Консилер: у чому особливості косметичного засобу та як його правильно вибрати

Статті
29 Квітень 2024
193
  1. Як вибрати консилер: основні різновиди продукту
    1. Консилер-стік
    2. Рідкий консилер
    3. Консилер-крем
  2. Консилер: як вибрати правильний відтінок
  3. Як вибрати консилер для різних потреб
  4. Як використовувати консилер

Звичайний робочий день, прогулянка з подругами, вечірка чи побачення — куди б ми не йшли, нам завжди хочеться мати бездоганний вигляд. Але через стрес, неякісний сон, погану екологічну ситуацію тощо наше обличчя може виглядати неідеально. Кола під очима, постакне, пігментні плями, нерівномірний тон шкіри — неприємні дрібниці, що псують настрій. Для маскування проблемних ділянок завжди варто мати в косметичці консилер. Це незамінний продукт для макіяжу. Він не тільки призначений для того, щоб приховати небажані недоліки, а й допомагає візуально скоригувати форму, пом’якшити чи підкреслити риси обличчя, вирівняти тон шкіри тощо. Коректор — це справжня чарівна паличка для ідеального макіяжу, але тільки в тому разі, якщо використовувати правильно.

Косметичні бренди пропонують безліч варіантів тонувальних засобів різної текстури, способу нанесення, призначення. Аби розуміти, як правильно вибрати консилер для бездоганного вигляду, варто знати, які типи продуктів існують та чим вони відрізняються. Купуючи новий коректор, важливо врахувати багато різних факторів та нюансів.

Як вибрати консилер: основні різновиди продукту

Перш ніж вибирати відтінок тонувального засобу, важливо зосередитися на текстурі продукту. Існує 3 основних формули, кожна з яких має свою специфіку. Залежно від типу, особливостей шкіри, недоліків, які потрібно замаскувати, варто звернути увагу на текстуру, яка забезпечить оптимальне покриття для твого обличчя та гарний вигляд. Розглянемо найпопулярніші різновиди коректорів.

Рідкий консилер

Формула забезпечує ідеальне легке покриття та чудово підходить для людей із нормальним і жирним типом шкіри. Рідкий коректор відмінно маскує кола під очима та почервоніння всіх видів. Доступний із сатиновим, мерехтливим чи матовим фінішем. Пакування зі зручним аплікатором дає можливість точково наносити невелику кількість засобу в проблемних місцях. Власникам сухої шкіри варто обережно використовувати рідкі консилери, особливо з матовим фінішем. Вони можуть підкреслити лущення. Краще вибрати інший коректор або якісно зволожити обличчя перед нанесенням макіяжу. Власникам проблемної шкіри варто звертати увагу на некомедогенні формули, засоби без вмісту жиру.

Консилер-стік

Напівтверда, липка текстура забезпечує рівномірне, щільне покриття, ідеально маскує пігментні плями та темні кола. Густа, кремоподібна формула чудово підходить для сухої, чутливої та нормальної шкіри. Коректори-стіки мають сатиновий або матовий фініш, добре тримаються впродовж дня, доступні з покриттям від середнього до повного. Однак формула заважка для жирної та комбінованої шкіри, особливо в спекотні дні. Продукти з надмірною кількістю воскових компонентів можуть бути комедогенними.

Консилер-крем

Густа текстура забезпечує покриття від середнього до щільного. Кремовий коректор ідеально підходить для маскування помітних недоліків: гіперпігментації, дуже виражених темних кіл під очима, прищів. Засіб має атласний або оксамитовий фініш та найкраще працює на сухій або нормальній шкірі. Плавна текстура чудово підходить для області під очима завдяки зволожувальній формулі. Власникам проблемної, жирної шкіри варто звернути увагу на кремові консилери, які не є комедогенними, не містять жиру та спирту.

Коректор, який відповідає індивідуальним вимогам, допоможе приховати недоліки та підкреслити переваги. Якщо ти хочеш робити бездоганний макіяж, краще мати декілька продуктів для коригування різних ділянок обличчя.

Консилер: як вибрати правильний відтінок

Багато людей не наважуються купувати декоративну косметику онлайн, особливо тональні засоби. Проте ризик помилитися з відтінком однаковий для покупок у мережі та магазині, якщо ти не знаєш особливостей своєї шкіри. Більшість брендів пропонує 4 основних кольори консилерів: дуже світлий, помірно світлий, середній та темний. Вони відповідають найпоширенішим природним відтінкам. Важливо знати свій підтон шкіри. Виділяють три різновиди: теплий, холодний, нейтральний. На відміну від кольору шкіри (який може змінитися через засмагу), підтон залишається незмінним. Коректор, що не відповідає індивідуальним особливостям обличчя, створить помаранчеві або попелясті плями.

Як вибрати консилер для різних потреб

Коректор є багатофункціональним косметичним засобом. Перед вибором важливо визначитися, для чого потрібен консилер. Є декілька основних способів використання коректору в повсякденному макіяжі:

  • маскування прищів. Для перекриття висипань важливо вибирати продукт, який відповідатиме тону та підтону шкіри, непомітно зливатиметься з нею;
  • темні кола. Якщо ти багато часу проводиш перед монітором або постійно недосипаєш, треба знати, як вибрати консилер під очі. Для освітлення цієї ділянки придбай засіб, на 1–2 відтінки світліший за тон шкіри. Деякі бренди пропонують спеціальні продукти для зони навколо очей з ефектом зволоження, мерехтливими часточками;
  • контуринг обличчя. Щоб створити легкі тіні за допомогою коректора, варто вибрати продукт, на 1–2 тони темніший за колір шкіри. Це зробить обличчя природним, без ефекту маски.

Неважливо, ти гуру макіяжу чи новачок у світі декоративної косметики, коректор — це базовий продукт.

Як використовувати консилер

Виконавши велику роботу перед придбанням тонувального засобу, важливо не зіпсувати все на фінальному етапі. Ось декілька нюансів, які варто пам’ятати, застосовуючи консилер:

  1. Перед нанесенням макіяжу не забувай підготувати шкіру. Використовуй доглядові засоби для обличчя для якісного очищення та зволоження.
  2. Якщо ти маєш дуже суху шкіру під очима, нанеси на цю область трохи крему, дай увібратися, потім застосовуй тонувальний засіб.
  3. Нанеси консилер на проблемні ділянки поверх тональної основи.
  4. Використовуй кінчик пальця, спонжі чи пензлі для макіяжу, щоб розтушувати продукт. Зроби плавний, непомітний перехід між консилером та основою.
  5. Зафіксуй коректор пудрою для більшої стійкості макіяжу. Винятком є продукт із матовим фінішем, він може стати занадто сухим.

Сьогодні є великий асортимент різноманітних засобів для макіяжу. Знайти свій ідеальний консилер стало набагато легше. Бренди пропонують велику кількість новинок із покращеними формулами та інноваційними компонентами. Не бійся експериментувати, пробуй різноманітні засоби, аби підібрати найкращий варіант для свого повсякденного макіяжу.



 

Коментарі

Коментарів не знайдено

Додати коментар

Схожі статті