Кращі маски для волосся в домашніх умовах: красиві локони — це просто

Статті
20 Липень 2023
26378
  1. Експертний догляд: що, окрім домашньої маски для волосся, потрібно красивим локонам
  2. Топовий догляд за копійки: маски від випадіння, для росту, відновлювальні
    1. Маска для росту волосся в домашніх умовах
    2. Маска для відновлення волосся в домашніх умовах
    3. Маска від випадіння волосся в домашніх умовах
    4. Ботокс вдома — маска з крохмалю    
  3. Кілька слів про маски для волосся наостанок    

Хочеш виглядати привабливо щодня? Охайна зачіска та блискуче, привабливе волосся - запорука гарного вигляду хоч у вечірньому вбранні, хоч у потертих джинсах. У цій статті розкажемо про найкращі маски для волосся в домашніх умовах. Салонний догляд коштує дорого, а повторювати процедури потрібно регулярно, інакше ефекту не досягти. Не поспішай засмучуватись, вдома також можна досягти класного результату. Головне, вивчити питання з усіх боків.

Експертний догляд: що, окрім домашньої маски для волосся, потрібно красивим локонам

Перш ніж доглядати, треба об'єктивно оцінити ситуацію. Коли йдеться про волосся, виділяють чотири його типи:

  • нормальне;
  • сухе;
  • жирне;
  • комбіноване.

До того ж кожен з цих типів буває прямим, кучерявим або хвилястим, піддатливим чи неслухняним, жорстким чи м'яким — класифікувати кучері можна довго. Заглиблюватися у нюанси не будемо, залишимо це трихологам. Просто врахуй: щоб обрати правильний догляд за волоссям, треба гарненько дослідити свої пасма. 

Домашня маска для волосся — це суміш доступних інгредієнтів, що допомагає покращити його стан та усунути естетичні недоліки. Але жодна масочка не буде ефективною, якщо пропустити інші етапи. Спочатку перевір свою поличку у ванній. Ти дійсно маєш усе необхідне чи треба щось докупити?

Базовий набір виглядає наступним чином:

  • шампуні — засоби для очищення шкіри голови (так, саме шкіри, а потім — волосся). У продажу представлені у кількох видах, найпопулярніші — рідкі;
  • бальзами для волосся – вкривають кожну волосинку невидимою захисною плівкою. Ефект — природний блиск, зволоження, покращення еластичності;
  • муси і маски для волосся — спеціальні мікси корисних речовин, що допомагають позбутися від поширених проблем — ламкості, сухості, посічених кінчиків.

Якщо шампунь і бальзам треба купувати у магазині, то маску для своїх локонів ти без проблем зробиш в домашніх умовах. 

Далі ділимося перевіреними рецептами. Виходить гарно і зовсім недорого.

Топовий догляд за копійки: маски від випадіння, для росту, відновлювальні

Якщо не хочеш залишити кругленьку суму в салоні, спробуй народні методи. Домашні засоби цілком безпечні, адже інгредієнти використовуються виключно натуральні, ніякої хімії. До того ж ти можеш проводити процедуру, не відриваючись від домашніх справ. Наводь красу хоч рано вранці, хоч серед ночі. 

Єдиний нюанс: якщо складові суміші викликають у тебе алергічну реакцію, шукай інший рецепт. На одну й ту саму проблему їх безліч. Публікуємо універсальні. Якщо тобі допомогли засоби, не згадані у статті, обов'язково розкажи про них у коментарях.

Маска для росту волосся в домашніх умовах 

Швидкість росту локонів залежить від багатьох факторів. Серед них: генетика, стан здоров'я, вік, гормональний фон, спосіб життя, раціон. Деякі з них тобі не підвладні, але багато чого можна змінити. Результат не змусить довго на себе чекати. Гарненько висипайся, їж смачну і здорову їжу, а для зачіски спробуй рецепт.

Маска для росту волосся в домашніх умовах готується дуже просто. Тобі потрібні:

  • сухі дріжджі — маленьке пакування;
  • касторова олія — столова ложка;
  • білий цукор — столова ложка.

Спочатку зроби класичну опару, змішай дріжджі, теплу воду і цукор. Занур палець у рідину, якщо не пече — температура оптимальна. Це важливо, адже в окропі дріжджі гинуть. Коли суміш трохи охолоне, обережно вводь касторку.

Готовою сумішшю рясно вкривають корені, розподіляти по довжині необов'язково. Потім одягають шапочку (якщо не маєш спеціального аксесуара для ванної, можеш взяти поліетиленовий пакет чи харчову плівку), закутують рушником і залишають на пів години. Змивають водою з шампунем.

Повторювати процедуру треба хоча б два рази на тиждень. Уже за місяць регулярного догляду ріст помітно активізується. Усе завдяки корисним речовинами, що входять до складу мікса: ніацину, вітамінам Е і В9, амінокислотам. 

Маска для відновлення волосся в домашніх умовах 

Позбутися проблеми допомагають різні засоби. Далі — кілька варіантів на твій вибір:

  1. Маска для волосся з яйцем. Універсальний рецепт підходить для всіх типів локонів. Пропорції не надаємо, бо все залежить від довжини. Тобі знадобиться жовток і трохи меду (20 грамів на одне яйце) — це класика. Суміш наносять до самих кінчиків, закутують рушником і змивають через годину. Якщо додати дві ложки оливкової олії та лимонний сік, відновлювальний ефект посилюється. Така комбінація інгредієнтів багата корисними речовинами. До складу входять вітаміни групи В, А, Е, Д, а також біотин, магній, цинк, фолієва кислота. Курс із восьми-десяти процедур допоможе позбутися сухості, ламкості, відновить здоров'я. Мед зігріває шкіру, а значить, поліпшує кровообіг — корені отримують краще живлення.
  2. Кефірна маска для сухого волосся. Кращий ефект буде від домашнього кефіру. Якщо ти не можеш знайти цей продукт, сміливо купуй магазинний із максимальною жирністю. У чашку теплого кефіру додай реп'яхову олію, ретельно розмішай і розподіли по всій довжині. Залиш під шапочкою на годину, а потім ретельно змий водою. Якщо волосся жирне або комбіноване, знадобляться червоний перець і кориця. Принцип той самий: чашка теплого кефіру і трохи спецій. Наносити біля коренів, пів години тримати в теплі, помити голову звичайним способом.Як це працює? Молочні кислоти, вітаміни групи В і амінокислоти зволожують, знімають запалення і навіть можуть освітлити пасма на кілька тонів. А головне, ці речовини зміцнюють фолікули, запобігають випадінню волосся, стимулюють ріст, борються з посіченими кінчиками. Головне – регулярність. 
  3. Маски для волосся з гірчиці. Рецептів безліч, до їх складу можуть входити вже згадані інгредієнти: яйце, мед, ефірні олії, кефір. Зверни увагу на ще один. Візьми шість частин кокосової олії, дві частини гірчичного порошку, частину кориці. Добре все перемішай, нанеси на корені. Залиш на п'ятнадцять хвилин.Ефект досягається завдяки високому вмісту вітамінів А, Е, Д та групи В, заліза, кальцію, цинку. Вони активізують волосяну цибулину, ретельно очищають, навіть мають антисептичні властивості.

Маски для відновлення волосся можна готувати з різних доступних інгредієнтів. Навіть якщо якогось не виявиться на твоїй кухні, можеш без проблем купити в найближчому магазині або скористатись альтернативним рецептом.

Маска від випадіння волосся в домашніх умовах 

Щодня знімати зі щітки трохи волосся — нормально, воно змінюється нерівномірно. Але якщо волосинки постійно залишаються на гумках, шпильках, у ванній — пора бити на сполох. До такої неприємної ситуації можуть призвести різні причини. Можливо, доведеться здати аналізи та проконсультуватися з трихологом. Це займе певний час, тож пропонуємо діяти негайно.

Маска від випадіння волосся в домашніх умовах готується дуже просто. Натри на тертці або перебий блендером кілька невеликих цибулин, змішай з ложкою соку лимона. Зроби масаж голови цією сумішшю. Тримай тридцять хвилин під рушником, змий під прохолодним душем. Запах специфічний, але ефект того вартий.

Якщо для тебе це занадто, спробуй кавову гущу й ромашку. Потрібні рівні частини ромашкового настою і кави. Можеш використовувати як скраб — мікс активізує роботу кровообігу, волосяні цибулини отримують більше поживних речовин і ростуть краще. 

Ботокс вдома — маска з крохмалю 

Це справжній хіт домашнього догляду. Судячи з соцмереж, її спробували всі. Настала твоя черга. Найпростіший спосіб зробити пасма більш щільними, густими і додати об'єму (але не ваги і жирності!) — змішати у рівних пропорціях крохмаль і улюблений бальзам для волосся, додати води або молока. На один стакан рідини знадобиться по дві ложки активних речовин. Але про все послідовно, готувати її трохи складніше, ніж попередні. 

Алгоритм такий:

  • з рідини і крохмалю зварити кисіль;
  • коли він охолоне до комфортної температури, влити улюблений бальзам;
  • розподілити отриманий крем по всій довжині, вкрити поліетиленом і закутати на сорок хвилин;
  • змити водою, зробити укладку звичним способом. 

Ефект помітно одразу. Крохмаль багатий натрієм, фосфором, кальцієм, нікотиновою кислотою. А ще, це – вуглевод, який робить волосинки пружними, прискорює їх ріст, нормалізує активність сальних залоз. Словом, підходить для всіх типів волосся. 

Маска для волосся з крохмалю обійдеться недорого. Якщо мріяла про ботокс, спробуй.

Кілька слів про маски для волосся наостанок 

Домашній догляд класний тим, що не вимагає особливих зусиль та фінансових витрат. Але ж нюанс: маски для волосся в домашніх умовах — для росту, від випадіння, відновлювальні та інші — можуть містити алергени. Якщо знаєш, що не переносиш якийсь компонент, спробуй обійтись без нього або підібрати заміну. Коли не впевнена, роби тест: перш ніж намастити голову натуральним міксом, нанеси невелику смужку на зап'ястя і спостерігай за реакцією. Почервоніння, печіння, висипання — тривожні дзвіночки. Легке подразнення вважається нормальним хіба для гірчиці, але і тут орієнтуйся на свій комфорт.

Якщо з якихось причин домашні маски для догляду за волоссям тобі не підходять, купуй готові в Аврорі. У каталозі знайдеш різні пропозиції від улюблених брендів. Не треба нічого вимірювати та змішувати, просто роби за інструкцією.
 

Коментарі

Гарна стаття , дякую ☺️На рахунок цибулі ,діє Гірчиця ,теж не погано ,трохи почали відростати Спробую з крохмалем ,цікаво що там є нікотинова кислота ,яка так необхідна 

Додати коментар

Схожі статті