Вітамін С: у чому його користь для шкіри обличчя

Статті
29 Березень 2024
124
  1. Вітамін С – для чого він потрібен і як впливає на здоров'я загалом
  2. Вітамін С для шкіри: навіщо його використовувати
  3. Чим корисний вітамін С при наявності косметичних проблем
    1. Якою має бути концентрація кислоти
  4. Як знайти вітамін С у складі косметики
  5. Як користуватися вітаміном С для обличчя в складі сироватки

Шукаєш ефективний засіб для догляду за собою, який допоможе завжди виглядати на всі сто? Хочеш позбутися дефектів, пов’язаних із неправильно вибраним кремом, віковими змінами, стресами, екологією? Вивчай, чим корисний вітамін С для обличчя, купуй косметику з ним.

Аскорбінова кислота вважається найефективнішою для профілактики та лікування застуди. Її тримають у домашній аптечці, вживають у вигляді драже, комплексів. Протягом останніх 10 років було проведено більше ніж 100 досліджень для виявлення корисних властивостей цієї важливої добавки до раціону.

Вітамін С – для чого він потрібен і як впливає на здоров’я загалом

Цей потужний природний антиоксидант життєво необхідний для кожної людини. Навіть невеликий дефіцит призводить до серйозних проблем зі здоров’ям. За його допомогою відбувається нейтралізація вільних радикалів та потужна підтримка імунітету.

Користь вітаміну С полягає в наступному:

  • усуває запальні процеси;
  • бореться з бактеріями та вірусами;
  • знижує негативний вплив інфекцій на організм.

Ця добавка є корисною для зору, адже зміцнює стінки очних судин, захищає від шкідливого впливу ультрафіолету, підтримує вироблення рідини для сліз. Антиоксидант є сполукою, яка активно залучена в спаленні зайвого жиру. Приймати комплекси з вітаміном С радять для підтримки імунітету та покращення результату під час схуднення.

Корисна дія полягає також у пригніченні активності інсуліну, тобто гормону, що сприяє збільшенню ваги. Аскорбінова кислота має бути постійно присутня в раціоні спортсменів, адже забезпечує правильне харчування й кровопостачання м’язів, тонізує судини, робить їх щільнішими й міцнішими. Комплекси підтримують нормальну роботу нервової системи, дбають про здоров’я сечовивідних шляхів.

Вітамін С для шкіри: навіщо його використовувати

Цей потужний антиоксидант потенційно здатен висвітлити темні плями, розгладити тонкі лінії зморщок на шкірі, нейтралізувати негативний ефект від дії вільних радикалів. Проте, розбираючись, для чого вітамін С використовується в косметиці, потрібно звертати увагу й на інші інгредієнти в складі. Вибір залежить від призначення засобу та конкретних проблем, з якими потрібно боротися.

Аскорбінова кислота здатна стати твоїм помічником у боротьбі за молодість і красу, особливо у випадку місцевого використання. Цей інгредієнт у засобах по догляду за шкірою відповідає за захист від негативних впливів і додатково усуває ознаки старіння. Вітамін С – це компонент, який забезпечує комплексний позитивний ефект для шкіри:

  • зменшує зморшки та тонкі видимі лінії на обличчі. Ця корисна дія полягає у здатності аскорбінової кислоти виробляти колаген. Так називається білок, який надає шкірі пружність, розгладжує та вирівнює її рельєф;
  • освітлює покрови, завдяки чому обличчя сяє й виглядає молодим. Використання вітаміну пригнічує вироблення меланіну – речовини, яка спричиняє пігментацію на тілі. Якщо її забагато, покрови темніють. Природний антиоксидант здатен допомогти отримати рівний тон;
  • захищає шкіру. Використання інгредієнта надає покровам стійкості до негативних впливів, таких як забруднення навколишнього середовища, дим, пил, ультрафіолет.

Природний антиоксидант допомагає боротися з ознаками старіння шляхом нейтралізації вільних радикалів. Він також виконує функції протизапального лікувального інгредієнта. Завдяки йому клітини мігрують до пошкоджених ділянок шкіри, рани загоюються швидше.

Чим корисний вітамін С при наявності косметичних проблем

Якщо твоя шкіра схильна до висипання та акне, на ній часто з’являються шрами, тобі знадобиться ефективний засіб для догляду. Використовуй вітамін С для шкіри у вигляді сироватки – така косметика надає здорового сяйва та стимулює вироблення колагену. Щоб уникнути появи подразнень та висипів, відмовся від важких формул на кшталт жирного крему або олії.

Велика кількість засобів із вітаміном С може зашкодити, якщо користуватися ними неконтрольовано. З чутливою шкірою будь дуже обережною, адже надмірний вміст аскорбінової кислоти призведе до подразнення або збільшить висипання. Вибирай косметику, де міститься не більше ніж 10% цього компонента.

Якою має бути концентрація кислоти

Не забудь уточнити, як користуватися вітаміном С для обличчя, щоб не зашкодити. Достатньо наносити його на шкіру 2 рази на день, при цьому не забудь прочитати інструкцію до косметичного засобу. На початку застосування може виникати легке свербіння чи поколювання, якщо концентрація вітаміну в складі висока. З часом шкіра адаптується, а цей ефект зникне.

Концентрація вітаміну С буває різною залежно від складу та призначення косметичного засобу. Як правило, вміст варіюється від 5% до 30%. Якщо ти тільки випробовуєш аскорбінову кислоту, починай із мінімальних показників. Вибирай найнижчу концентрацію, навіть якщо твоя шкіра не схильна до сухості та не є чутливою. Для більшості показник 20% та вище є шкідливим.

Як знайти вітамін С у складі косметики

Інгредієнт позначають різними назвами:

  • аскорбінова кислота;
  • аскорбілфосфат натрію або магнію;
  • аскорбілпальмітат;
  • тетрагексілдеціл аскорбат.

Знайти потрібну косметику просто: читай перелік компонентів на етикетці, необхідний тобі інгредієнт має бути вказаний одним із перших. Вітамін С випускають у різних формах, проте фахівці радять купувати саме L-аскорбінову кислоту. Крім неї, важлива наявність у складі інших природних антиоксидантів.

Наприклад, ретинол, ферулова кислота, ніацинамід здатні посилити загальний ефект. Для боротьби з запаленнями вибирай формули, що містять керамід, інші вітамінні добавки. Корисними будуть і засоби з гіалуроновою кислотою в складі. Звертай увагу на пакування – компонент руйнується від контакту з киснем та ультрафіолетом, тому його продають у непрозорих флаконах зі зручними дозаторами.

Як користуватися вітаміном С для обличчя в складі сироватки

Саме в такому вигляді корисний компонент продається найчастіше. Вивчивши, що дає вітамін С, враховуй можливість алергічної реакції. Щоб виключити її, спочатку проведи тест:

  1. Вибери відкриту ділянку шкіри (наприклад, у районі плеча).
  2. Нанеси невелику кількість продукту.
  3. Чекай і спостерігай протягом 24 годин.
  4. У разі появи почервоніння, висипання, сильного свербіння відмовся від використання.

Нову продукцію не вводь відразу у великій кількості. Знаючи, чим корисний вітамін С, ти точно визначиш, чи варто купувати сироватку або іншу косметику з ним у складі. Перед використанням нанеси на шкіру очищувальний, а потім тонізувальний засіб, потім – зволожувальний крем. Перед застосуванням ретельно вимий руки з милом.

Аскорбінова кислота добре поєднується з іншими інгредієнтами, тому ти можеш змішати її з улюбленим кремом, особливо якщо він містить вітамін Е або ретинол. Вибирай різноманітні засоби для догляду за обличчям в інтернет-магазині Аврора та заощаджуй. Замовляй безкоштовну доставку косметики до однієї з-понад 1000 торговельних точок у Миколаєві, Сумах, Львові та інших містах України.

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті