Що таке кушон і як їм правильно користуватися?

Статті
9 Серпень 2023
6660
  1. Функції та переваги тонального засобу
  2. Як користуватися кушоном
  3. Кому підходить косметика

Кушон – відносно новий косметичний засіб, який швидко став популярним серед молодих дівчат та жінок. Він являє собою аналог ВВ- та СС-кремів у зручній компактній упаковці, який має багато переваг у порівнянні зі своїми попередниками.

Перші кушони для обличчя з’явилися в Південній Кореї відносно недавно – у 2008 році, а в основу їх розробки лягли ВВ- та СС-креми. Такі засоби подобалися жінкам, але ними було незручно користуватися. Тональну косметику застосовували здебільшого вдома, а жінки мусили додатково купувати пензлі чи губки та стежити за їхньою чистотою. Кушон позбавлений таких недоліків. Виріб являє собою маленький компактний контейнер із герметично закритою кришкою та має всередині:

  • картридж із тональним засобом, який є знімним у деяких брендів;
  • губку-аплікатор зі спонжеподібною структурою або пензель. Вони призначені для нанесення кушону на шкіру та рівномірного розподілу продукту;
  • пластикову перегородку з отворами, яка відокремлює тональний засіб від спонжа та дозволяє його зручно дозувати;
  • дзеркало для можливості поправляти макіяж протягом дня.

Упакування для кушонів є не просто контейнером для косметики. Воно спроєктоване з урахуванням зручності застосування та збереження якості продукту. Такий простий, на перший погляд, косметичний засіб отримав 30 патентів. При його виготовленні використовуються унікальні технології підтримання температурного режиму всередині контейнера та антибактеріального захисту. Бренди застосовують якісні матеріали для виробництва упакування, приділяють багато уваги дизайну виробів та їхньому внутрішньому наповненню.

Функції та переваги тонального засобу

Кушон вирізняється унікальною м’якою текстурою, яка забезпечує рівномірне розподілення продукту на шкірі. Не варто думати, що всередині нового засобу залишилися традиційні формули ВВ- та СС-кремів. Для того щоб кушон краще наносився за допомогою подушечки, його створюють менш щільним. Ця тональна основа не така пігментована, як крем. Однак це не заважає, адже кушон можна наносити в декілька шарів. Засіб допомагає:

  • доглянути за обличчям – за аналогією з ВВ- та СС-кремами кушон містить компоненти, які зволожують та живлять твою шкіру протягом дня;
  • захиститися від ультрафіолетового випромінювання – продукт може містити СПФ-фільтр;
  • маскувати дрібні недоліки та вирівнювати тон шкіри;
  • додавати ефекту сяяння та створювати свіжий вигляд.

Кушон – косметика, яка підходить для жінок будь-якого віку та є ідеальним продуктом для створення легкого щоденного макіяжу. Майже невагома текстура засобу підійде власницям будь-якого типу шкіри. Проте варто зазначити, що кушон має легкий тонувальний ефект. Тому тобі варто додатково придбати інші тональні засоби, якщо потрібно маскувати проблемні ділянки.

Головними перевагами кушону вважають:

  • зручність у застосуванні – продукт легко наноситься на шкіру одним рухом за допомогою аплікатора;
  • портативність – компактний розмір кушону дозволяє брати його з собою в дорогу або застосовувати в перерві між заняттями для швидкого освіження макіяжу;
  • позитивний вплив на стан шкіри внаслідок додавання до складу вітамінів, зволожувальних та відновлювальних компонентів для кращого догляду;
  • легкість вибору відтінку – кушони випускаються в широкому асортименті, чудово адаптуються до кольору шкіри;
  • економне використання завдяки наявності спеціального спонжа.

Кушон – це простий та зручний засіб, який підходить для швидкого макіяжу. Щоб правильно його застосовувати, тобі не знадобиться навчатися візажу чи отримувати спеціальні знання.

Як користуватися кушоном

Для досягнення найкращих результатів від використання тонального засобу рекомендується дотримуватися деяких правил:

  • підготовка шкіри – перед нанесенням макіяжу потрібно очистити обличчя від забруднень і використати зволожувальний крем;
  • застосування продукту – злегка натисни спонж, щоб набрати потрібну кількість засобу, а потім рівномірно нанеси його на обличчя. Починай із центру та розподіляй його по всій поверхні;
  • розтушовка кушону – допоможе уникнути видимих переходів;
  • фіксація макіяжу (за бажанням) – можна злегка припудрити обличчя.

Кушон варто наносити в декілька шарів, якщо потрібно отримати щільніше покриття. Поклади засіб у сумочку для того, щоб поправляти макіяж протягом дня. Спробуй кушон із пензликом, якщо такий спосіб його нанесення є зручнішим саме для тебе, або купуй виріб із подушечкою.

Кому підходить косметика

Тепер ти знаєш, що таке тональний кушон. Замовити такий засіб варто, якщо тобі потрібно:

  1. Завжди шикарно виглядати. За декілька секунд ти зможеш освіжити макіяж, а шкіра набуде здорового сяйва. На вечірках, побаченнях та просто на роботі такий засіб є дуже зручним.
  2. Поновлювати захист від ультрафіолету. Відомо, що СПФ діє лише декілька годин, що завжди ставить дівчат у незручне становище. Ми не можемо заново поновлювати макіяж протягом дня. Зате нанести тонкий шар кушону з СПФ дуже просто за лічені хвилини.
  3. Подбати не лише про маскування недоліків, а й про стан шкіри. Засіб є чудовим джерелом корисних компонентів, які допомагають підтримувати молодість та природну красу.

Легкий кушон жінки особливо цінують влітку, коли надворі стоїть спека, а зволоження шкірі завжди бракне. Засіб лягає невагомим тонким шаром, не забиватиме пори. Він надасть твоєму обличчю свіжого вигляду.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті