надмірна затримка рідини виникає з таких причин:

  • недосипання. Святкуючи день народження, Новий рік, Різдво, ти лягаєш спати дуже пізно, а то й гуляєш до ранку. Коли організм не відпочиває належним чином, він сигналізує про це затримкою рідини й появою припухлостей на обличчі;
  • вживання алкоголю. Якщо для тебе це невіддільна складова вечірки, пам’ятай, що велика кількість випитого вранці проявиться у вигляді набряків. Спиртні напої позбавляють клітини потрібної їм вологи, через що організм намагається утримати якомога більше води всередині;
  • солона їжа. Це ті самі салати з майонезом, снеки та інші страви на святковому столі. Сіль складається з натрію та хлору, перший має властивість зв’язуватися з рідиною в тілі та утримувати її в клітинах організму. Якщо ти вживаєш багато солі, затримується велика кількість рідини.

Набряки очей можуть з’являтися не тільки після бурхливої та довготривалої святкової вечірки. Ще одна з причин – плач (наприклад, коли в тебе або близької людини сталася біда). Під час стресу відбувається викид кортизолу – це гормон, який утримує воду в організмі. Якщо після 19:00 ти звикла випивати декілька великих чашок чаю, какао, коктейлів чи інших напоїв, на ранок теж можлива поява припухлостей.

Як зняти набряки на обличчі за допомогою гідрогелевої маски

Корейські тканинні засоби для догляду допоможуть не тільки уникнути появи дефектів, а й усунути їх. Не забудь придбати гідрогелеву маску – її варто постійно тримати серед іншої косметики для обличчя. Вона виготовлена зі спеціального гелю, який на 90% складається з води. Під час використання активні компоненти не випаровуються, а проникають у глибокі шари шкіри.

Маска – експрес-засіб, який допоможе зняти набряк за 15–20 хвилин. Вона швидко зволожує й тонізує, відновлює втрачену пружність, розгладжує мімічні зморшки. Перед використанням варто декілька хвилин потримати маску в холодильнику, щоб добре наситити її живильними речовинами.

Як прибрати набряки за допомогою патчів

Це ще один експрес-рятівник, який допоможе швидко повернути привабливий вигляд. Від масок патчі відрізняються невеликими розмірами, їх використовують, щоб зняти набряк очей і позбутися мішків не тільки після святкової вечірки, а й на постійній основі. Ці засоби виглядають як наклейки, просочені концентрованими сироватками, що містять:

  • гіалуронову кислоту. Ефективно зволожує ніжну й чутливу шкіру навколо очей, допомагає прибрати набряклість, повертає свіжий вигляд;
  • кофеїн. Покращує кровообіг і мікроциркуляцію шкіри обличчя, прискорює виведення зайвої рідини, стимулює вироблення колагену;
  • пептиди. Зменшують набряки, сприяють швидкому відновленню.

Щоб завжди мати під рукою цей експрес-засіб, купуй відразу баночку з патчами, її вистачить надовго. Як зняти набряк на обличчі за їх допомогою? Все дуже просто:

  • вмийся теплою водою та приклади наклейки до шкіри під очима;
  • зніми патчі через 20 хвилин;
  • насолоджуйся швидким результатом.

Дехто вважає, ніби ці корисні наклейки пересушують шкіру, забираючи з неї багато вологи. Проте це міф, який досі не підтверджений. Патчі зручні, адже їх можна взяти з собою куди завгодно, щоб швидко прибрати сліди нічного недосипання та застілля на ранок.

Як усунути опухлість обличчя іншими способами

Зняти набряк очей допоможуть також інші засоби:

  1. Масаж. Це не просто корисна, але й дуже приємна процедура. Скористайся роликовим масажером, щоб розгладити шкіру, яка встигла набрякнути через затримку рідини. Така процедура тонізує, повертає втрачену пружність, покращує кровообіг.
  2. Охолоджений огірок. Кожна жінка мусить знати, як прибрати набряки на обличчі за допомогою цього овочу. Це своєрідна альтернатива патчам тоді, коли їх немає під рукою, адже в його складі багато рідини.
  3. Контрастне вмивання. Прибрати опухлість обличчя допоможе почергово холодна й гаряча вода. Ця процедура тонізує судини, дозволяє позбутися припухлостей та покращити колір шкіри.

Тримай у своїй домашній аптечці спеціальні засоби для відновлення організму після нічного святкування. Покращити стан загалом допоможуть активоване вугілля та інші сорбенти, «Аспірин», препарати магнію.

Як уникнути появи набряків

Знаючи головні «тригери», не налягай на них під час застілля. Це стосується, зокрема, алкоголю, солодких газованих напоїв та солоної їжі. Надавай перевагу багатим на калій продуктам, зокрема цитрусовим, ягодам, селері. Часто набряки з’являються через малорухливий спосіб життя, тому не нехтуй ранковою зарядкою, за можливості пробіжкою.

Не варто протирати обличчя кубиком льоду, хоч і багато хто радить такий варіант. Оскільки він дуже холодний, то негативно впливає на дрібні судини шкіри й може дати зворотний результат. У цьому плані ефективнішими будуть охолоджені маски та патчі. Замовити їх у Києві, Львові, Одесі та інших містах зручно з доставкою до магазинів мережі Аврори чи у відділення компанії-перевізника.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті